Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Moja tajna je da osluškujem ritmove kože i pratim ciklus, ima dana kada je moja koža izuzetno suha i tada je njeguje s intenzivnom hidratantnom kremom, a u danima kada je ''masnija'' smanjim broj preparata koje koristim i obavezno nanesem
…prikaži još! neku kremicu sto prirodniju i manju količinu, super nagrada, jako bi rado dobila ovo mlijeko jer mi je potrebno za ljetne dane
Ja upotrebljavam samo kremu za masnu kožu. Svaki dan umivam lice dječjim sapunom koji ne isušuje kožu i ispirem sa hladnom vodom, a to čini kožu izuzetno glatkom i zategnutom. Nakon toga malo kremice za hidrataciju i to je to.
…prikaži još! Lice mi je prelijepo.
tajna lijepe kože je u dodirima i poljupcima voljenog muškaraca i klinaca, mama, tata i svih zbog kojih si sretna što si živa! dodaš još svježeg zraka, sunca, sna i smijeha i blistaš poput dragulja! :** svima!
Budući da je moja koža još uvijek pod utjecajem puberteta, pridajem joj puno pažnje. Svjesna sam da je to najveći ljudski organ i da se na nju mora paziti jednako kao i na bilo koji drugi. Zato smatram da je
…prikaži još! važno da koža ima i ''unutarnji'' i ''vanjski'' tretman. Što se tiče unutarnjeg, pijem puno vode i zelenog čaja (posebno u ovim vrućim ljetnim danima) te jedem što više svježeg voća i povrća (na prvom mjestu su mi namirnice bogate antioksidansima). I ne zaboravljam na ribu! A kada govorimo o vanjskim tretmanima trudim se izbjegavati tešku industrijsku kozmetiku, a uživam u pripravljanju kremica i maskica od namirnica iz vlasite kuhinje. Evo jedne dobre: žlica maslinovog ulja i žlica meda--> ulje omekšava kožu i daje joj sjaj,a med je u funkciji pilinga (može se koristiti i mljevena crna kava). Ipak, nije sve u domaćim pripravcima. Koristim i Dove losion koji nanosim nakon tuširanja. Koža fino miriše i meka je. I još jedna stvar, vrlo važna. Nikad (posebno zimi) ne izlazim van bez da ruke i prste nisam zaštitila hidratantnom kremom! I moja koža je super!! :)
U pubertetu sam imala dosta problema s aknama i masnom kožom, posjećivala dermatologe, kupovala skupe kremice, ali sve to sam radila jer zapravo nisam poznavala sebe. Naša koža nam govori što njoj treba a na nama je samo da je
…prikaži još! osluškujemo. Je, kreme znaju biti dobre ali i skupe, pošto nemam stalan izvor prihoda rijetko kad si ih mogu priuštiti, ali to nije neki velik problem jer priroda nam daje sve šta nam je potrebno. Maslinovo ulje i sol su nam većinom svima pri ruci i služe za dobar piling, limunov sok koji izjednačuje tonalitet naše kože (tamne mrlje, ožiljci), aloe vera iz koje istisnemo sok da našu kožu drži vlažnom ali ne masnom, ma razne biljke koje su nam više manje uvijek pri ruci pomažu u vanjskom održavanju kože. Ja sam pobornica vode, i prirodnih biljnih (nezaslađenih) čajeva i znam da je bitno uzimati dovoljno tekućine za zdravlje ne samo naše kože već cjelokupnog organizma, te se osim toga zdravo hraniti s puno voća, povrća i termički neobrađene hrane. Kozmetiku Dr.Hauschka imala sam prilike koristiti te ostala ugodno iznenađena kvalitetom tih proizvoda, ali i činjenicom da je to prirodna i organska kozmetika. Mislim da bi se mnoge kozmetičke kuće mogle ugledati na Dr.Hauschka kozmetiku te izbaciti razne aditive koje štete svima nama. Sretno svima:)
Za svoju kožu brinem se dovoljnim unosom vitamina i minerala iz hrane (mlijeko i mliječni proizvodi, sir, jaja, margarin, riba i drugi proizvodi) i naravno kućnim pripravcima radim maske i pilinge za svoju kožu. Smatram da dovoljno sna i dovoljan
…prikaži još!n unos vode uvelike njeguje našu kožu.
