Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
I ja sam u sličnoj situaciji kao i većina. Imam 104 kg i 164 sam visoka.Već tjedan dana sam na novom režimu i zadovoljna sam, no molila bi pripomoć Lehpice u savjetima.
Puno hvala. Krunicka - daješ mi nadu
Ja sam u gotovo istoj situaciji kao juda8118 osim što se ja nisam prestankom pušenja uspjela izborit sa sobom i sa hranom pa sad imam 107 kg i 35 godina. Na poslu sjedim a nisam baš neki sportski tip, dijete
…prikaži još! mi brzo dosade. Trenutno planiram kupit sebi sobni bicikl i stavit ga u dnevni boravak da me stalno podsjeća da sjednem na njega. Inače i ja živim u malom gradu bez fitnesa i teretana.
i ja ne shvacam tu ljudsku potrebu da nekog tjera jer mu se ne svidja kaj netko pise, ako ti se nekaj ne svidja nemoj citat i tocka
ima ljudi ovdje koji su spremni dat savjet i pomoc covjeku ako to covjek zeli
samo hrabro naprijed. i ja sam bila u istoj kaši sa 107 kg.. krenula sam na preporuku ginekologice na monignac prehranu i ubacila sam zumbu kao krekreaciju! Kile su se lagano počele topiti i sada sam na 90 kg! Nije
…prikaži još! lako, daleko je još cilj još pred menom, ali znam da ću uspjeti...
Ja sam bila na 105kg, a sada sam na 90 ;) Treba skinuti još samo 20kg do idealne težine :D Nekad bi mi mrak pao na oči kad bi pomislila koliko trebam skinuti, a sad si samo pomislim još samo
…prikaži još! jedan puta ovoliko koliko do sada i mrvicu više i bit ću kao nekad ;) Vježbam 3 puta tjedno, jedem ovako kako je to u članku napisano i ne dam se vratiti nezdravoj hrani jer se neusporedivo bolje osjećam dok se zdravo hranim. Priuštim si tu i tamo kada su neke prigode i koji kolačić ili pizzu i sl. ali to je sve ništa u usporedni s onim prije kada mi je pizza bila i ručak i večera radi posla koji sam tada radila. Niti sam imala kada kuhati za dan unaprije niti gdje kupiti koliko toliko zdrav a jeftin obrok. Sad si mogu priuštiti svakodnevno kuhanje zdrave hrane, izbjegavam kruh, slatko i sl. i kile se tope pomalo.
i ja sam u istom sosu iliti salu imam 97kg na 172 cm, sada sam stvarno odlučila smršaviti i krečem odmah ne sutra ne u ponedjeljak, i svaki dan ću doći na zdravu kravu pročitati komentare drugih koji su uspjeli
…prikaži još! da dobijem motivaciju za dalje... jako je teško kad imaš genetske predispozicije za debljanje već sam jednom bila ovako i došla do 77kg prije dvije god i sad sam opet na početku... a frendica mi jede ko ja i još pola tolko i ko čačkalica je ima 55kila visoka 168... blago vama koji nemate problema s kilama.... čak sam si kupila sad one tenisice shape up za hodanje pa krećem u akciju...
I ja sam prošle godine bila na takvoj ne dijeti i skinula 5-6 kila ali onda je jednostavno stalo možda sam trebala opet smanjit količinu kalorija. Dobra strana je da ih uopće nisam vratila ni sad kad ne brojim kalorije
I ja sam bila u sličnim problemima kao i Mirna.
I uspjela sam u periodu od 2 i pol godine izgubiti 40 kilograma. Nije bilo lako, ali je potrebno puno odricanja, karaktera i volje.
Ja sam također bila u istoj situaciji sa 98 kg na 180 cm visine. Iako doktor joj ne preporučuje trčanje, meni je baš to pomoglo, i uz odricanja puno slatkog i kruha uspijela sam u recimo 2 godine skinuti 35
…prikaži još! kg, ali vratila sam nazad 15 :D
poanta je da se izbace štetni ugljikohidrati kojih ima u slatkišima i tjesteninama. kad sam imala period skidanja kila stvarno sam sve to izbacila. potrpjela sam 8 mj. i kile su stvarno otišle. šećer sam nadomjestila sam voćem i ništa
…prikaži još! mi nije falilo. ja sam tip osobe ili mi daj cijelu čokoladu ili ništa..nemogu se zadovoljiti sa kockicom jer me oganizam traži još. šećerna kriza traje tjedan dana i ako to prođeš više ti neće ni trebati. vjerojatno je skidanje kila na neki zdrav način bolje ali ja nisam imala strpljenja toliko čekati. i oni mitovi da ti se kile ne vraćaju ako se zdravo hraniš su lažni. isto tako ako brzo gubiš kile da se duplo vraćaju..a ako nastaviš jesti kao što si jeo..kasne večere, slatko, masno, gazirano..onda će se vratiti da si neznam kako dugo " zdravo skidao kile"..tko je sklon debljanju i jedna jabuka u 9 navečer će udebljati..živi sa dokaz tome jer se boorim čitav život sa kilama. misim da sam već doktorirala u dijetama i načinima prehrane koji bi pomogao. tko je genetski sklon debljanju to je životna borba. a da ne pričam koliko su ljudi odvratni kada je netko puniji.. cure skinite kile čisto zbog sebe jer ćete se stvarno bolje osjećati a onda svima koji su vas podrugljivo gledali pljunite u lice.
