Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Napiši nam zašto bi baš tebi koristile mentalne mape za klince, te vježbe za savršeno pamćenje i koncentraciju najkasnije do četvrtka, 8.9. u 10 sati. Autori najkreativnijih komentara osvojit će tri poklon paketa od po 2 knjige u izdanju Veblea,
…prikaži još! ''Vježbajte snagu svog uma' od dr.sc. Marije Pavkov' i ''Mentalne mape za klince'' od Tonya Buzana - izumitelja mentalnih mapa.
Mentalne mape našim klincima bi koristile jerbi im pomogle da u vrlo brzom roku sažmu veliku količinu informacija, a vrlo su zabavne za izradu, mogu se koristiti razne bojice, flomasteri, sličice i slični moduli. Razvijaju kreativnost, veliki su im izazov,
…prikaži još! a i razvijaju im samopouzdanje i osjećaj da gradivo drže pod kontrolom.
Moja sestrična ima 5 godina i poremećaj pažnje i čini mi se da bi ova mentalna mapa bila idealna za nju jer bi njome vježbala svoju koncentaciju a mislim da bi bila i dobra priprema za školu koja se približava.Vrlo
…prikaži još! je aktivna i sve što je želimo naučiti moramo pretvoriti u igru i na kreativan način joj pokazati jer inače vrlo brzo izgubi interes.
S obzirom da sam odgajatelj ovakve knjige uvijek su inspiracija za daljnji rad. Moram priznati da znanje stečeno na fakultetu moramo svakodnevno nadograđivati jer klince pripremamo za budućnost, a ovakve knjige su nam idealna pomoć. Bilo bi lijepo da dobijem
…prikaži još! ovu knjigu da ju ne moram posuđivati iz knjižnice:)
moj komentar možda nije najkreativniji ali je iskren. moje dijete ima velikih problema sa koncentracijom i pamćenjem i svake godine u školi je sve više i sve težeg gradiva a time je i nama teško pomagati i njemu teško sve
…prikaži još! savladati, pa bih voljela da isproba mentalne mape za klince za bolju koncentraciju i pamćenje. nadam se da bi mu veseli zadaci, crteži i ležeran pristup rješavanja problema pomoglo u savladavanju prepreka.. u školi su već radili neke mentalne mape al problem je što djeca npr imaju zadatak napisati lektiru u obliku mentalnih mapa prije nego ih je itko tome naučio. niti mi roditelji nismo upoznati s njima jer u naše vrijeme mentalne mape se nisu koristile. vjerujem da bi nam ove vježbice svima bile od koristi. hvala
Moja nećaka u ponedjeljak kreće u prvi razred osnovne škole. :) Novi početak za sve nas. Ima poremećaj pažnje i hišeraktivna je. Teško ju je zadržati na mjestu ali mislim da bi nam ove knjige svima puno pomogle, jer sam
…prikaži još!am i sama prošla buzanov tečaj. Ona voli jako crtati i sigurna sam da bi joj putem ovih knjiga svi zajedno pomogli da pažnju zadrži na školskoj materiji koja ju čeka i da kroz igru i crtanje vježba koncentraciju. A samim time i da postiže rezultate koji će joj pokazati da može puno više nego što misli da može i da je bolja nego što misli da je :)
Dijete mi kreće u prvi razred, ne trebam ni spomenuti količinu stresa s kojim se svi doma trenutno nosimo. No, isto tako veselimo se skupa s njom. Mentalne mape bi joj dobro došle kao vježba za bolje metode pamćenja i
…prikaži još! savladavanja gradiva. hvala
Iskreno imam tri đaka i voljela bih dobiti knjige ne radi sebe već radi njih.Najstarija će sad krenuti u 8 razred,a dvije mlađe 2 i 4 razred.Mislim da bi nam to mnogo pomoglo kod učenja.No ako nisam te sreće nema
…prikaži još! veze.Unaprijed čestitam dobitnicima i zahvaljujem Zdravoj kravi na ukazanoj mogućnosti sudjelovanja.Sretno svima.
Fascinira me kako funkcionira mozak...barem koliko se uspijelo shvatiti, pošto, makar znanost ide dalje mozak je još uvijek velika nepoznanica...Inače smo sportaši, treniramo svakodnevno, djeca pogotovo, pa bi uz pomoć vaših knjiga, voljeli na najbolji način i istrenirati i dovesti
…prikaži još! u najbolju moguću formu i naš mozak...kako se ono kaže: u zdravom tijelu, zdrav duh, uz pomoć ZDRAVE KRAVE, knjige "Mentalne mape" stižu u ruke prave....