Pilinge i maske za lice radim jednom do 2 puta tjedno, a pošto imam dosta masnu kožu smućkam ih otprilike ovako:
1. 1 žumanjak pomiješam sa pola iscijeđenog limuna i namažem na lice.
2. Za zategnutu kožu mažem lice jogurtom jer ga učvršćuje a i skida oštećeni sloj kože.
3. Za piling lica koristim malo meda, maslinovog ulja i pola žlice pšenične krupice i sve to lagano umasiram u lice.
4. Malo kvasca i par kapi mlijeka izmješamo u jednoličnu smjesu i namažemo na lice, to će kožu nahraniti i zategnuti.
Za čišćenje pora na licu a i na tijelu uzmem malo sode bikarbone i prokuhane vode.
Nadam se da su Vam moji savjeti pomogli jer su i meni :)
Dugo sam vremena borila bitku sa svojom kožom. Smatrala sam ju kompliciranom, zahtjevnom, nepredvidivom,...i što sam više "napadala" to je ona više uzvraćala. Isprobala sam zaista sve što postoji od kozmetičkih tretmana do krema, maski, pilinga. Tajnu svoje kože otkrila
…prikaži još! sam tek onog dana kada sam od svega toga odustala. Jednostavnost je tajna moje kože. Jednostavnost njege, jednostavnost prehrane, jednostavnost uživanja i na kraju jednostavnost življenja. Pustila sam svoju kožu da diše i ona mi je to vratila na najljepši mogući način:)
Tajna lijepe,blistave kože je u ravnoteži;bilo da se radi o uravnoteženoj i raznovrsnoj prehrani,a potrebna je i ravnoteža duha.I same znamo kako stres,ciklus i napetosti ostavljaju traga na našoj koži.Ja osobno nastojim jesti puno svježeg voća i povrća,posebno sezonskog(što je
…prikaži još! sada puno jednostavnije,jer vrt je prepun svega!),jesti dosta juha,piti puno tekućine,redovito se kretati na svježem zraku,pokušavam što manje pušiti(želim se postupno riješiti toga poroka).Važno je imati zdravu probavu;to možemo pospješiti kruhom od cjelovitih žitarica,hranom bogatom vlaknima,i sličnim prehrambenim navikama.Time čistimo organizam od toksina,a samim time i kožu.Važni su i pilinzi kože;koje radije koristim na prirodnoj bazi(da sad ne prepisujem one objavljene i na Vašem portalu i dalje).Nastojim za umivanje lica koristiti tzv."meku" vodu;konkretno bunarsku,jer u njoj nema klora,kamenca i ostalih tvari koje dodatno iritiraju kožu.Važno je i dovoljno i kvalitetno spavati.Treba pronaći odgovarajuće kreme za svoj tip kože(preporučljivo sa UV zaštitom tijekom čitave godine-ne samo ljeti!.Radije koristim tonirane kreme,a odnedavna i tzv.BB kremu.Ljeti ne nosim pudere,pa čak ni BB.Koristim hidratantnu kremu sa višim faktorom.Za zdravu i blistavu kožu važan je i pozitivan stav u životu,treba se veseliti malim stvarima ,pomoći drugima.Ljeto nam je stiglo,more nas zove i nudi nam najbolji peeling za kožu i mali regulator protiv "dragog" nam celulita.Morska je voda lijek za kožu,plivanje oblikuje i zateže naše tijelo,a ako nam se desi neka ljubav ili uz more učvrstimo postjeću vezu,to će zasigurno ostaviti traga i na našoj koži;sigurno ćemo zablistati.Čuvajmo stoga prirodu,živimo u skladu s njom;iskoristimo sve blagodati koje nam pruža.Jedimo "šareno",sezonski,posebno beta karotenom bogato voće i povrće,kako bismo ojačali kožu prije borbe sa Suncem;spriječili one ljetne alergije na Sunce,pijmo dovoljno tekućine,nastojmo iz svega izvući nešto pozitivno i to će zasigurno rezultirati ljiepom,zdravom i blistavom kožom.Izbjegavajte Sunce u razdoblju od 11-17 sati,nanosite kreme sa zaštitnim faktorom više puta dnevno;ne zavaravajte se da ste u hladu sigurni!Ako ljetna ljubav ne potraje;to će ostaviti mali trg na Vašem srcu;za koji ćete znati samo Vi.Ali;ako Sunce ostavi trag na Vašoj koži;on će Vas stalno pratititi i vidjet će ga svi!Mislimo na našu kožu već danas;kako bismo u njoj uživali čitav život!
pozz! kad sam pod stresom,loše volje,umorna,prvo mi se to odrazi na licu. lako je pričati o zdravom životu i prehrani,kad je stvarnost drukčija. ja pokušavam spasiti situaciju sa blagim pilingom,i kremom od nevena,i to je to. ali,i godine rade svoje
…prikaži još!voje
kaj je tu je!
a,između ostalog ne opterečujem se reklamama na kojima tinejđerice reklamiraju kremu protiv bora!!??!!
pa,onda malo photoshopa,i ostatak ženske populacije padne u depru!
