Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
ja sam pokušala skoro sve dijete pa i ovu ali meni je brzo dosadila jer me uhvatila muka od tih banana. mene zanima ima li netko nešto provjereno da mi preporuči. kako da se riješim ovog viška a da se
…prikaži još! ne rušim u nesvjest od gladi i da su namirnice dostupne u našim trgovinama?
isti problem imam i ja...jedino mogu smršaviti da malo gladujem a kako imam problema sa željezom , onda kad ne jedem dolazi mi stalno slabo i boli me glava...treba nam neka uspješna provjerena dijeta s planom jelovnika za cijeli tjedan..
ovako nemojte ići na dijetu nego promjenite svoje životne navike. promjenite prehranu. poćmite jesti zdrave namirnice. znam pametujem, ali morate i vježbati. ja sam poćela prije mjesec dana. smršavila sam nekih 5 kg. u tih mjesec dana. sve one loše
…prikaži još!e stvari što sam jela sam zamjenila zdravim stvarima. jedem 5 puta na dan. ustvari kad god osjetim glad nešto pojedem jer ne želim se izgladnjivati jer kad sam to prije radila onda bi trpala sve u sebe samo da ne budem gladna. jedite povrće, zobene, voće, meso sa salatom bez priloga osim povrća itd...
jednostavno je : tko se zdravo hrani i dovoljno kreće ne može imati (iznimke su brojem zanemarive) problema s težinom (iznimke su brojem zanemarive) - stvar je stava i odluke. isprike su samo gubitak vremena.
Moj savjet ti je Zona ili neka druga slicna njoj Ako umjesto tanke snite kruha uzmes salatu bit ces sita tih 4-5 sati do medjuobroka. U 6 mj skinula sam 14 kg , ali sada nakon 3 godine stanke kile
…prikaži još! su se vratile i sad trazim neku drugu iako mi je Zona super ( citaj: trazim izliku da ne pocnem i idalje jedem slatko i masno)
ima neko neki savjet za mene help... imam 12 godina,55 kg i visoka sam 167 cm....moja sestrična visoka je 165 cm i ima 49 kila želim bit ko ona i imat 50 kila...probala sam dijetu s bananama za doručak al
…prikaži još! poslije toga mi se povraćalo....aako neko ima dijetu plizzz help...
ova dijeta je i super jer nije dijeta u klasičnom smislu već je način prehrane koji može trajati neograničeno dugo.Preporučava više obroka dnevno, i tako smanjuje osjećaj gladi izbjegava se prejedanje. I ne tvrdi se da je banana svemoguća njena
…prikaži još! uloga je ujutro uz vodu ubrzanje metabolizma, a i banana je sveobuhvatna namirnica. Ako banana dosadi može se ujutro jesti neko drugo voće. Ovaj način prehrane je dugoročan i baš i je super što ne vrši pritisak na čovjeka pa tako i na organizam kao ostale dijete!i odlično je što se mršavi sporo ali i efikasno.posudi si knjigu u knjižnici ili kupi pa ćeš vidjeti da je dijeta skroz ok.U knjizi je sve jednostavno objašnjeno.eto,držim fige
ova dijeta je i super jer nije dijeta u klasičnom smislu već je način prehrane koji može trajati neograničeno dugo.Preporučava više obroka dnevno, i tako smanjuje osjećaj gladi izbjegava se prejedanje. I ne tvrdi se da je banana svemoguća njena
…prikaži još! uloga je ujutro uz vodu ubrzanje metabolizma, a i banana je sveobuhvatna namirnica. Ako banana dosadi može se ujutro jesti neko drugo voće. Ovaj način prehrane je dugoročan i baš i je super što ne vrši pritisak na čovjeka pa tako i na organizam kao ostale dijete!i odlično je što se mršavi sporo ali i efikasno.posudi si knjigu u knjižnici ili kupi pa ćeš vidjeti da je dijeta skroz ok.U knjizi je sve jednostavno objašnjeno.eto,držim fige
Neću vam otkrit toplu vodu, ovo zovu djeta, ali ovo je pravilan način ishrane, (ja kažem da nebi napravili kontejner od organizma) samo ću vam reć da sam bila na 120 kg. a sada imam 68 (bila sam na 60
…prikaži još! ali sam se sad ubucila jer sam nažalost trenutno "prikovana" uz krevet) s ovim načinom ishrane. Doduše nemojte griješit i ne vježbat, meni se koža zahvaljujući vježbanju i kremama (ja isto kažem najjeftinija anticelulitna krema je bolja od nijedne). Eto dragi ljudi ako imate volje pročitat (tekst je dug nastojala sam cijelu knjigu sažet) pročitajte i SRETNO, a ja se radujem ako bar nekome uspije kao meni
Eto ako imate volje
DIAMOND PREHRANA
Kroz jutro voće (pauza svakih pola sata osim za bananu, sušeno voće, i oraščaste plodove),a najbolje je počet s svježe procijeđenim voćem.
