Eko 24. listopada 2018.

Žene koje žive za glazbu i spašavaju životinje

Foto: Foto: INA
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vortex Strings je poseban ženski kvartet u kojem sviraju dvije violinistice, jedna violistica i jedna čelistica, a razlikuju se od ostalih kvarteta po tome što ih povezuje i ljubav prema životinjama.

Ovaj neobični kvartet čine čelistica Ana Gjud, violinistice Ana Dražinić i Vlasta Crnogorac, a na violi je Ana Marija Šir. 

 | Author: Foto: INA Foto: Foto: INA

Začetnica ideje o osnivanju kvarteta Vortex Strings je Ana Gjud za koju druge članice kažu da ovog jedinstvenog ženskog kvarteta ne bi ni bilo bez nje. 

Druga članica kvarteta je violinistica Vlasta Crnogorac koja je ujedno i članica simfonijskog orkestra HRT-a, majka dvoje djece i ljubiteljica dobre hrane. 

 | Author: Foto: INA Foto: Foto: INA

Međutim, ona osim ljubavi prema kuhinji i glazbi, nosi i ljubav prema psima, odnosno svom psu Connoru. 

"Našeg psa Connora nabavili smo nakon što smo dugo željeli psa. S obzirom na to da nam je prvi pas u obitelji, htjeli smo biti spremni i dobro izabrati pasminu, tako da i pas i mi budemo sretni i zadovoljni.

Nakon slučajnog susreta prije šest godina s jednim bostonskim terijerom u SAD-u, odlučili smo da je to prava pasmina za nas i pronašli ga blizu Bjelovara.

 | Author: Foto: INA Foto: Foto: INA

Par mailova, fotkica, mjesec dana čekanja i otišli smo po njega", rekla je Vlasta Crnogorac: "5 godina prošlo je prebrzo. Danas uopće ne možemo zamisliti da Connor nije s nama oduvijek, on je ravnopravan peti član obitelji, za kojeg nikome od nas ništa nikad nije teško, tako je nezahtjevan i traži malo brige i vremena, a daje toliko veselja, ljubavi i radosti i iz dana u dan oplemenjuje naš život."

Ana Marija Šir zadnja se pridružila Vortex Strings i jedina nije članica simfonijskog orkestra HRT-a, ona je dio opernog orkestra HNK-a. Smatra sebe cinikom i termin vortex povezuje isključivo sa serijom Dr. Who. 

 | Author: Foto: INA Foto: Foto: INA

Cijeli život dosta je angažirana oko udomljavanja životinja, imala je puno mačaka koje su njena prva ljubav i teško se miri s time što zbog alergije člana obitelji više nije u mogućnosti uvoditi nove mačke u svoj život. Ni ne pamti koliko životinja je udomljeno preko nje. Za sebe bira teško udomljive pse. One koji su prošle teška zlostavljanja.

"Na pokojnoj kuji, nizozemskoj ovčarki Tori ozljede su bile vidljive, pas je bio potpuno unakažen i zbog toga je proveo tri godine u azilu bez da je itko pokazao interes za njega. Na sadašnjoj kujici Nessie, udomljenoj iz Indiga, nema znakova traumi, makar je spašena iz romskog naselja, a spada u opasne pasmine pa je za pretpostaviti što je prošla. Dodatak družini je mali pas Oberon pronađen u snijegu u veljači ove godine. Uz najbolju želju da se pas preudomi, pritisak djece koji je trajao pune tri minute ipak je prevagnuo i Oberon je postao član naše obitelji".

U kvartetu je još jedna violinistica Ana Dražinić koja obožava sve životinje, ali mačke su za nju ipak posebna bića. 

 | Author: PR Foto: PR

"Obožavam životinje, naročito mace i nekako sam oduvijek željela udomiti jednu i to "trikolorku". Želja mi se ostvarila prije tri godine kada mi je prijateljica javila da baš takva mačka traži dom.

 | Author: Foto: INA Foto: Foto: INA

Bila je to ljubav na prvi pogled. Njen aristokratski pogled me je momentalno osvojio i tako sam udomila moju mudricu Sofiju.Velika je to radost iz dana u dan. Beskrajno cijenim svakog tko ima volje da pomogne tim predivnim bićima na bilo koji način", rekla je Ana Dražić. 

Kvartet Vortex Strings pokazuje kako se povezuje ljubav prema životinjama i ljubav prema glazbi. Posebno nam se sviđa njihova ljubav prema nezaštićenim životinjama i zato za cure palac gore!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.