Eko Eko dom 02. kolovoza 2019.

Svjetsko priznanje: Hrvatska plaža proglašena najljepšom plažom na svijetu!

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Hrvatska sve češće dobiva svjetska priznanja zbog svojih prirodnih ljepota, a upravo je stiglo još jedno. Naime, portal Big 7 Travel proglasio je plažu Zlatni rat u Bolu na otoku Braču najljepšom na svijetu.

Big 7 Travel sastavio je popis najljepših svjetskih plaža korištenjem glasova čitatelja, rezultatima iz drugih medija te odlukom uredništva. 

"Zlatni rat je najspektakularnija od svih hrvatskih plaža. Ne samo njezin oblik koji ju čini tako lijepom jedinstvenom. Šljunčana plaža okružena je kristalnom čistim morem koje se proteže od tirkizno plave do tamno plave boje u svega 10-20 metara. Desetljećima stari borovi pružaju hlad, ali ovdje nećeš željeti izaći iz toplih voda. Jasno je zašto ovo najbolja plaža na svijetu za 2019. godinu", stoji u opisu. 

No, Zlatni rat nije jedina hrvatska plaža uvrštena na ovaj popis, na 32. mjestu našla se i plaža Jagodna na otoku Hvaru.

Popis otoka je raznolik, s crnim pješčanim obalama, gradskim plažama i obiljem otoka. Od Mjanmara do Mauricijusa. Ovo je 10 najljepših svjetskih plaža:

1. Zlatni rat, Bol, Brač
2. Whitehaven Beach – Whitsunday Islands, Australjia
3. Fig Tree Bay – Protaras, Cipar
4. Grace Bay – otočje Turks and Caicos
5. Secret Lagoon – El Nido, Palawan, Filipini
6. Reynisfjara Beach – Vík í Mýrdal, Island
7. Source d’Argent – Sejšeli
8. Playa Ruinas – Quintana Roo, Meksiko
9. Kanuhura Maldives – Lhaviyani Atoll Maldivi
10. Pig Beach – Bahami.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.