Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
'Večer svima! :) Moj omiljeni sok sadržava ciklu, mrkve i jabuke. Teško mi je pripremiti ga, i sokovnik bi to uvelike olakšao. Pripremam ga nekoliko puta dnevno, po dogovoru sa liječnikom, zbog toga što imam probleme sa srcem i imunološkim
…prikaži još!m sustavom.
Priprema ovog soka oduzme mi dnevno minimalno jedan sat, zbog toga što ga obavezno moram popiti 3 puta dnevno. Pripremam ga tako da sve sastojke nasjeckam na što sitnije komadiće i ''sameljem'' blenderom.
Voljela bih da Philipsov sokovnik zauzme mjesto u kuhinji jer je on sve što mi sada treba.
Omiljeni sokovi sa kojima počinjem svako jutro su sokovi od zelenog lisnatog povrća,najčešće blitva ili špinat i sezonsko voće,jedan dan dodam konopljin protein,drugi dan konopljine sjmenke,cimet,kombiniram i druge sjemenke,najčešće sezam i suncokret. Ubacim i chia sjemenke,tostirane bademe ili namočene bademe
…prikaži još!me preko noći.. ako je potrebna slatkoća dodam Agavin sirup. Biram ove sokove jer su izvrsni podizači energije,posebito ujutro,veliki plus za urednu probavu,lakoća i brzina pripravljanja napitka,isto tako i okus koji prija nepcu. Sa vremenom se tako istančaju okusni pupoljci i smanjuje se želja za nezdravom hranom,ali i osjećaj gladi. Uglavnom zelenii kašasti sokovi dio su moje svakodnevnice i moje obitelji! I zato dobar sokovnik je jako dobra investicija za zdravlje!!
LP,
SanelaZ
Super stvar je imati ovakav sokovnik u kuhinji jer na brzi način možeš napraviti super stvari od svježih sezonskih namirnica ili pak od ostatka namirnica. Ovakav sokovnik iz namirnice izvlači njezin maximum koji ne bi mogli izvući iz namirnice da
…prikaži još! ju koristimo u njenom prirodnom obliku.
Nemam sokovnik ali bih ga jako rado imala. Zato dan započinjem voćem i povrćem smiksanim u blenderu uz dodatak vode ili voćnog soka. Na taj način dobivam oko 0,7 l gustog napitka koji je moj doručak svakoga dana. Od čega
…prikaži još! se sastoji napitak? Jednostavno, od svega čega se nađe u hladnjaku i maminom vrtu. Obično je to sljedeće:
- salata, bilo koja, jedna šaka
- špinat ili blitva, jedna šaka
- 2 marelice
- 1 breskva ili nektarina ili jabuka
- 1 banana
- 1 mrkva
- očišćene jagode, nekoliko komada
- ananas iz limenke, 2 koluta
- nekoliko listića mente
- nekoliko listića melise
- nekoliko stabljiki peršina ili celera
- chia sjemenke, 1 jušna žlica
- ulje od konoplje, 1 jušna žlica
- vode ili voćnog soka od naranče ili ananasa oko 2 dcl
Pretočim u flašu od 7 dcl i popijem kada dođem na posao.
Za pripremu treba oko 15 min, jer svako jutro pripremam svježe i najviše vremena oduzme čišćenje voća i povrća.
Sokove moram kupovati jer nemam sokovnik. Kad bih ga imala od naranči, peršina, špinata, mrkve, jabuke i sl napravila bih sok i dodala ga u svoj napitak.
Zašto koristim chia sjemenke i ulje od konoplje? Zato jer sam se uvjerila u njihovu kvalitetu i učinkovitost. S probavom nemam nikakvih problema od kada za doručak pijem svoj napitak. Osim što je zdrav, vrlo je i ukusan. Također nemam više problema s visokim krvnim tlakom niti s umorom. Napitak mi daje zavidnu razinu energije koju prije nego sam započela s korištenjem nisam imala. Koga zanima djelovanje ovakvog napitka, može naći na internetu sve o svakoj od namirnica. Pomaže i kod borbe s viškom kilograma
Ako osvojim sokovnik, rado ću napisati recenziju i usporediti moj napitak prije i nakon korištenja sokovnika. Vjerujem da kada bih od namirnica koje inače koristim radila sok, a ne kašu, da bih to s još većim zadovoljstvom popila.
