Eko 20. rujna 2016.

Uzgoji zdrave biljke i sočne plodove uz pomoć Mjeseca i prirodnih ciklusa

Foto: Planetopija
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

"Biodinamičko vrtlarstvo - Uzgoji zdrave biljke i sočne plodove uz pomoć Mjeseca i prirodnih ciklusa" , autora Monty Waldina je bogato ilustrirana knjiga koja je prvi sveobuhvatni priručnik na domaćem tržištu iz kojeg ćeš saznati što je biodinamika, po čemu se razlikuje od konvencionalnog uzgoja i kako možeš unaprijediti svoj vrt ako ga već obrađuješ na ekološki način.

U knjizi je detaljno prikazana i objašnjena izrada svih prirodnih pripravaka i način njihove upotrebe a opširni planer koji će te voditi kroz cijelu godinu opisuje kako uzgojiti više od 80 usjeva, od luka i mrkve, do limuna i grožđa – priprema tla, sjetva, briga, berba i pohrana, prikupljanje sjemenja te uklanjanje problema.

Svi koji se bave vrtlarstvom, bilo da uzgajaju povrće, voćke ili pak cvijeće, imaju isti cilj: uzgojiti predivne, sočne plodove, a svoj vrt učiniti mjestom koje vrvi životom, mjestom uživanja za sva čula. Biodinamika se vraća starinskim, stoljećima provjerenim vrijednostima i načelima – povezivanjem s ciklusima godišnjih doma i prirodnim ritmovima. Na taj način zemlji vraćamo više nego što od nje uzimamo, a ona nas nagrađuje obiljem i vjernošću.

Za sve one koje zanima vrtlarstvo, bilo da si početnik ili iskusni vrtlar – ovo je knjiga od koje se možda više nećeš odvajati: pregledna, trajna, jednostavna, sveobuhvatna, prepuna informacija i prekrasno opremljena.

Monty Waldin nagrađivan je autor knjiga o vinima i stručnjak za zelena pitanja, s osobnim iskustvom razvoja biodinamičkih vinograda u Europi i Sjevernoj Americi. Za njegova života u Francuskoj, britanska televizijska postaja Channel 4 snimila je o Montyju emisiju Château Monty – prvi opservacijski televizijski dokumentarni film o biodinamičkoj proizvodnji vina (2008.). Napisao je nekoliko knjiga te surađuje s brojnim medijima diljem svijeta.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.