Imam 53 godine. Prije tri godine sam počela koristiti hidrantnu kremu dr.hauscha te njihovu kremicu za oko očiju te stik za usta. Koža mi nikad nije izgledala bolje. Tu i tamo napravim piling za lice sa sitno mljevenim smeđim šećerom
…prikaži još! i limunom. Piling za tijelo napravim tako da sa lanenim ili bademovovim uljem pomiješam morsku sol. Puno, puno voća (marelice najviše, a sada počinju i lubenice).
Svako jutro umijem se hladnom vodom kako bih se dobro razbudila, a zatim se umijem toplom vodom kako bih pripremila kožu za mlijeko za čišćenje dr. Hauschka, nakon kojeg nanosim i tonik. Ritual umivanja lica toplom vodom i čišćenja mlijekom
…prikaži još! te toniziranja ponavljam i prije spavanja. U dane kada sam zbog posla i drugih obaveza pod stresom i umorna, što se očituje na om licu, umjesto običnog tonika, koristim tonik specijal. Što se tiče njege tijela, osim redovitog tuširanja blagim gelovima i nanošenja hidratantnog mlijeka nemam neki poseban ritual jer mi nje potreban. pazim i da popijem čim više vode, pogotovo u ove ljetne mjesece kada je koži itekako potrebna tekućina te da se mažem kremama s uv zaštitom.
Moja koža je zahtjevna,priznajem.To ne znači da me ju je teško njegovati,nego mi je to dodatni izazov. Doduše,to mi je profesija(njegovati tuđe kože).I u tome uživam! Lice njegujem puno više i češće.Svako jutro umivanje termalnom vodom,zimi obavezno nanosim biljno hladno
…prikaži još!no prešano ulje.Nakon što ga upije koža nanosim dnevnu kremu,pa po potrebi tekući puder.
Navečer skidam šminku mlijekom i tonikom(momentalno hidrolatom melise).Kada mi je lice čisto,utapkam kremu oko očiju(na bazi meda koristim sada),a noćnu kremu stavim po potrebi(svakih par dana).Smatram da se lice mora odmoriti i obnoviti samo,a pomoći mu u specijalnim trenucima(kada smo bili izloženi suncu,vjetru i zatvorenom prostoru).Jednom tjedno radim piling,a svaka dva tjedna masku na lice i vrat!Sa njegom tijela se neću hvaliti jer nisam tako redovita kao sa licem.Više pazim na fizičku aktivnost.Ali obećajem sama sebi i svima da će se to promjeniti!
Poznato je da jepota dolazi iznutra, tako da ja zdravu prehranu nadopunjujem unosom ulja crnog kima i ulja noćurka. Ujutro svakodnevno umijem lice vodom u koju prethodno dodajem led, a povremeno mažem lice uljem ploda divlje ruže.
Tajna moje lijepe, blistave, zdrave i sretne kože je u sljedećem. Budim se oko 6h. Popijem šalicu čaja, nešto kasnije pojedem jabuku, dvije. oko 10h doručkujem jogurt, žitarice ili nešto slično. Za ručak pripremim nešto povrtno i zdravo s obzirom
…prikaži još! da sam vegetarijanka. Odmor od ručka s psima oko sat vremena te vožnja biciklom oko sat vremena. Za večeru čaša jogurta ili nešto slično lagano. Tuširanje i spremanje na spavanje oko 22h! Jer jako jako je važno za lijepu i zdravu kožu spavati najmanje 8h dnevno!
Dakle, drage dame i svi ostali, želite li lijepo izgledati, volite li sebe hranite se zdravo, spavajte 8h najmanje i vježbajte, vježbajte, vježbajte! Jer bez toga nema ni rezultata! *
Kakvu kozmetiku voli tvoja koža?
Komentari 17
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.