Pozdrav, Moj omiljeni i jedini sok koji smijem koristiti zbog svog ulceroznog kolitisa je sok od pasiranih višnji sa listom domaće nane, 3 kocke leda, par iglica - listova ( sitno izrezanih ) domaćeg komorača i na kraj kriška limuna.
…prikaži još!. Nutritivne vrijednosti ne znam, ali znam da mi ova kombinacija odlična,jako ukusna, daje mi energiju, blaga je za moja crijeva i popravlja mi raspoloženje. Voljela bih da osvojim ovaj super sokovnik da ne moram ručno pasirati višnje i ostalu hranu. :)
Pozdrav! Jaaakkooo zanimljivo1Bilo bi odlično imati ovakav sokovnik doma.Osobno baš nisam pobornik sokova,ali moja djeca i muž obožavaju sokove.Sada je sezona višanja i krećemo u akciju.Znamo koliko su višnje pune vitamina,a također sadrže i željezo koja je jako važno za
…prikaži još!a organizam.Ja volim voće,sve redom,posebno kako ja kažem naše domaće voće,sezonsko koje je karakteristično za naše podneblje.Počele su zriti maline,ribizu još ne treba dugo,jagode smo već pojeli,a uskoro će i prve kruškice koje mi zovemo tikvice jer imaju oblik tikvica i to su prve kruškice u mome voćnjaku.Kruške,dinje,kajsije i breskve su voće koje ja obožavam i ako pijem prirodni sok,to je najprije sok kruške,zatim marelica te breskva.Ništa ne može zamijeniti čiste.prirodne vitamine iz voća.A mi koji živimo na selu i imamo svoje voćnjake,blagoslovljeni smo čistim,prirodnim voćem.Eto,moj muž i ja nikad ništa ne tretiramo otrovima,niti voćke,niti grožđe,tj,lozu.Pa barem dok imamo svoje sezonsko voće,jedemo zdravo!
Lijepi pozdrav Zdravoj Kravi i svim članovima iz sunčane Slavonije!
moja djeca vole najviše sok od naranče i limuna.meni osobno sok od cikle.bilo koji sok napravljen od zdrave prirode (voće ili povrće)je jako zdravo i fino.
Moj omiljeni sok je od jabuke i mrkve.Treba skuhati 5 kg jabuka kiselih i 0,5-1kg mrkve.Kad je kuhano dobro izmiksati i dodati 1,5kg šećera i 2 žlićice limunske kiseline.Izmjeriti koliko je tekućine i dodati vode tako da sve zajedno bude
…prikaži još! 20 litara.Ponovo sve zajedno prokuhati i staviti u sterilizirane boce.Dobije se puno odličnog prirodnog soka za malu cijenu.Ja imam četvero djece koja ovaj sok obožavaju i kuham ga tokom cijele godine.Probajte i bit ćete oduševljeni.A ovaj sokovnik,a što reći nego da je odličan i u našoj mnogobrojnoj obitelji bio bi više nego dobro došao.
Moj omiljeni sok je kombinacija jagoda, banana, kruške i ananasa. Pijem ga gotovo svaki dan i koža mi se uvelike poboljšala, inače patim od dermatitisa pa citruse izbjegavam.
Moj omiljeni sok je sok od cikle, mrkve i limuna. Kao dijete sam bila vrlo anemična što je moju mamu potaknulo da mi počne raditi domaći sok od navedenih sastojaka. Danas ga radim ja sama uz dodatak meda. Kao djetetu
…prikaži još! mi je teško padao miris cikle, ali danas ga osim mene piju i moja djeca i suprug.
Moj omiljeni sok je sok od naranče i limuna koji iscjedim na cijedilo
ručno jer ne posjedujem sokovnik, i odmah se osjećam zdravije i poletnije. Unaprijed se zahvaljujem.
Dobitnica Philips sokovnika!
Komentari 18
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.