Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Pazimo na zdravlje koje nam godinama postaje sve dragocjenije.Kao što pazimo da jedemo što više domaćeg iz ekološkog uzgoja, pazimo i da dom bude čist zbog alergija koje imaju neki članovi kućanstva a da pri tome također koristimo što prirodnija
…prikaži još! sredstva.Prirodna sredstva za čišćenje su itekako dobrodošla i veselim se što sam otkrila ova koja nisam imala još priliku koristiti. Do sada sam koristila za kamenac uglavnom alkoholni ocat i vodu a za masnoće vodu,ocat s dodatkom soli i sode bikarbone
Prije sam stalno koristila sredstva za čišćenje sa tv reklama, kao to je jedino super, ali otkako sam postala mama bilo mi je važnije da su sredstva ekološka i ne štete djeci. Stoga soda bikarbona, ocat, limun i sol su
…prikaži još! moja glavna sredstva za čišćenje. Znam još koristiti i pastu za rube, maslinovo ulje i vjerovali ili ne Coca-Colu. Dok ju drugi drže u hladnjaku i piju, ja ju koristim za čišćenje kupaonice.
Moji eko saveznici u čišćenju su limun, soda bikarbona, ocat i kuhinjska sol. Limun koristim za čišćenje i osvježavanje mikrovalne pećnice. U posudicu ulijem vodu i limunov sok, pustim da zavrije i ostavim tako 10-ak minuta. Nakon toga samo obrišem
…prikaži još! unutrašnjost krpom. Također, limun u kombinaciji sa sodom bikarbonom odličan je za čišćenje odvoda i uklanjanje neugodnih mirisa. U odvod se nasipa soda bikarbona, zatim vruć limunov sok, i na kraju se ispere vrućom vodom.
Jednom sam u nedostatku sredstva za čišćenje probala očistiti mrlju na tepihu sodom i octom i moram priznati da sam ostala u čudu kad sam vidjela da to ipak djeluje. Od tada u većini slučajeva koristim samo prirodna sredstva za
…prikaži još! čišćenje i mogu reći da nema više neugodnih mirisa sredstava za čišćenje u mojoj kući nego kako kažu moji unuci, sve miriše na limun.
Moj najveći eko saveznik je običan alkoholni ocat, nema tog kamenca kojeg on ne može očistiti. U kombinaciji sa sodom bikarbonom, ocat čisti najbolje. Za dezinfekciju koristim i ulje čajevca, nekoliko kapi u vodu i eko sredstvo za čišćenje svih
…prikaži još! površina je spremno!
Kao mehaničar uvijek sam prao ruke sa jakim sredstvima koje su mi dodatno uništavale ruku, a onda je supruga vidjela na tv-u da trebam istrljati solju i limunom i mogu reći da sam se preporodio. Stoga sam uvijek za korištenje
…prikaži još! ekoloških sredstava za čišćenje.
Odmah ima i manje ambalaže a ne moramo se niti bojati da nam djeca dođu u doticaj sa svim tim kemikalijama.
Moj omiljeni eko trik u kucanstvu je ciscenje limunom i sodom. Tako cistim perilicu rublja (dakle, to dvoje nalijem i pustim da opere na prazno). Sa sodom cistim i zacepljene odvode, a s vodom s malo limuna perem prozore. Takoder
…prikaži još! cesto stavim polovicu limuna u frizider da malo osvjezi :)
Ocat i soda bikarbona omiljena su sredstva za čišćenje u mojem domu. Ne volimo nikakce kemikalije pa koristimo prirodna pomoćna sredstva. Ponekad nam se pojavljuju mravi pa to rjesavamo posipanjem cimeta. Izgleda neuredno, ali to nam je draže rješenje od
…prikaži još! špricanja nekim kemikalijama. Jako bih voljela isprobati ove eko proizvode jer standardni imaju loš utjecaj na mene i koje ukućane (koža reagira na umjetne sastojke, javlja se kihanje i sl.)
U mojoj obitelji su svi alergičari.Tako da za nas i ne postoje sredstva za čišćenje koja nisu prirodna. Sa njima čuvamo prirodu i sebe.Soda bikarbona,limun ,jabučni ocat ..kod nas ju jedina sredstva koja koristimo za čišćenje u kućanstvu. A zadnji
…prikaži još! otkriveni hit nam je kokosovo ulje .Malo ga stavim na krpicu i savama namještaj se sjaji i divno miriše.
Ja volim sve prirodno ili što je prirodnije moguće tako da ću svakako postati korisnica ovakvih proizvoda jer cijenim prirodno. Jedino što prirodno koristim trenutno je to što pepelom i spužvicom otklanjam zagorene ostatke hrane
Ja sam jedna od onih koja voli iskoristiti stvari i teško ih baca pa sam tako jednom čisteći kućnu ljekarnu naišla na šumeće tablete s prošlim rokom trajanja i iskoristila sam ih tako što sam ih ubacila u wc-školjku i
…prikaži još! nakon pr sati oprala četkom i tako par dana za redom i kamenac je nestao. Kožni kauč i jakne održavam tako da ih prebrišem krpicom namočenom maslinovim ulje.Baby puder stavim na masne mrlje, preko stavim papir pa par knjiga za težinu i sva se mast upije u papir a mrlje odu.
Zbog pojave alergije na neke preparate okrenula sam se prirodnim i shvatila da su zapravo puno bolji - učinkovitiji i jeftiniji. Ocat mi je postao glavni saveznik u čišćenju, uz par kapi eteričnog ulja ili limuna kuća je mirisna i dezinficirana :)
9 najtoksičnijih sastojaka u sredstvima za čišćenje doma
Komentari 15
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.