Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Strah od poroda!! Prvi porod je bio stravičan i...nakon 10 godina odlučila ponovo zatrudnijeti, slušam i čitam isključivo lijepa iskustva s poroda pa nema razloga da i moj drugi ne bude jednako lagan i lijep :)!
Pobijedila sam strah od toga što nosi budućnost. Zbog nekih teških životnih situacija, bilo me strah što nam donosi sutra. Međutim, shvatila sam da nam život ne može donijeti ni blizu toliko loših stvari, koliko nam donosi lijepih i sretnih
…prikaži još! trenutaka. Treba živjeti bezbrižno, izbjegavati bilo kakav stres, maknuti se iz okruženja koje nas čini nesretnim. Takvim stavom se pobjeđuju svi strahovi! I nije te briga prihvaća li te okolina, ako si sretan, prihvatljiv si i sebi i ostalima!
Svakodnevno se suocavam sa strhovima i izazovima koje nam namece najlepsa uloga u zivoru - oditeljstvo. S obzirom da sam strucnjak u oblasti obrazovanja i vaspitanja dece, svakodnevno se suocavam sa pitanjima, ako sam uspesna u poslu, da li sam
…prikaži još! uspesna u vaspitavanju svog deteta, da li gresim, da li postupam ispravno? Cini mi se da ovaj strah da li gresim ili pravilno usmeravam svoje dete, nece izbledeti i nestati narednih 20-ak godina....
Hmm.... definitivno strah od životinja, kao malu ugrizo me pas i užasno sam se bojala psa, ali ne samo njih nego i drugih životinja ali s vremenom kako sam postajala veća i dobila malo štene i brinula se za njega
…prikaži još! zavoljela sam ga jako i tako pobjedila strah prema psima ne samo svojojem prekrasnom kokrešpanijelu nego i drugim psima :)
pobijedila sam svoj strah od visine - skočila sa Šibenskog mosta (bunge jumping) u 45.god života :)) imam i diplomu u kojoj piše : pobijedili ste svoj strah i skočili sa 40m visine :))
Hm, upravo sam pročitala da je neka ženica navela strah od poroda, koji sam i sama htjela napisati. Osim što je moja priča ipak malo drugačija, Naime, oduvijek obožavam djecu i ranije sam govorila kako bih zaista voljela imati troje
…prikaži još! (ali... bilo me užasno strah poroda). Kad sam saznala da sam trudna bila sam dovedena pred gotov čin i beba je morala van. Kad se sin rodio, bilo je to veliko olakšanje za mene, jedan strah koji sam pobijedila i još uvijek stojim kod priče da bih voljela imati troje djece. I nije me strah poroda jer znam rezultat i što me čeka nakon toga. Pozdrav
Pobjedila sam strah da se izborim za sebe na poslu,i kažem nadređenima i kolegama na poslu što mislim.Shvatila sam ako se sa nečim ne slažem ,da imam pravo to i reči ,bez potrebe povisivanja glasa,vrijeđanja i sl....ili straha od otkaza.Krenula
…prikaži još! sam od toga da nikad neću znati... "što bi bilo da sam...",ako se ne odvažim i probam,da se nitko neće izboriti za mene,barem ću poslje moči kazati .."eto probala sam".
'Učini svakoga dana jednu stvar koja te plaši' Ova recenica mi je odmah privukla paznju i zaintrigirala me. Jednostavno ima snagu i moc da odjekne i da zainteresira. Stoga, navela me na razmisljanje, odlucila sam staviti na papir stvari koje
…prikaži još!e me plase i razmisliti o tome da te strahove prevladam i o nacinu na koji to mogu uciniti, Vjerujem da nas knjiga dodatno motivira u tome i toliko je puno razloga zasto bih je voljela procitati.
A vrlo dobra motivacija nam je i ako imamo neki strah koji smo vec uspjeli prevladati.
Ja imam, naime prije dosta godina,dok sam bila mala s nekih 8 godina, potopila sam se. Nasla sam se na dnu mora,
uplasena i izgubljena i sa svakakvim scenarijima u glavi u tim sekundama. Srecom, sve se dobro zavrsilo nakraju.
