Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Ja sam poslije drugog carskog koji je bio poprilično kritičan kasnije bolan i strašno loše iskustvo,počela piti Yasmin onda su te tablete tek počele a ja luda izabrala ih samo zato što kao nuspojavu nisu imale navedeno da se debljaš,luđakinja.Sve
…prikaži još! ste sigurno čule kakve su sve žene imale problema i nuspojava s tim ,srečom izašlo je u javnost i prestala sam ih piti,ja sam bila STRAŠNO depresivna što je iznendilo sve ljude koji me poznaju...tek kad su se pojavile u javnosti te ostale tegobe ja sam MALO bolje pročitala nuspojave,kad se samo sjetim koliko sam riskirala :(...po mom mišljenju najzdravija kontracepcija je da imate brižnog partnera koji "zna što radi"i "kad treba stati"...a što se tiče mog ginekologa nije me poslao na nikakve pretrage ni prije ni poslije pijenja tableta,znam da ču ispasti sad glupa ali nisam ni znala onda da to treba napraviti,zašto oni ne rade svoj posao kako treba i ne educiraju nas?
Hm...pilule...zeznuta tema, pila sam ih nekoliko godina i prestajala i evo sada ih ne pijem 3 mjeseca, bilo mi je ok dok sam ih pila i sve mi je ginekoliški ok i sada...ali ja sam imala više neke ajmo reči
…prikaži još!i gastroenterološke smetnje...a sad držim da svaki dugoročni lijek tako radi, ali evo iskreno mislim da a ko nije nužda onda bolje ne piti, a opet ako se radi o cistama i problemima koji i tako zahtjevaju lječenje a često su tu rješenje pilule onda što se mora mora se...
Čitajući ovaj članak više me zabrinula informacija da 35 posto žene ne koristi nikakvu kontraceptivnu metodu!!!!!! Inače koristila sam kontracepciju 10 godina. Moja iskustva pokazuju da je najbitnije napraviti sve pretrage, krvne i sve ostale koje ginekolog preporuči, pa onda
…prikaži još!a krenuti u priću kontracepcije.Pogotov jako mlade djevojke koje tek stupaju u intimne odnose. Iako smatram da bi trebale koristiti i prezervativ.
Hm , stalno čitam o kontracepcijskim pilulama, probala sam ih davno , počela sam se debljati, ali tada još nisam shvatila sve nuspojave. Sada koristim Evra flaster, nitko ne govori o tome.. Pilule kada se uzimaju, uzimaš određenu dozu hormona,
…prikaži još! a flaster je ipak na koži i sporije otpušta hormone..voljela bih da netko i o tome komentira.
Evra flaster ili tablete je farmakološki ustvari ista stvar i flaster mora otpustititi također određenu količinu hormona kroz dan, i oni isto tako ulaze u krvotok kao i sastojci tableta kada se popiju. Koncentracija hormona u krvi održava se malo
…prikaži još! stalnijom nego kod tableta makar i one ako se uzimaju uvijek u isto doba dana nema značajne varijacije u koncentraciji hormona u krvi. Samim time, nuspojave su iste, osim što se zaobilazi probavni trakt, ako netko eventualno ima problema s gutanjem, želucem i sl. makar hormonalne tablete ustvari nemaju izraženih gastrointestinalnih nuspojava. I dobro je to što se s flasterom ne mora paziti svaki dan da se uzmu nego samo periodično/tjedno...Ali po pitanju djelovanja ustvari nema razlike.
Slažem se da je veći problem postotak žena , a posebno djevojaka koje ne koriste nikakvu zaštitu!. Tu sad lamentirati o tome da li za ili protiv su gluposti. Svaki lijek, pa tako i kontracepcijske pilule imaju i za i
…prikaži još!i protiv i kontraindikacije i nuspojave i nisu za svakoga. Ali recimo, i pouzdano je (i potvrđeno od liječnika) da prekomjerna tjelesna težina također ima velike posljedice po zdravlje, tlak, šećer , masnoće, povećana opasnost od infarkta miokarda i slično pa koliko ljudi se potrudi skinuti koju kilu, a koliko ćehih radije popiti po jednu tabletu za šećer, jednu za tlak, jednu za masnoće itd jer je tako lakše. A to su isto lijekovi i godinama se uzimaju. Ne treba biti licemjeran.
Mene samo zanima hoće li itko napraviti istraživanje kakve su nuspojave kontracepcijskih tableta na duge staže, jer činjenica je da nitko ne prati šta se događa kada se tablete uzimaju dugi niz godina. Iste se prije stavljanja u promet testiraju
…prikaži još!u maksimalno godinu dana, a zna se da ih neke žene piju po desetak godina. Kako ti umjetni hormoni djeluju nakon toliko vremena uzimanja nitko ne zna i nije se time pozabavio. Ja sam slušala priče svoje ginekologce i slijepo vjerovala a sad sam na svojo koži nažalost iskusila da nije sve tako bajno i da se mogu vratiti nikad ih ne bi uzimala...
Ne razumijem zašto se ljudi poigravaju time...:(
Posljedica? --> Ako koristite kontracepcijske pilule veća je vjerojatnost da ćete dobiti rak dojki. Provjereno kod liječnika. Ne bih preporučila. Lijepi pozdrav!
Ja moram reći da sam ih pila godinama i nikad nisam imala nikakvih problema ni tegoba, tako da mislim da je to individualno i da je najvažnija redovna kontrola i poslušati liječnika ako postoje neke kontraindikacije i ne forsirati uzimanje.
…prikaži još! A što se tiče dugoročnih posljedica, to nažalost ne možemo znati za gotovo nijedan lijek, osim onih koji su zbilja u uporabi 50 godina. Ja ne volim imati strah od ničega, tako da se ne opterećujem previše. I sami znamo da živimo tako da u svakoj namirnici koju pojedemo i vodi koju pijemo, nikad ne znaš što se krije i što će nam zbog toga biti za 30 godina. Općenito je život postao vrlo nezdrav. Ipak ću napomenuti da smatram da je prezervativ ustvari možda i najbolja metoda, ukoliko se radi o dvoje ljudi koji su zajedno i vode odgovoran sexualni život, tada sigurno neće doći ni do neželjene trudnoće ni do mnogih ginekoloških problema, žene su ipak puno osjetljivije po tom pitanju. Teško je, doduše, očekivati tu dozu odgovornosti kod vrlo mladih parova.
Kontracepcijske pilule: za ili protiv?
Komentari 12
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.