Eko 02. rujna 2017.

Zašto kafići u Zagrebu poslužuju piće bez leda?

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Unatoč još uvijek velikim vrućinama, neki su kafići u Zagrebu ovih dana posluživali pića bez leda. Uz piće su dobili samo slamku s natpisom "Pitate se zašto nema leda? Bilo bi više cool kada biste učinili nešto po pitanju globalnog zatopljenja".

Poruka je to WWF-a, jedne od najvećih i najuglednijih svjetskih nezavisnih organizacija za zaštitu prirode uz koju su gostima kafića podijelili i nekoliko jednostavnih savjeta kako svatko od nas može svakodnevno utjecati na smanjenje klimatskih promjena.

Možda te zanima... WWF objavio izvještaj: postoji li šansa za oporavak planeta? Eko

Gosti kafića mogli su pak dobiti led samo ukoliko bi podijelili fotografiju svojeg pića i poruku putem društvenih mreža i tako proširili informaciju svojim prijateljima.

"Klimatske promjene velik su problem današnjice, a ako nešto ne napravimo, još će veći problem biti sutra. Ovime provodimo akciju osvještavanja ljudi o tome kako svatko od nas može pomoći. Nemojte samo sjediti i gledati kako se led topi!", poručuju iz WWF-a Adria.

Susa2 Možda te zanima... Suša kao posljedica klimatskih promjena Eko

Pogledaj kako je to izgledalo u videu:

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.