Fitness 02. prosinca 2015.

Trend: možeš li se uhvatiti za grudi?

Grab-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Novi trend izazov na društvenim mrežama zove se 'uhvati se odostraga za grudi' i obuzeo je cijelu Aziju. Tisuće mladih žena objavljuje fotografije kako uspijevaju ili pokušavaju dohvatiti straga svoje grudi. Doznaj više o ovom pomalo bizarnom trendu

Fleksibilnost i mršavost

Ovaj trend potekao je iz Kine i njihovog hashtaga, koji doslovno znači 'dodir za grudi straga'. Ima više od 50 milijuna pregleda i 38 000 komentara te se širi društvenim mrežama poput gripe. Ovim trendom žene žele pokazati svoju fleksibilnost i mršavost jer moraju dodirnuti svoje grudi suprotnom rukom.

Bizarni izazov

Natjecatelji u ovom bizarnom izazovu tvrde da ako ne možeš izvesti ovaj izazov, moraš izgubiti težinu. Ako možeš izvesti izazov, dovoljno si mršava i fit. Naravno postavlja se pitanje ovisi li to o fleksibilnosti i duljini ruku, a ne toliko o težini. Priznaj da si i ti probala ovaj izazov dok si čitala članak?

Komentar Zdrave Krave: 

Ovaj trend ne bi ti trebala koristiti kao pokazatelj stupnja debljine ili mršavosti. Naime, moguće je biti gojazan i imati adekvatnu tjelesnu masu i isto tako je moguće imati prekomjernu tjelesnu masu i ne biti gojazan. Od samog broja kilograma važniji je sastav tijela tj. omjer masne i nemasne tjelesne mase. Izračunaj svoj BMI i doznaj jesi li normalne težine.

Svjetski poznati treneri smatraju kako za uspjeh izazova nije presudna fleksibilnost. Isto mišljenje dijeli i trenerica Anamarija Jagodić Rukavina te kaže kako položaji nemaju previše veze s elastičnošću. "Njih mogu napraviti samo izrazito mršave žene, ekstra uskog stuka i dugih ruku, a ovome mogu povjerovati samo mladi koji previše vremena provode na društvenim mrežama jer su poze anatomski gotovo nemoguće za izvođenje", zaključuje.

Doznaj više o još jednom bizarnom trendu s društvenih mreža, 'obrvama' na bedrima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.