No, Nemoram ni naglasavati koliki je to strah u meni izazvalo, nisam se ni priblizavala vodi vise narednih godina,
onu radost svakog ljeta kod ljudi kad idu na more nisam djelila,
jednostavno takavi dogadaji tj.nasi strahovi imaju snagu da Vam obiljeze zvot ako im date.
I trajao je 15 godina moj strah, nisam vidjela ni more, ni vode, nista ni niko me nije mogao nagovorit da
ponovo udem u vodu, strah je bio jaci.
A onda se pojavio on, moj dragi, znao je da me to vec godinama muci, no zelio je da si dam jos jednu priliku
i da uz njega udem u vodu,(dugo me je na to nagovarao, srah mi nije dao da lako popustim). Ali dragi je bio dobar u nagovaranju,
i objasnio mi je da ce me cuvati, da se nece odvajati od mene. Trebala mi je ta sigurnost da ce biti kraj mene kad sebi dam priliku da pobjedim strah. I tako smo usli u more drzeci se za ruke, nisam isla duboko, brckala sam se za pocetak malo u plicaku, On se nije odvajao od mene,
dojmilo me se koliko me shvaca i koliko se trudio da mi pomogne savladati strah. Kasnijih dana otisla sam jos malo dublje i cak malo i zaplivala.
Za mene su i takve manje stvari veliki uspijeh. Sad moram priznati da me vise toliko strah, ali doza opreznosti i dalje postoji.
Stoga jedan strah je rjesen :))
A sad izabrati jos neki s liste i potruditi se oko njegovog svladavanja. Stoga, sretno mi, a i sretno svima Vama koje je ova izreka navela na razmisljanje i mozda odluke o pokusaju prevladavanja Vaseg straha.
Lijep pozdrav
Pobjedila sam svoj strah od duboke vode. Kao dijete sam se skoro utopila i zaboravila na to. Nikako mi nije bilo jasno zašto se tako panično bojim duboke vode. Čim sam došla u vodu do vrata uvijek sam se vraćala
…prikaži još! nazad jer sam imala osjećaj kao da me nešto guši. Odlučila sam se osloboditi tog straha, jer sam znala plivati, ali zgražala sam se pomisli da izgubim tlo pod nogama. Zamolila sam prijateljicu da ode sa mnom preplivati malo jezero na Jarunu i to je bio početak... poslije me na moru dragi čuvao u dubokoj vodi i bilo mi je dovoljno da znam da je tu netko tko će mi priskočiti u pomoć ako zatreba i hvala im na tome. Sada i sama idem u duboku vodu i nije me više strah. Tek kad sam pobjedila strah shvatila sam zašto sam se bojala... a čovjek bi mislio da prvo moraš znati zašto te strah da pobjediš taj strah... kod mene to izgleda malo drugačije funkcionira :).
Ja sam oduvijek bila ona sramežljiva i strašljiva curica koja se bojala sama sebe! Tek na faksu sam ozbiljno počela raditi na tome i borila se protiv svojih strahova. Inače sam stalno mislila kako ljudi samo mene gledaju, kako prate
…prikaži još! svaku moju pogrešku. A pnda sam uz pomoć dragih ljudi i njihove podrške uspjela barem prevladati strah od javnog nastupa i poboljšala sam svoju komunikaciju kroz razne radionice. Kako sad već neko vrijeme ne radim na tome, osjećam da se strah polako vraća, a i još uvijek mi ostaje hrpa drugih strahova! Moj sljedeći korak je lunapark od kojeg se užasavam! Eto, ja sam proces započela, a nadam se da ćete mi vi pomoći da ga dovršim
Možda ovaj strah i nije tako jako velik kao neki drugi strahovi, ali mene je bilo strah :(. Moj strah je bio vezen za nešto što mislim da većina ljudi zazire, to je zubar. Naravno zubar/zubarica nisu tako strašne osobe
