Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
La Roche-Posay? naravno. imam 30 godina i od svoje jedanaeste, kada sam dobila i prvu menstruaciju, imam akne. kojeg god dermatologa da sam posjetila dali su mi tu i tamo koji preparat koji se može dobiti na recept. primjerice Sumamed
…prikaži još! kad sam doslovce imala ljubičastu cijelu facu od prišteva. inače većina dermatologa u većini slučajeva, barem po mome iskustvu, samo PREPORUČI preparate koje bismo trebali KUPITI. dakle u sklopu našeg zdravstvenog sustava, koji bi trebao biti BESPLATAN, nemaju što raditi preparati koji se trebaju kupiti. liječnik bi trebao ili reći ''odi doma nije ti niš'' ili ''imaš tu i tu dijagnozu ali naš sustav ne daje lovu za njeno liječenje i ajd bok'' ili mi zaista pomoći i liječiti me BESPLATNO. svi ti preparati koštaju najmanje 85 kuna. npr. MACON krema koju mi je preporučila doktorica (uz još hrpu drugih preparata) u bolnici u Dubravi košta 130 kuna i može se kupiti samo na jednom mjestu u gradu. i svaki dermatolog mi je uvijek preporučio drugi set preparata. dakle ti dermatolozi samo seru, promoviraju razne kozmetičke kuće koje ih financiraju. je li se ikoji liječnik, ako je toliko uvjeren u uspješnost tih preparata koje reklamiraju na svakom skupu i svim pacijentima pri svakom posjetu, borio da ih osobe s određenim dijagnozama mogu dobiti besplatno???? eto, dakle, prema mojem iskustvu ako nemaš para ne računaj na išta. i ne znam zakaj si ti liječnici umišljaju da su liječnici? nisu tu da ikome pomognu nego da uštede lovu zdravstvenom sustavu i nagrnu lovu kozmetičkim kućama. te preparate si npr. nemre priuštiti nitko od ljudi koje ja znam i nemojte nam ih više tu reklamirati jer nema smisla. u Hrvatskoj, (možda na papiru) realno nema mogućnosti tj. potpore zdravstvenog sustava za liječenje akni niti za liječenje psiholoških posljedica i sličnoga. većini nas običnih ljudi to ništa ne znači kad nam je nedostižno tj. nemamo para!!! i svih tih godina koje posjećujem dermatologe nijedan mi nikad npr. nije spomenuo ulje čajevca? ono kad već zna da nemam hrpu para da si kupim Avene tekućinu od 85kn da mi je bar rekao da si kupim ulje čajevca u dm-u koje košta 30ak kuna koje mi barem donekle može pomoći. Sama sam to otkrila i to koristim jer je u granicama moje kupovne moći. ma ne znam. ili da nam barem iskreno kažu da dermatologija nema pojma kaj su akne i da nam ne mogu pomoći. eto, bilo bi mi draže to nego da nam se rugaju i uvaljuju nam očajnima i iskompleksiranima što god žele. dio školstva je besplatan i država financira ljude na se obrazuju za određeno zanimanje, da postanu stručnjaci, da rade u državnim institucijama da pomognu ljudima... a ne da nas ismijavaju... eto, sere mi se više od tih ''liječnika i ''stručnjaka'' i njihovih konvencija !!!
Psihološke posljedice akni
Komentari 2
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.