Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Mislim da u ovome članku nije navedenom ništa posebno za ubravanje probave i regulaciju stolice, sama imam sličan problem, stolicu imam svakih 4-6 dana, i hranim se zdravo, izbacila sam svu nezdravu i brzu hranu i gazirane sokove, jedem izrazito
…prikaži još! puno voća i pijem svaki dan 1-2 obična jogurta, za ručak juha, i u pravilu izbjegavam prženu hranu, ali stolica je i dalje nereodovita. Znači moj problem nije baš u prehrani, nego u lijenim crijevima, nisam nikad prije koristila ni laksative, ali baš zbog prijetnje karcinoma debelog crijeva mislim da ću morati početi.
Onaj ko nije stvarno imao problema sa probavom nema pojma koliko je velik problem. Šta kada opšte preporuke o zdravom životu ne pomažu? Već jako dugo vremena sastavni dio mog jelovnika i stila života nisu grickalice, gazirano, slatko,bijelo brašno, jedem
…prikaži još! jako puno povrća i voća, jedem samo zobene pahuljice, mekinje, raž, heljdu u obavezno lan svaki dan i moja probava se kreće od loše do lošije. Ima sedmica kada je malo bolje, ali prosjek je 1 u 4 dana.Izbjegavam ih ali ponekad posegnem za laksativom. Zato mi dodje da poludim kada neko na pitanje o probavi jednostavno preporuči zdravu ishranu i tjelesnu aktivnost. A, i tjelesna aktivnost mi je savjet i po, slažem se da je divna i poželjna, ali šta da rade oni koji svoj kruh jednostavno moraju zaraditi sjedeći 8 do 10 sati, ili oni koji ne mogu zbog milion stvarnih razloga da se kreću, šta ćemo sa osobama sa invalidtetom koji sjede u kolicima i sl. Zar nisu stručnjaci tu da nam daju savjete kada da poboljšamo naš život u datim životnim okvirima, okolnostima koje imamo? Umjesto toga najčešće čujem potpuno neostvarive preporuke.
Đumbir, kopriva, domaći kefir...to su konkretni savjeti. Hvala:), vrijedi isprobati.
Tablete za mršavljenje - http://tonzes.com/slimhr.htm Skinula sam 24 kilograma u 4 I pol mjeseca. Nisam željela uzimati nikakve pilule,ali moja kćer mi ih je dala kao dar. Izgledam bolje,osjećam se bolje.
Svima koji imaju takvih problema sa probavom preporučila bih Osteopatiju. Osteopatija je tretman koji se radi na principu deblokade tkiva koje je u "leziji" bez obzira dali se radi o kosti,mišiću ili nekom organu. Iz vlastitog iskustva znam da ima
…prikaži još! dosta dobrih rezultata. Naravno treba se pridržavati i preporučenih savjeta od strane nutricionsta.
I sama sam se nalazila u sličnoj situaciji. Ali nakon što sam slučajno otkrila kefirove gljivice te konzumiranjem domaćeg kefira svaku večer prije spavanja se sve unormaliziralo. Rijetko kada se dogodilo da nemam stolicu svaki dan. A opet, što se
…prikaži još! tiče nadutosti, za to treba birati namirnice koje ne napuhuju crijeva.
I ja se slažem da u članku ništa konkretno ne piše. Zdrava prehrana, puno tekućine i dovoljno kretanja - to je ono što svi znamo, ja sam se nadala nekom posebnom savjetu... @IveLoo hvala na savjetu, probati ću nabaviti i
…prikaži još!i te gljivice, čula sam već za to kako su zdrave, nisam znala da i na probavu imaju takvo djelovanje.
Jedino ili bar najkorisnije što sam do sada probala su lanene sjemenke 2 žličice stavim u čašu jogurta, pustim da odstoje (pr. navečer za ujutro) i tako popijem. Djeluje relativno brzo i kad ih pijem svaki dan imam gotovo pa normalnu stolicu.
Ja danas ( iako u visokoj trudnoći ) nemam problema s probavom. Naravno da jedem zdravo. Ali prije sam imala problema. Tada sam možda i manje pazila na prehranu, ali najveći moj problem bio je što sam sjedila u uredu
…prikaži još! i do 8 sati. Tada sam počela nakon ručka koji je bio oko 16 h šetati oko 45 minuta. Probava je uz šetnje postala odlična!!!
Pozdrav! Čitala sam malo ove komentare i skoro u svakome sam se prepoznala. Ja sam donedavno patila od žešće opstipacije i srećom, riješila sam je se! :) Jela sam žitarice, meso, povrće, voće, slano, slatko...ma sve, a probavu sam imala
…prikaži još!a svake 'prestupne', sve dok me jednog dana ginekolog nije pitao koliko VODE pijem dnevno..
Problem sam riješila već sljedećeg dana.
Prisilim se piti bar 1,5-2 litre VODE dnevno. Nisam tip koji pije vodu na čašu, a boca vode od 2 litre mi djeluje pomalo obeshrabrujuće, pa si najčešće kupim 3-4 boce od pola litre i popijem u prvom djelu dana. (Čim ustanete, popijete čašu mlake vode i naravno ne zaboravite na kretanje!)
Dakle, problem nije bio u onome što sam jela (nisam intolerantna ni na što), već u premalom unosu tekućine.
tanjusabl u potpunosti se slažem s tobom. Kad čitam tvoj komentar nalazim sebe unutra... Ja trčim redovito, preskačem uže, vježbam, a uz to pijem magnezij u tabletama... I on mi malo ipak pomaže, al ako se nakljukam s 3 tablete
…prikaži još! dnevno... To mi je ok, jer ako pretjeram u trčanju nema boli u mišićima, a probava mi je ok. Al čim zaboravim, stanje je katastrofa. Btw. gdje se mogu nabaviti te kefirove gljivice, tj. zrnca?
đumbir!!! čaj od svježe nasjeckanog đumbira ili kupljeni čaj od đumbira radi čuda, pogotovo ujutro na tašte...samo nemoj pretjerati jer je stvarno čudotvoran :) malo je neobičnog okusa, ali ja ga zasladim medom pa nije toliko ljut...
Najbolje metode za ubrzavanje probave i jedna teška greška koju mnogi čine
Komentari 13
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.