…prikaži još! koje me plaše, nego je to onaj miris i ono zujanje dok sjediš u čekaonici. Mene je jednostavno hvatao strah od same pomisli što me čeka unutra,a onaj nepodnošljivi zvuk brusilice me užasavao. Još kad bih sjela u stolicu i gledala kako ona zujajuća brusilica ide prema mojim ustima ,pokočila bih se.... Znam sve to zvuči možda smiješno,ali znam da nisam jedina. Strah te tjera da razmišljaš negativno, zato sam ja samoj sebi rekla da će to trajati pola sata i da nakon toga mogu ići gdje hoću da se nagradim,a zubi će mi biti zahvalni :D i popravljeni. Ionako obično zubaru idem jednom mjesečno tako da se da pretrpiti . Uostalom puno pomogne ramišljanje o lijepim stvarima, dok sjediš i čekaš svoj red. Sreća pa nemam strahova od visine,javnog nastupa,vode itd. ali zubar je zubar i vrijedi i taj strah pobijedit :D
Ja se svojega najvećeg straha, a to je strah od visine još uvijek nisam uspjela riješiti. Čak i sama pomisao na visinu u meni izaziva nelagodu i tjeskobu. Strah od visine još vučem iz ranog djetinstva. Kad se god nađem
…prikaži još!em u situaciji da se suočim sa tim strahom, mene uhvati panika, znojenje, a čak i nesvjestica ako se radi o većim visinama. Osim toga u zadnje vrijeme su se u meni počeli javljati i egzistencijalni strahovi i strah od budućnosti. Ne želim da ovladaju mnome.Zato se i javljam na ovaj natječaj, jer smatram da bi mi ova knjiga uvelike pomogla. Iz članka o njoj zaključujem da je nadasve nadahnjujuća, pozitivna i ohrabrujuća i svakako bih ju voljela pročitati.
Strah...taj grozni neprijatelj , koji me prati iz trena u tren...Znam, znam...moram se boriti, ali ponekad sam umorna i baš bih se prepustila...Ali sad žurim...nemam vremena...spremam svoj strah duboko u džep i neka čeka neko drugo vrijeme...jer ja sam sad zauzeta!
Svakodnevno se suocavam sa strahovima i izazovima koje nam namece najlepsa uloga u zivotu - roditeljstvo. S obzirom da sam strucnjak u oblasti obrazovanja i vaspitanja djece, svakodnevno se suocavam sa pitanjima, ako sam uspesna u poslu, da li sam
…prikaži još! uspesna u vaspitavanju svog deteta, da li gresim, da li postupam ispravno? Cini mi se da ovaj strah da li gresim ili pravilno usmeravam svoje dete, nece izbledeti i nestati narednih 20-ak godina....
Strah od bolesti.. Cijeli zivot sam, kad god sam cula za neku bolest, stavljala sam to na stranu - to se meni ne moze desit.. A sve iz straha od bijelih kuta, tmurnih boja zidova i straha da ja to
…prikaži još! necu prezivit. Hvatala me panika i tresla sam se od same pomisli na to. Sve do jednom. Kad sam saznala da imam tumor, bio mi je šok. Danima sam plakala, nisam dozivljavala nikog, nisam pila ni jela, svojoj obitelji nisam dala ni blizu.. Gledala sam smrti u oci i nisam htjela ni pomislit poc na operaciju. Ionako, znala sam da je gotovo. Da me dostigao moj najveci strah, i ne samo to, nego prodirao je u mene svake sekunde sve vise. Sve do jedne noci, kada sam se trznula iz sna kao da mi je neko zalijepio samar. I odlucila, idem to rijesit, pa sta bude.. I jesam, i dobila sam nevjerovatnu snagu za zivot i za borbu. Danas, godinu dana kasnije, sve je iza mene, bez problema idem na svaku kontrolu. Ne bojim se niceg vise! I sada sam sretna sto sam pobijedila to.. Sada se veselim svakom novom danu i jos jednoj prilici koju sam dobila - zivotu.
Pobijedila sam strah od visine! A shvatila sam da se bojim kad sam visila na stijeni i zablokirala - ni lijevo ni desno. Da nisam duboko udahnula i nastavila s penjanjem još i danas bih visila na toj stijeni. Ili
…prikaži još! bi Gorska služba spašavanja imala dodatnog posla! I želim se i dalje penjati. Nije mi svejedno, ali ne želim da strah vlada mojim životom!
