Fitness 31. listopada 2017.

Kako treba izgledati početak, sredina i kraj profesionalnog treninga

Foto: Reebok
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Održan je drugi po redu jesenski ReebokXchallenge trening koji je obuhvatio zabavni mix grupnih fitness programa. Ovaj trening bio je izvrstan za vježbače rekreativce baš kao i naprednije fitness entuzijaste.

Trening se održao 28. listopada u Boćarskom klubu Zrinjevac tzv. "Balon" kod dvorane Boćarski dom. Sudjelovanje se nije naplaćivalo, a najbolji su nagrađeni novim Reebok Everchill TR 2.0 tenisicama.

 | Author: Reebok Foto: Reebok

Martinin outfit potražite https://cm.intersport.com/hr-reebok-everchill-tr2

Ovaj dinamičan grupni ReebokXchallenge trening odvijao se pod stručnim vodstvom Martine Kovarik koja je jamac za vrlo radnu, ali i zabavnu atmosferu! Martinu motivira velika ljubav prema kretanju općenito te usavršavanju pokreta kao temelju funkcionalnog i zdravog života.

 | Author: Reebok Foto: Reebok
Trening je započeo “centriranjem”, zagrijavanjem koje pomaže da osoba osvijesti da sve kreće iz središta našeg tijela. Uslijedilo je “intervaliranje” u obliku kombinacija cardio i bodyweight vježbi, a sve je začinjeno vježbanjem u paru i završilo je s “cooliranjem” uz dinamični, ali osjećajni stretching.

 | Author: Reebok Foto: Reebok
Za sve sudionike bio je pripremljen izazov, a za one najbolje i nove Everchill TR 2.0. tenisice, vaš partner na treningu dostupan ekskluzivno na Intersport prodajnim mjestima. Ove svestrane tenisice dobro podupiru stopalo, a namijenjene su svim vrstama treninga u fitness centru.

Trenerica Martina Kovarik otkriva zašto je ovaj trening tako dobar

Koja je bila okosnica zajedničkog treninga održanog 28. listopada?

"Unlimit your workout" sam osmislila kao intenzivan sveobuhvatni trening i svojevrstan presjek više različitih oblika grupnog vježbanja. Ideja vodilja je bila intenzivan, zabavan i prije svega siguran trening na čemu inzistiram u svojem radu.

Što se takvim treningom, ako je redovit može postići i koliko puta tjedno bi ga trebalo prakticirati?

Budući da se ovakav trening sastoji od vježbi za stabilnost trupa, kardio i statičnih vježbi u intervalnom režimu rada te od izazovnih ali i zabavnih vježbi u paru, njime se postiže potpuna funkcionalnost rekreativca u svakodnevnom životu s ne manje važnom komponentom zabave koja nam je svima potrebna. Bilo koji rekreacijski program, pa tako i ovaj, trebalo bi prakticirati najmanje 3x tjedno kako bi efekti treninga bili vidljivi i stabilni.

Koliko treba trajati istezanje nakon jednog tako intenzivnog treninga i molim vas da otkrijete osnove pravilnog istezanja?

Istezanje bi trebalo trajati 10-ak minuta, ako je cijeli trening trajanja 60. Istezanje je vrlo kompleksna tema i teško ga je sažeti u nekoliko rečenica, ali najvažnije od svega u ovakvom tipu treninga jest da na kraju istegnemo sve glavne mišićne grupe te da zadržavanje položaja po grupi bude barem 20-ak sekundi.

Kakva oprema treba biti da bi se jedan takav trening uspješno odradio?

Uvijek ističem kvalitetu tenisica kao osnovu sigurnog treninga. Reebok tenisice Everchill TR 2.0 savršeni su odabir jer su lagane, prozračne i nevjerojatno stabilne što ih čini prikladnim i sigurnim za svaki oblik treninga u dvorani. Zahvaljujući Reeboku imala sam priliku ovaj trening odraditi u Lux tight - Cymatics tajicama koje su savršene u svakom pogledu, funkcionalnom i estetskom.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.