Jest dosta povrća
Ne smije se kombinirati skupa krumpir, manistra, riža, meso i kruh (npr. kombinirat razno povrće s jednom od ovih 5 namirnica).
Nakon pravilno kombiniranog obroka ne smije se jest 3-4 sata
Ništa gaziranog, šećer i sve kuhat na maslinovu ulju ili maslu
Može se jest kruh namazan s maslom i medom
« F I T F O R L I F E » D I J E T A
OSNOVNE INFORMACIJE:
• Nije bitno samo što jedete, već je od izuzetne važnosti kad jedete i kako hranu kombinirate.
• Trajno i sigurno smanjenje težine izravno je povezano s količinom energije kojom raspolažete i trošenjem te energije pri uklanjanju otpadnih tvari (prekomjerne težine iz tijela.
• Sustav «FIT FOR LIFE» djeluje tako da u suradnji s tijelom oslobađa i nadograđuje energiju.
• Stil života koji dovodi do gojaznosti dovodi i do bolesti.
• Sustav «FIT FOR LIFE» temelji se na prirodnoj higijeni, a osnovni temelj prirodne higijene čini to što tijelo stalno ulaže napor za zdravljem kojeg postiže neprestanim uklanjanjem štetnih tvari iz sebe.
• Zdravlje je pravo stečeno rođenjem, a biti debeo nije zdravo.
Da bi se uspješno pridržavali dijete po metodi «FIT FOR LIFE» trebamo poznavati prirodne tjelesne cikluse:
• Od podneva do 20 sati – aproprijacija (uzimanje hrane)
• 20 do 04 sata – asimilacija (apsorpcija hrane)
• 04 do podneva – eliminacija (uklanjanje štetnih tvari i ostataka hrane iz tijela)
Ako se ne hranimo u skladu sa tim ciklusima dolazi do metaboličke neravnoteže. Na ovaj način sve otpadne tvari se iz organizma mogu ukloniti, a ako se ne pridržavamo tada se otpadne tvari brže stvaraju nego uklanjaju, te tada dolazi do gomilanja viškova tj. debljanja.
Postoje tri lako razumljiva i prihvatljiva načela i sredstva koja vam mogu pomoći pri trajnom rješavanju problema s težinom.
To su:
1.) NAČELO HRANE SA VISOKIM UDJELOM VODE
• voda prenosi hranjive tvari po tijelu.
• obavlja ulogu čistaća organizma.
• pri mršavljenju, čišćenju i detoksikaciji nalazi se u samom vrhu važnosti.
• trebalo bi jesti onakve obroke u kojima ima oko 70% hrane sa velikim udjelom vode u sebi i oko 30% koncentrirane hrane(svega ostalog).
2.) NAČELO PRAVILNOG KOMBINIRANJA HRANE
• najviše će poboljšati ciklus apropiracije (uzimanja hrane)
• ljudsko tijelo ne može probaviti više od jednog koncentriranog jestiva u jednom obroku (koncentrirano jestivo je sve ono što nije voće i povrće)
• ne treba se izgladnjivati
• uživajte u jelu, jedite hranu kakvu želite, ali ne miješajte sve to zajedno i ne jedite u isto vrijeme.
