Fitness 10. svibnja 2017.

"Ples je ona svakodnevna terapija koju svatko od nas treba - stress release"

Foto: Reebok
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pridruži nam se na 4. ReebokXchallenge plesnom treningu na Platou ispred Muzičke akademije u Zagrebu, na Trgu maršala Tita 12 i zabavi se s nama! Sudjelovanje je besplatno za sve, a trening vodi diplomirana trenerica Grupnih fitnes programa, apsolventica Kineziološkog fakulteta i vlasnica fitnes i trening centra Snatch Matea Knez.

Matea je otkrila što nam točno priprema ove subote na Trgu maršala Tita: "Biti će to jedna dugo očekivana plesna fitnes poslastica koja će obilježiti još jedan Reebok XChallenge u centru Zagreba na predivnoj lokaciji ispred Muzičke akademije. Pripremili smo puno zabavnih ritmova, plesnih koraka i energičnih koreografija kroz koje ćemo provesti sudionike i odvesti ih na putovanje na kojem će svatko pronaći nešto za svoj gušt. Biti će tu modernih ritmova house-a, hip hopa do latina i afro ritmova. Još kad se u tu kombinaciju ubace muzičari sa akademije vjerujemo da će biti poseban doživljaj!"

 | Author: Reebok Foto: Reebok

Ako misliš da su dob ili nedostatak kondicije ograničavajući faktori, Matea te uvjerava da nije tako: "Trening je namijenjen svima koji žele započeti vikend sa osmijehom, nabijeni pozitivnom energijom. Koreografije su jednostavne i lako pratljive tako da vjerujemo da će sudionici uživati!"

Ples oslobađa

Pleši i tvoje tijelo, kao i tvoj duh, bit će ti zahvalno na tome: "Osim što kroz ples možemo izraziti svoje misli i osjećaje, isto tako djelujemo na stvaranje osjećaja sreće potaknuti, između ostalog, hormonima koji se luče u našem mozgu. Ples djeluje i na naš kardiovaskularnih sustav, poboljšava cirkulaciju, regulira tlak i ubrzava naš metabolizam i izmjenu štetnih tvari u organizmu. To je kardio trening na kojem ćeš se dobro oznojiti. Pored svega navedenog tijelo radi ono zbog čega je napravljeno, kreće se i zato je neizostavan osjećaj zadovoljstva nakon treninga!"

Najluđi plesni trening ispred muzičke akademije

Isto tako, ples se koristi i kao vrlo učinkovit oblik terapije kod raznih tegoba i oboljenja: "Postoje i stručni terapeuti koji provode psihoterapije plesom i pokretom. Neke od tih metoda uvelike se primjenjuju i na djeci. Postoji i onaj dio priče koji možda ne uključuje ozbiljnije poremećaje, onaj u kojem se svaka osoba nakon treninga osjeća dobro. To je ona svakodnevna terapija koju svatko od nas treba! Stress release."

 | Author: Reebok Foto: Reebok

Ples kao životni suputnik

"Ples može biti odličan način socijalizacije kroz igru i pokret već u ranoj dobi kada uvelike doprinosi i razvoju motoričkih sposobnosti. U srednjoj životnoj dobi kada je osoba u ponom jeku svojih životnih snaga vjerujem da će izbor uvelike ovisiti o ukusu. U starijoj životnoj dobi preporučljivo je trenirati umjerenim intenzitetom uz modificirane koreografije koje izbjegavaju nagle pokrete i smanjuju mogućnost pojave ozljeda", objašnjava Matea način na koji se ples, tokom godina, prilagođava nama i mi njemu.

Dobro je ples kombinirati i sa drugim oblicima treninga: "Ono što svakako moramo imati na umu je da je plesni trening potrebno kombinirati sa vježbama snage kako bi se ojačala muskulatura i poboljšala kontrola pokreta."

Prijavi se i pleši s nama

 | Author: PR Foto: PR

Uvjeri se i sama u oslobađajuću energiju koju ti ples može donijeti. Vidimo se ove subote, 13. svibnja, na Trgu maršala Tita 12 u 10 sati i 30 minuta. Sve informacije o ovom velikom plesnjaku možeš saznati na stranici eventa, putem koje se vrše i prijave do 11. svibnja u 23:59.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.