Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
gluplji članak nisam dugo pročitala. S obzirom da imam celijakiju gotovo od rođenja i prošla sam sve faze te bolesti od prepoznavanja do stroge dijete ne mogu se načuditi pretpostavci da se zbog celijakije neumjereno debljate. Zbog ošećenja crijevnih resica
…prikaži još! hrana kroz organizam samo "prolazi" i ne obavlja osnovnu funkciju "hranjenja" organizma pa je pretpostavka da se organizam radi celijakije deblja glupa. Neumjerena glad je prisutna ukoliko imate celijakiju a niste na bezglutenskoj dijeti ali tada su upale crijevnih resica takve da se večina hrane izbacuje iz organizma poluprobavljena i ne hrani organizam pa tako niti ne deblja. A tko se odluči na bezglutensku dijetu neka bude spreman da ne jede niti svježi sir jer i on sadrži brašno pa time i gluten, ostale proizvode neću niti spominjati.
draga deja, meni je trebalo 10 godina za dijagnozu celijakije jer sam imala istu predodzbu o toj bolesti (tipicna klinicka slika kod djece koje zbog malabsorpcije gube naz tezini). u deset godina dobila sam 15kg, uvijek umorna i gladna, dok
…prikaži još!k na kraju situacija nije dosla do maksimuma sa svim svojim posljedicama (kroncni umor godinama, colitisi, proljevi, pobacaji, itd...)
otkad sam bezgluteinskoj dijeti, moja je probava perfektna, snaga mi se vratila, i puuuuuno manje jedem. jednostavno, glad je nestala a to se vidi i na vagi. nisam na niskokaloricnoj dijeti nego odrzavam tezinu samo time da jedem koliko mi treba i da mi je to dovoljno (valjda po prvi put u zadnjih deset godina) i da sam puna snage.
postoje razne vrste osjetljivosti na gluten kod djece je evidentno ali kad se javi u odraslih osoba puno je podmuklije... clanak je to jako dobro opisao.
Gluten i debljina – postoji li veza?
Komentari 4
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.