Moj najveći strah je bio strah od javnog nastupa. A baš obavljam takav posao gdje stalno moram nešto pričati pred drugima. To su valjda životni apsurdi koji nam zapravo pomažu iako mi u početku mislimo da je to katastrofa. U
…prikaži još! početku nisam znala kud bi s rukama, patilo me jesam li dosadna, što sam krivo rekla, pričam li previše, razumiju li me ljudi.... i hrpa tako bezveznih stvari koje su bile zapravo samo u mojoj glavi. Tako sam ja jednom prezentirala nešto, pa drugi put... onda sam polako upoznala te ljude i sad nakon tko zna koliko predavanja i prezentacija nije me više strah. To me i potaklo da se sama prijavim da održim predavanje pred skupinom nepoznatih ljudi. Trebalo mi je puno snage, ali sad kad je i to prošlo, imam osjećaj da mogu sve. :) I smatram da sam uspjela pobijediti taj strah. :)
Nekada sam imala strah od ptica, ne, nije povezan s gledanjem filma „Ptice“. Nisam si mogla objasniti taj osjećaj: kad sam vidjela jato ptica na nebu, osjetila sam ubrzan rad srca, ubrzano disanje, suhoću u ustima, napetost u mišićima. Poslije
…prikaži još! sam pročitala da još neki ljudi pate zbog straha od ptica, to je urođen strah i zove se ORNITOFOBIJA.
Kad je moj mlađi brat donio kući ptića koji je pao iz gnijezda, zajedno smo se brinuli oko njegovog odrastanja, pa je tako i moj strah od ptica polako nestajao. Čavka Garo naš je dugogodišnji kućni i dvorišni ljubimac, slobodno leti oko kuće, rastjera vrapce i golubove, pa se opet vrati kući, slijeće na granu žalosne vrbe ili na moj ispružen dlan. Ujutro nas budi kvakanjem i kljucanjem na prozorsko staklo. Jede špagete iz tanjura za kokoši, čistim mu orahe, a čim vidi čekić u mojoj ruci, sleti na kameni zid. Za desert voli jesti skakavce, sjedne mi na rame pa krenemo na livadu u lov. Kad nam rodbina dođe u goste, pridruži nam se i Garo, najprije skakuće oko njihovih nogu a onda im počne kljucati nokte. Nećakinji Ani sletio je na glavu mrveći listić čipsa, ona je vrištala jer je usput čupkao i njezinu kovrčavu kosu.
Danas imam jedan drugi strah, strah od samoće, srećom nije čest, Garo je uvijek u blizini.
Ja sam nedavno počeo osjećati strah od pomisli na smrt. Ne znam zašto, ali toliko je danas crne kronike u novinama i svakakvih nesreća oko nas, da sam se počeo pribojavati za sebe i svoje bližnje. Uvijek kada bi mi
…prikaži još! se nešto i slučajno dogodilo, uvijek bih na tren pomislio da sam baš taj trenutak mogao umrijeti i da je to neki znak. Kada bih pročitao da se dogodila neka nesreća,bojao sam se da nisu moji bližnji u pitanju. Bilo mi je čudno,mislio sam na to da me svaki tren može auto udariti ili čak da će mi cigla past na glavu itd. I tako se to jedno vrijeme nastavilo i moram priznat da me toga bilo strah, a još i sama pomisao na to što slijedi poslije smrti, vječni život ili je smrt kraj svega!? Mučilo me to neko vrijeme, dok me prijatelji nisu uvjerili da pretjerujem i da se opustim,da se ne moram bojati bezveze,čak su i u šali govorili živi svaki dan kao da je posljednji, jednom ćeš pogodit :D... I tako sam shvatio da moj strah nije dobar strah, nego onaj koji mi nanosi loše... Pomirio sam se s time da ćemo svi jednog dana otić i da se nemamo čega bojati, i da se neke stvari oko nas događaju s razlogom,npr. netko vozi pijan pa strada u nesreći. Treba se samo opustiti, čuvati se i činiti najbolje za sebe. A strah? Eto ima on i svojih dobrih strana, barem me malo potaknuo da ne shvaćam život olako.
Učini svaki dan nešto što te plaši!
Komentari 20
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.