Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
i ja sam u istom sosu iliti salu imam 97kg na 172 cm, sada sam stvarno odlučila smršaviti i krečem odmah ne sutra ne u ponedjeljak, i svaki dan ću doći na zdravu kravu pročitati komentare drugih koji su uspjeli
…prikaži još! da dobijem motivaciju za dalje... jako je teško kad imaš genetske predispozicije za debljanje već sam jednom bila ovako i došla do 77kg prije dvije god i sad sam opet na početku... a frendica mi jede ko ja i još pola tolko i ko čačkalica je ima 55kila visoka 168... blago vama koji nemate problema s kilama.... čak sam si kupila sad one tenisice shape up za hodanje pa krećem u akciju...
dosla sam mukom i trudom s 74 na 66 na visinu 163..i ne mice se dalje vec 2 mj skoro,malo gladujem pa se malo prezderem,nisam cula za izmedu??? aaaaa dodi mi da sve lipo ostavim odustanem i nastavim zderat a
…prikaži još! znam da cu onda biti debelo prase i nesretna,a opet..nesretna sam kad ne jedem -.-" volila bi da imam 50 kg s krevetom i da zderem kad god ocu.prokleti mrsavi ljudi xD.
ok,sto si tako zivcena u svakoj diskusiji,ako ti ne odgovaraju neciji odnosno moji komentari,nemoras ih tako bezobrazno komentirat,mogu mislit kolko si nezadovoljna sama sa sobom,vjerojatno ti i ova sirota studentica imate jedako kila ahahhaha :)
i ja ne shvacam tu ljudsku potrebu da nekog tjera jer mu se ne svidja kaj netko pise, ako ti se nekaj ne svidja nemoj citat i tocka
ima ljudi ovdje koji su spremni dat savjet i pomoc covjeku ako to covjek zeli
I ja sam bila u sličnim problemima kao i Mirna.
I uspjela sam u periodu od 2 i pol godine izgubiti 40 kilograma. Nije bilo lako, ali je potrebno puno odricanja, karaktera i volje.
samo hrabro naprijed. i ja sam bila u istoj kaši sa 107 kg.. krenula sam na preporuku ginekologice na monignac prehranu i ubacila sam zumbu kao krekreaciju! Kile su se lagano počele topiti i sada sam na 90 kg! Nije
…prikaži još! lako, daleko je još cilj još pred menom, ali znam da ću uspjeti...
ja sam na dijeti već mjesec dana.koma je kile idu dolje ali jako sporo,ne mješam ugljikohidrate i bjelančevine.ima li tko efikasniju dijetu kojom se lakše skidaju kile.?
Ja sam također bila u istoj situaciji sa 98 kg na 180 cm visine. Iako doktor joj ne preporučuje trčanje, meni je baš to pomoglo, i uz odricanja puno slatkog i kruha uspijela sam u recimo 2 godine skinuti 35
…prikaži još! kg, ali vratila sam nazad 15 :D
evo i ja imam takva iskustva,nakon trećeg poroda sam došla do 94 kg na 180 cm visine i poduzela sama nešto, u 4 mjeseca sam izgubila 16 kg. nisam na nikakvoj dijeti, ujutro pojedem bananu,pijem puno vode,izbacila grickalice ručam malo
…prikaži još! manje nego inače i nikad ne jedem poslije 18 sati i n aravno rekreacija tri puta tjedno, zumba aerobic,koja mi je puno pomogla, puno se bolje osječam sada nego prije, eto još malo mi je ostalo do cilja...
vidim puno nas je u sličnoj situaciji tako sam i sama na 180cm...imam 85kg...imala sam i puno vise nakon drugog poroda točno 96kg...ali dugo stojim na 85...i ne micem se mada sam poslje rodila jos dvoje djece ali uvjek dodem
…prikaži još!em do tih magičnih 85 i stane...bila sam i pusač prestala sam pa se i tu borim sa sobom i hranom zivim u malom gradu i bas nemam neke uvjete za vjezbanje a ni puno vremena uz četvero djece ali trudim se kada je ljepo puno vozim bicikl..ili setam ali otkrila sam da imam visoki kolesterol sto me i uplasilo poprilično s obzirom da imam 29god...a kao sto reko zivim u maloj sredini u slavoniji i doći do nutricionista se čini kao nemoguća misija i zato molim koji dobar savjet unaprjed zahvalna....jedna mama.....
Ja sam u gotovo istoj situaciji kao juda8118 osim što se ja nisam prestankom pušenja uspjela izborit sa sobom i sa hranom pa sad imam 107 kg i 35 godina. Na poslu sjedim a nisam baš neki sportski tip, dijete
…prikaži još! mi brzo dosade. Trenutno planiram kupit sebi sobni bicikl i stavit ga u dnevni boravak da me stalno podsjeća da sjednem na njega. Inače i ja živim u malom gradu bez fitnesa i teretana.