Svako zeli uspeti,meni se pomalo cini da sam okruzena samo neuspesima,uz razne dijete i jo jo efekte dogurala sam da 125 kg.Posle ovog clanka malo drugacije gledam na sve ,moram prihvatiti kao i mnogi da cu citav zivot morati da
…prikaži još! vodim racuna,ali ni ovaj put se ne predajem,svima zelim puno srece :)
ja sam na dijeti već mjesec dana.koma je kile idu dolje ali jako sporo,ne mješam ugljikohidrate i bjelančevine.ima li tko efikasniju dijetu kojom se lakše skidaju kile.?
dosla sam mukom i trudom s 74 na 66 na visinu 163..i ne mice se dalje vec 2 mj skoro,malo gladujem pa se malo prezderem,nisam cula za izmedu??? aaaaa dodi mi da sve lipo ostavim odustanem i nastavim zderat a
…prikaži još! znam da cu onda biti debelo prase i nesretna,a opet..nesretna sam kad ne jedem -.-" volila bi da imam 50 kg s krevetom i da zderem kad god ocu.prokleti mrsavi ljudi xD.
@ krunicka - svaka čast, to se zove volja! Normalno je da kile brže idu dolje kod velike količine prekomjernih kilograma...a zatim se stvar usporava jer tijelo već postane naviknuto na novi režim. I ja sam jedna od 'nesretnika' koji
…prikaži još!koji muku muče s kilogramima...jako brzo ih vratim, a jako teško idu dolje. Imam nekih 10-15kg viška, bila sam se super dovela u red, redovno vježbala i sve super, onda sam promiejnila posao i zbog prilagodbe novom timu, radnom okruženju i prestala sam vježbati...big mistake!
Sad sam opet na početku s 10 kg previše :(
Ja vozim sobni bicikl 45 minuta na dan, imo prije mjesec i pol dana 120 kg, sad 108. Unosim sve sto pojedem u brojac kalorija ovdje, i pokusavam unijeti za ca 400 kcl manje dnevno od preporucene doze za moju
…prikaži još!u tezinu. Pijem puno vode i popijem salicu zelenog caja, posllije 18.00 vise ne jedem, i ne osjecam vise nikakvu glad,...a ako i osjetim popijem salicu caja kojeg naravno ne secerim. Eto, gledam i pazim da unesem sve prema brojacu kalorija a uvijek vise manje fali cinka pa sam za to nabavil dodatak prehrani u obliku prirodnih tableta od pyrusa.
Na pocetku su se kilogrami brzo topili, sad gubim za svaki tjedan 1 kg, bez obzira sto vozim neprekidno bicikl 45 min na dan.
Planiram izgubiti jos ca 25 kg do rujna i pokusati ne pokvariti svoje novo stecene prehrmbene navike.
Sretno svima.
Kod skidanja kilaje najbitniji karakter, sve ostalopada u vodu.
ok,sto si tako zivcena u svakoj diskusiji,ako ti ne odgovaraju neciji odnosno moji komentari,nemoras ih tako bezobrazno komentirat,mogu mislit kolko si nezadovoljna sama sa sobom,vjerojatno ti i ova sirota studentica imate jedako kila ahahhaha :)
vidim puno nas je u sličnoj situaciji tako sam i sama na 180cm...imam 85kg...imala sam i puno vise nakon drugog poroda točno 96kg...ali dugo stojim na 85...i ne micem se mada sam poslje rodila jos dvoje djece ali uvjek dodem
…prikaži još!em do tih magičnih 85 i stane...bila sam i pusač prestala sam pa se i tu borim sa sobom i hranom zivim u malom gradu i bas nemam neke uvjete za vjezbanje a ni puno vremena uz četvero djece ali trudim se kada je ljepo puno vozim bicikl..ili setam ali otkrila sam da imam visoki kolesterol sto me i uplasilo poprilično s obzirom da imam 29god...a kao sto reko zivim u maloj sredini u slavoniji i doći do nutricionista se čini kao nemoguća misija i zato molim koji dobar savjet unaprjed zahvalna....jedna mama.....
Imam 108 kilograma i što sad?
Komentari 25
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.