Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Odličan članak prepun korisnih informacija za one koji će kritički pristupiti tekstu. Dakle, ne postoji valjda neprirodnija kozmetika od Vichyja, a ovo je portal "zdrava" krava :-) Nadalje, visoki zaštitni faktori štite kožu na način da koža više ne prepoznaje
…prikaži još! opasnost i njezin prirodni imunitet je uništen. Isto tako, SPF 33 filtrira oko 98% UV zraka tako da su faktori 50 smiješni, ali isto tako, ako osoba svijetle puti može biti 5 min na suncu bez da izgori, 4 sata bi trebala biti na miru s faktorom 50 (a ne nanositi svaka dva sata). Sve što je dipl. ing. Bratković rekao je apsolutno točno, vrlo jasno i precizno - upravo se na taj način razvija prirodni obrambeni mehanizam naše kože. Također, totalni je nonsens da svi govore kako se obavezno treba štititi visokim faktorima, ali svi redom upozoravaju da se ne preporuča izlagati suncu između 11-16 h. Ja sam prošli tjedan šetala po podnevnom suncu (12-14 h), bez ikakve zaštite, u majici na bretele. Podsjećam, temperature su prošli tjedan prelazile stupljena. Nisam niti najmanje pocrvenjela, čak niti potamnila, samo sam dobila laganu preplanulost. Dva tjedan prije toga jela sam svakodnevno oko pola kilograma trešanja na dnevnoj bazi.
Ne želim reći da se ne treba štititi, ali zaštita bi prvenstveno trebala dolaziti iznutra, a ne se samo mazati kremama i ležati u podne na plaži.
Pametno sa suncem i još pametnije sa zaštitnim faktorima!
Pet žlica zaštitne kreme svaka 2 sata
Komentari 2
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.