• posljedica toga je mršavljenje.
• hrana bogata bjelančevinama hrana bogata ugljikohidratima ne miješa se jer su kemijski nekompatibilne.
• želite li meso, imajte ga sa povrćem i salatom
• želite li krumpir, imajte ga sa povrćem i salatom
• želite li kruh, imajte ga sa povrćem i salatom
želite li tijesto, imajte ga sa povrćem i salatom
• želite li sir imajte ga sa povrćem i salatom
3.) NAČELO PRAVILNOG UZIMANJA VOĆA
• voće je najvažnija hrana za naše tijelo.
• voće ima najveći udio vode u sebi od bilo koje druge hrane.
• voće se ne probavlja u želucu (sve voće osim banana, datula i sušenog voća se u želucu zadržava veoma kratko).
• voće prolazi kroz želudac kroz 20 – 30 minuta kao da prolazi tunelom.
• voće se ne smije jesti sa nekom drugom hranom ili neposredno poslije nje.
• bitno je da se voće jede na prazan želudac (to je najvažniji dio ovog programa).
• nakon voća se ne bi trebalo 20 – 30 minuta ništa jesti (za to vrijeme će voće napustiti želudac).
• od časa kada se probudite, pa do podneva, uzimajte samo voće i voćne sokove (od svježeg voće u sokovniku).
• ako se svježe voće uzima na prazan želudac, ima pozitivan učinak, jer potiče mršavljenje.
POTREBAN VREMENSKI RAZMAK IZMEĐU NEKOG OBROKA I PONOVNOG
UZIMANJA VOĆA
HRANA VRIJEME
salata ili sirovo povrće 2 sata
pravilno kombiniran obrok bez mesa 3 sata
pravilno kombiniran obrok sa mesom 4 sata
bilo kakav nepravilno kombiniran obrok 8 sati
TREBA SE PRIDRŽAVATI CIKLUSA:
1. CIKLUS – ELIMINACIJA (od 04 sata do podneva)
U ciklusu eliminacije treba uzimati samo voće i voćne sokove, sve ostalo usporava proces
eliminacije, a nusproizvodi te hrane se dodaju već postojećim otrovnim tvarima te tako utječe na debljinu. Zbog toga uspjeh programa ovisi o uzimanju isključivo voća i voćnog soka prije podne. Uspješno i ugodno mršavljenje ovisi o ciklusu eliminacije. Uzimanje isključivo voća i voćnih sokova prijepodne je najvažnija karika u lancu (ukoliko uzimate kavu ili druge dodatke, ne činite to za vrijeme ciklusa eliminacije).
2. CIKLUS – APROPRIJACIJA (od podneva do 20 sati)
Nakon podneva ulazimo u dnevni period prehrane. Sad je vrijeme za tijelo, ali treba obratiti pozornost na neka važna pravila. Trebate imati takav obrok koji neće potrošiti svu stečenu energiju iako izvjesnu količinu njegova probava mora potrošiti. Treba se potpuno posvetiti načelu pravilnog kombiniranja hrane da bi se izbjeglo sve pretjerano trošenje energije pri probavi.
3. CIKLUS – ASIMILACIJA (od 20 do 04 sata)
Uzeli ste hranu. Sad tijelu treba pružiti priliku da hranu razloži, apsorbira i iskoristi njezine hranjive tvari. Do apsorpcije dolazi tek kad hrana dospije u crijeva. Pravilno kombinirana hrana naći će se u crijevima tek za tri sata, spremna za apsorpciju i asimilaciju. Nepravilno kombinirana hrana u želucu može ostati od osam do dvanaest sati, pa i duže. Jedite rano, tako da hrana već napusti želudac kad krenete na počinak. Za toga odmora (kojeg što češće započnite prije ponoći) organizam će završiti ciklus asimilacije prije no što uđe u ciklus eliminacije oko 4 sata ujutro.
NEKOLIKO NAPUTAKA O PROGRAMU «FIT FOR LIFE:
• pošto je uklanjanje štetnih tvari (detoksikacija) vrlo važno pri postizanju uspješnog i trajnog mršavljenja «FIT FOR LIFE» program je u stvari program detoksikacije.