Jao ja obozavam voznju biciklom pa sam si kupila sobni jer sam mislila u ovo zimsko vrjeme će mi biti zamjena za vanjski međutim toliko mi je dosadan da je to strasno i gotovo da ga i ne vozim rađe
…prikaži još!đe kad god mogu u večernjim satima idem prosetati a to stvarno budu večernji sati 9 čak i 9 i 30 sat....ali moja preporuka ti je bolje neka vanjska aktivnost meni osobno sobni bicikl je bio najgora investicija..
evo, da se pridružim. visoka sam 175 i došla sam do 82 kg... nikad nisam imala toliko kila! nakupile su se kao rezultat preseljenja iz kuće u stan - manjak kretanja, dostupnost svega, ležanje na kauču, sjedenje u uredu... svi
…prikaži još! znamo da se kilogrami ne kote sami. osobno, brzo mi dosade dijete, pogotovo one restriktivne (izdržim najviše 3-5 dana...). teretana mi je napor i dosada! volim izaći u prirodu, prošetati se, ali kad je hladno, opet nalazim izgovore....
i tako sam se registrirala na zdravukravu i samo počela brojiti kalorije! ali, ne smanjivati porcije ili praviti se da je kriška kruha debela 5 cm!!! praćenjem kalorija skužila sam da se najviše debljam od salamica, kobasica, hrenovki, bijelog kruha, štapića, smokića, čipseva itd itd...
zainatila sam se i kuham svaku večer za sljedeći dan da imam na poslu. obično je to neko meso u komadu ili povrće dinstano. sama pečem kruh od cijelovitog brašna. kombiniram i pahuljice, suho voće, jedem ogromne količine jogurta (običnih i voćnih, ali ne i vrhnja i mliječnih namaza).
da, priuštim si koju kockicu čokolade kad mi dođe (ali ne pojedem cijelu čokoladu). jednom tjedno jedem sladoled... ili više puta... akko mi dođe! ALI znam da taj dan moram jesti manje drugih kaloričnih stvari!
ljudi, imate brojač kalorija na zdravojkravi... skinula sam oko 3-4 kg u mjesec dana i jaaaako sam zadovoljna! nisam ni na kakvoj dijeti, jedem SVE... ali zaiste SVE!!! od odojka do kvinoje, mahune, kelj, kolače, ribu.... sve!!! ali umjereno... i jedem više puta dnevno.
šećer sam zamijenila stevijom... i lagano još kilaža pada. uz te 4 kg, skinula sam i oko 6 cm u struku i pala za pola konfekcijskog broja...
uvijek sam bila protiv restrikcija, a sad tek vidim koliko je lako smršaviti! samo treba malo truda!
Ja vozim sobni bicikl 45 minuta na dan, imo prije mjesec i pol dana 120 kg, sad 108. Unosim sve sto pojedem u brojac kalorija ovdje, i pokusavam unijeti za ca 400 kcl manje dnevno od preporucene doze za moju
…prikaži još!u tezinu. Pijem puno vode i popijem salicu zelenog caja, posllije 18.00 vise ne jedem, i ne osjecam vise nikakvu glad,...a ako i osjetim popijem salicu caja kojeg naravno ne secerim. Eto, gledam i pazim da unesem sve prema brojacu kalorija a uvijek vise manje fali cinka pa sam za to nabavil dodatak prehrani u obliku prirodnih tableta od pyrusa.
Na pocetku su se kilogrami brzo topili, sad gubim za svaki tjedan 1 kg, bez obzira sto vozim neprekidno bicikl 45 min na dan.
Planiram izgubiti jos ca 25 kg do rujna i pokusati ne pokvariti svoje novo stecene prehrmbene navike.
Sretno svima.
Kod skidanja kilaje najbitniji karakter, sve ostalopada u vodu.
@ krunicka - svaka čast, to se zove volja! Normalno je da kile brže idu dolje kod velike količine prekomjernih kilograma...a zatim se stvar usporava jer tijelo već postane naviknuto na novi režim. I ja sam jedna od 'nesretnika' koji
…prikaži još!koji muku muče s kilogramima...jako brzo ih vratim, a jako teško idu dolje. Imam nekih 10-15kg viška, bila sam se super dovela u red, redovno vježbala i sve super, onda sam promiejnila posao i zbog prilagodbe novom timu, radnom okruženju i prestala sam vježbati...big mistake!
Sad sam opet na početku s 10 kg previše :(
I ja sam prošle godine bila na takvoj ne dijeti i skinula 5-6 kila ali onda je jednostavno stalo možda sam trebala opet smanjit količinu kalorija. Dobra strana je da ih uopće nisam vratila ni sad kad ne brojim kalorije
Svako zeli uspeti,meni se pomalo cini da sam okruzena samo neuspesima,uz razne dijete i jo jo efekte dogurala sam da 125 kg.Posle ovog clanka malo drugacije gledam na sve ,moram prihvatiti kao i mnogi da cu citav zivot morati da
…prikaži još! vodim racuna,ali ni ovaj put se ne predajem,svima zelim puno srece :)
draga Mirna. Bez brige uspjeti ćeš. ja sam imala 110 kg.i uspjela sam skinuti za 8 mjeseci 40 kg. Nisam bila na stogim djetama..samo sam izbacila brašno i slatko. znači ostaje samo meso,povrće i voće. i naravno bilo je dana
…prikaži još! kad sam prekršila ali jako rijetko. teško je i treba čvrst karakter ali evo isplatilo se..sada imam 72 kg i jako sam zadooljna sa sobom. najviše se sretna što već 6 mj.nisam dobila niti jednu kilu..pazim što jedem kroz tjedan,tj.izbacim večeru ( jedino znam pojesti nekako voće) i za vikend si priuštim ako mi se nešto baš jede i tako balansiram. Može se samo ako imaš čvrstu volju. i moj savjjet je bavi se nekom rekreacijom. ja mrzim vježbati ali zato olim šetati..znala sam svaki dan otići pješice 10 km i to mi je pomoglo bržem skidanju kila. ako se odlučiš teretanu nikako nemoj sprave vježbati jer nabijaju mišićnu masu..uzmi traku,orbitrek,bicikl..nešto što znoji. bitno je da vježbaš nešto jer kada skineš puno kila ostane ti velik višak kože..meni je dota ostalo jer nisam pretjerano tada mislila na to. evo, nadam se da sam barem malo pomogla.. Sretno!
Imam 108 kilograma i što sad?
Komentari 25
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.