Eko 24. kolovoza 2020.

Slomio noge malom lavu kako ne bi pobjegao dok se slika s turistima

Foto: Facebook/screnshoot 24 sata
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Fotograf je namjerno slomio zadnje noge mladunčetu lava kako ne bi mogao pobjeći od turista koji su snimili selfie s njim na ruskim plažama. Ruski predsjednik Vladimir Putin bio je toliko šokiran da je osobno naredio kriminalističku istragu zbog okrutnosti s kojom se suočilo bespomoćno mladunče, nazvano Simba.

Uznemirujući video prikazuje jadnu životinju prije operacije i kako nakon nje polako i bolno opet uči hodati. Lavić je imalo samo nekoliko tjedana kad ga je fotograf uzeo od majke i namijenio ga za poziranje s turistima. Nakon što ga je iskoristio za fotografiranje s turistima prošlog ljeta, ostavio ga je u hladnoj i prljavoj staji u regiji Dagestan.

Osim što su mu bile slomljene zadnje šape, mučili su ga i tukli te mu ozlijedili kralježnicu. "Lavić gotovo da nije dobivao hranu, a iz nepoznatog razloga stalno su ga polijevali ledenom vodom", rekla je Yulia Ageeva, koja je vodila misiju spašavanja.

"Spasioci su izbavili Simbu iz pakla, a veterinar Karen Dallakyan, koji ga je liječio rekao je da je lavić pretrpio ocean patnje od ljudi".  Dallakyan je rekao: „Zli fotografi lome kosti divljim životinjama kako ne bi mogle pobjeći i kako bi bile mirne dok se fotografiraju s turistima." Dallakyan je operirao Simbu i mladunče je sada opet u stanju hodati iako je životinja trajno deformirana.

Neimenovani fotograf koji je prošlog ljeta sa Simbom radio u Sočiju negirao je da je mučio životinju i rekao da je mladunče predao novim vlasnicima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.