• 90% ljudi koji krenu sa ovim načinom prehrane ne osjećaju nikakve neugodnosti
• kod 10% ljudi zbog nagle promjene načinu prehrane može na početku doći do curenja iz nosa ili da se pojavi meka stolica, ali to je samo posljedica čišćenja organizma i navikavanja na novi, zdrav način prehrane.
• ovaj program se može koristiti gdje god se nalazite, što god činili i u kakvim god ste prilikama.
• ovaj program će biti puno učinkovitiji sa tjelovježbom (dobro je koristiti vježbe za poboljšavanje aerobnih sposobnosti tj. jačanje srca i krvožilnog i respiratornog sustava kao npr. Trčanje, bicikl, plivanje, skijaško trčanje, rolanje ili klizanje provoditi 2 – 3 tjedno, te vježbe za jačanje mišićno – zglobnog sustava putem vježbi sa opterećenjem koje se mogu provoditi u teretani)
DORUČAK
1. Dan započnite svježim voćnim sokom. Preporučljiva količina 2,5 – 5 decilitara.
2. Tijekom jutra, osjećate li glad, slobodno uzmite još voća.
3. Voće pojedite najmanje dvaput u tri sata.
4. Maksimum voća treba odrediti prema vlastitim potrebama. Uzmite koliko želite no nemojte se prejedati ili pothranjivati.
5. Dinju jedite prije ostalog voća.
6. kad ste vrlo gladni, pojedite nekoliko banana.
RUČAK
- pridržavati se pravila o kombiniranju hrane
ENERGETSKA LJESTVICA
JUTRO
SVJEŽE VOĆE I VOĆNI SOKOVI
SVJEŽI SOKOVI OD POVRĆA I SALATE
KUHANO POVRĆE, SIROVI ORASI I SJEMENKE
ŽITARICE, KRUH, KRUMPIR, MAHUNARKE
MESO, PILETINA, RIBA, MLIJEČNI PROIZVODI
VEČER
- ova ljestvica pokazuje koju hranu valja jesti ranije, a koju kasnije.
- hranu preporučenu za jutro možete jesti tijekom cijelog dana, a onu preporučenu za navečer ne biste smjeli jesti ujutro.
POPIS NAMIRNICA
VOĆE
- sve voće je dobro bez obzira na vrstu.
I ja imam gotovo iste probleme.Malo se pridržavam neke djete,skinem nekoliko kilogeama pa ih opet vratim.Za vježbanje sam prelijena.No mislim da su te priće o zdravoj hrani prenapuhane,sve zapravo ovisi o metabolizmu.
bila bi vam zahvalana ako mi mozete pomoc sa nekom informacijom o dijeti prema krvnim grupama,dali je netko probao,koliko je ucinkovita,do sad sam bila na un dijeti i i nisam bas zadovoljna rezultatima,pa ako moze neka informacija ili iskustvo sa
…prikaži još! takvom dijetom,bila bi vam zahvalna. unaprijed hvala.
...pozdrav...ispričavam se ako moje pitanje nema veze s ovom temom ali stvarno bi htjela odgovor pa ako bi mi netko mogao reći bila bih vam jako zahvalna...................zanima me kako ukloniti odnosno što više smanjitit vidljivost celulita.....jel zaista djeluju samo skupe
…prikaži još! kreme ili se to može riješiti s jeftinijom........unatrag mjesec dana sam počela zaista zdravo živjeti i kretati se više no inaće ali imam stvarno puno celulita krivo mi je jer obožavam slatko,a ne jedem ga i mučim se i nema nikakvih rezultata samo je još gore,znam da za sve treba nekog vremena al zar nebi trebalo makar ostati isto a ne pogoršavati i koliko je uopće potrebno vremena da bi se vidjeli rezultati smanjenja celulita.....??????......