Imam malog prvašica koji me je neki dan pitao "mama a sta djeca koja ne budu dobra u skoli ?" moj odgovor je bio moraju cijelo ljeto uciti a ne se kupati . Malo se zabrinuo i rekao "joj ovo
…prikaži još! mi je zadnje ljeto !!!!"
eto zato bih ja te mentalne mape da mi se dijete može "kupati"
I ja sam prvašić! Malo se bojim prvog dana u školi. Ne znam još što ću obući, ali znam da ću imati veliku torbu punu knjiga. Znam i da me tamo čeka puno dobre dječice i da ću se brzo
…prikaži još! upoznati sa svima. Makar bih taj prvi dan od straha rado i preskočila, ipak ne smijem jer - ja sam učiteljica! I to poprvi put ove godine!!
Imamo jednog prvačića koji sa polaskom u prvi razred proslavlja i svoj prvi rođendan u školi. Možete zamisliti pripreme koje slijede. Tako da bih ja vrlo rado poklonila maloj klincezi knjigu i mislim da je to idealan dar za polazak
…prikaži još! u prvi razred i rođendan. A isto tako i drugu knjigu poklonila bih njezinoj majci, a mojoj sestri koja ima dva đaka u drugom razredu i sada nju malu u prvom :-)
Moj prvasić ima jako slabu koncentraciju,ali pamćenje jako dobro pa mislim da bi mu zaista pomogle ove mape,a svakako bi i meni pomogle da mu odvucem paznju bar na pola sata od igrica i pocne zavrsavati stvari do kraja a
…prikaži još! ne nervozno ih ostavljati na pola dovrsene jer "kao nemogu vise idem se igrati".vec je vrijeme da se nauci redu i da bude vise koncentriran i smiren.
Suprug i ja tek očekujemo našu prvu bebicu koja nam stiže krajem godine, a ja već pripremam malu biblioteku za nas :-) Svakako bismo se obradovali i željeli i sami nešto novo naučiti pomoću Mentalne mape za klince, te vježbi
…prikaži još! za savršeno pamćenje i koncentraciju.
Mentalne mape za klince bi mi dobro došle u mom radu,naime odgojiteljica sam u vrtiću i za tri mjeseca se vraćam natrag na posao nakon porodiljnog dopusta.I kao roditelj a i kao odgojitelj volim raditi na sebi i učiti jer
…prikaži još! novih spoznaja nikad dosta a ako će i pomoći u radu-tim više.Hvala unaprijed i lijep pozdrav....
U ponedjeljak mi curica kreće u drugi razred. Upravo sam razgovarala sa suprugom o tome kako ću konačno malo obnoviti tablicu množenja i djeljenja. Istina je da nas sva ova "korisna" tehnologija (računala, kalkulatori) naprosto čini glupljima. Pita me dijete
…prikaži još!e kako se piše neka riječ, sa mekim ili tvrdim č, sa ije ili je i sl., a na žalost moj komentar je : "Čekaj malo da upišem u Google tražilicu!" Ma niti ne pokušam razmišljati ili kao nemam vremena misliti. Žalosno, ali istinito, ali mislim da nisam jedina. Bojim se da moja djeca stvarno ne postanu još gora nego je moja generacija. Mislim da su ovakve mentalne mape jako korisne jer mozak može pohraniti puno podataka, samo mi moramo imati volju napuniti ga. Ovakve mape pomažu nam u tome, a mislim da bi i meni i mom djetetu puno pomogle.
joj ljudi,ove korisne knige bi super došle meni i mojoj curici,jako volimo čitati,a pogotovo ovakve korisne knjige,negdje sam pročitala da mi ljudi koristimo samo mali dio mozga,a mogli bi puuuno više,naravno kad bi znali kako onda bi i mogi više.....zato
…prikaži još! služe ovakve knjige koje nas uče ,a kad bi svi čitali knjige i bili malo "pametniji"bilo bi nam svima bolje...
pusa..
vec sam o ovoj mapi citala i mislim da je to super stvar za klince,pogotovo djecu koja vole planiranje,istrazivane i ucenje i naravno velika pomoc za nas roditelje cija djeca su sama dio dana koji uglavnom provedu uz kompjuter ili
…prikaži još! tv....uz ovu mapu bi se bolje zabavili i razvijali!
Vježbaj snagu svog uma
Komentari 55
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.