...hvala...
mellani; iz mog vlastitog iskustva (kako smanjiti celulit): piti puuuuuuno, puuuuuuuno vode, izbaciti gazirano i vježbati... i nemoj odustajati. Prije dvije godine sam sa 80 kg došla do 70 kg u 2 mj, Skoro sam svaki dan vozila orbitrek u
…prikaži još!rek u prosjeku oko 45 min. preoblikovalo mi se tijelo, izgledalo je da sam izgubila barem dvadeset kg .
i još nešto svako jutro obavezan doručak, ništa nisam izbacila iz prehrane i nisam jela iza 18 sati.
nilu: hvala puno pokušat ću,moj je najveći problem što brzo odustajem a za sve rezultate je uvijek potrebno dosta vremena.................ove godine sam se preselila u Zagreb jer sam krenula na fakultet pa mi to dodatno otežava situaciju jer nažalost često
…prikaži još!o idem u menzu jer sam umorna da si nešto pravim ili jednostavno želim to vrijeme iskoristiti za učenje pa onda jedem u menzi a čula sam da je to dosta nezdravo......................ljuta sam na sebe jer sam se dosta udebljala i zapravo se svake godine u prosjeku udebljam oko 5 kilograma,i nikako to zaustavit krenem pazit smršavim 3 a onda odustanem i udebljam se 5 neznam šta ću ali nešto svakako moram napraviti jer dobro sam građena i nije mi puno potrebno da postignem što želim samo se uvijek dogodi jedna te ista stvar da brzo odustanem..................u svakom slučaju pokušat ću uvesti više kretanja i vježbanja i paziti ću što jedem..................sretno svima sa ciljevima koje su si zadali........držim vam fige!.....pozdrav :))))
Mislim da ne postoji neki univerzalni recept za mršavljenje. Tajna je vjerojatno u nekom što manjem razmišljanju i opterećivanju, a lijepljenje kilograma je i stvar i genetike, građe tijela, metabolizma, krvne grupe i sličnog. A i godine nisu zanemarive. Ja
…prikaži još! sam bila najmršavija u periodu kad uopće nisam razmišljala o tome što će mi učiniti sendviči koje si pravim u 3 ujutro nakon izlaska ili određena količina alkohola (jer je, navodno, u procesu mršavljenja zabranjeno konzumirati alkohol - iako nisam još vidjela alkosa koji ima problem s kilama, a vi?). Napunila sam 30 godina i u zadnjih 6 mj. do godine dana primjećujem promjene na kosi, koži i kilogramima. Nekako se baš mijenjam. Ne očekujem da ću izgledati kao da mi je 18, ali se ne planiram ni pretvoriti u vreću. Važan je stav u glavi, što želiš, ODLUKA, bavljenje stvarima koje te opuštaju i pozitivno umaraju i okruženost dobrim ljudima i kvalitetnim pojavama (dobra knjiga, opuštajuća glazba, film...što te već veseli). Nisam nikada bila na nekoj ekstra dijeti (inače imam od 13. godine GERB, pa se moram pridržavati određene prehrane), a po tom režimu bih trebala izbaciti sladoled. ?!!? Nema šanse. Snaga volje čini čuda, tako i mi možemo svoje tijelo prilagoditi svojim željama. Meni više sladoled ne da ne smeta, nego u njemu uživam cijele godine! :) Sretno ti u ovom pothvatu i u svemu što činiš!
Mellani, samo se što više kreći (ne moraju biti u pitanju vježbe na spravama, za to treba stručni savjet da ne dobiješ kontra-efekt i ojačaš se tamo gdje si se udebljala), što više hodaj i to ubrzanijim tempom. (Ako si
…prikaži još! u društvu, nemoj baš da te moraju loviti po ulici... :)) Kreme sam koristila i skupe i jeftine, učinak je isti kao da si mažeš obično mlijeko za tijelo (barem meni). Meni je samo kretanje pomoglo protiv celulita. Sretno! :)
Tablete za mršavljenje - http://acaiberry900.lv Skinula sam 24 kilograma u 4 I pol mjeseca. Nisam željela uzimati nikakve pilule,ali moja kćer mi ih je dala kao dar. Izgledam bolje,osjećam se bolje.
Jutarnja banana dijeta
Komentari 20
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.