Eko 28. kolovoza 2019.

Riješi kviz i osvoji super moderni romobil za gradsku vožnju!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Klimatske promjene, ekološke katastrofe i globalno zatopljenje su teme s kojima se svakodnevno susrećemo. No, mi želimo provjeriti koliko ste vi naučili o tim važnim temama.

Riješi kviz

Vjerojatno ste naučili kako možete spriječiti klimatske promjene: 

Reciklirajte - pogoni za proizvodnju emitiraju stakleničke plinove, a to je ponekad nezaobilazno u proizvodnji robe koju koristimo. Međutim, čistija alternativa bi bila ulagati u recikliranje jer je to ekonomičan i ekološki prihvatljiv proces koji eliminira otpad i ne ispušta stakleničke plinove u okoliš. Obavezno prikupite odbačeni papir, staklo, plastiku i elektroniku u svoj lokalni centar za recikliranje ili možete samo razvrstati smeće. 

Štedite energiju - energetska učinkovitost je odličan način za sprječavanje zagađenja. Možete ugasiti svjetla i isključiti uređaje koje više ne koristite kad završite s njima. Zamijenite obične žarulje s energetski učinkovitim žaruljama kako bi uštedjeli i struju. 

Jedite manje mesa - prehranom isto možete spriječiti globalno zagrijavanje. Jedite manje mesa, kupujte organsko i lokalno kad god je to moguće te probajte sami uzgojiti svoju hranu.

Pozivamo vas da sudjelujete u Ininom kvizu o ekologiji i provjerite svoje znanje o danas važnoj svjetskoj temi koju INA kao društveno odgovorna kompanija želi potaknuti.

Kako biste saznali još više informacija o ekologiji missZDRAVA u suradnji s Inom pokreće projekt "Ekojunak" kojim vas želimo potaknuti da napravite ekološke promjene. Kroz kolovoz moći ćete pročitati seriju članaka o klimatskim promjenama te njihovom utjecaju na nas. Isto tako, kroz članke ćete dobiti svakodnevnu inspiraciju kako možete napraviti promjene koje će poboljšati vaše živote i živote svakoga u vašoj okolini.

Isto tako, možete sudjelovati i u natječaju Eko junak i osvojiti romobil!

Pravila natječaja "Eko junak"

U nagradnom natječaju INA traži čitatelja ili čitateljicu koji će podijeliti svoju priču o tome što rade po pitanju očuvanje planeta. Nagradni natječaj traje od 1. kolovoza do 31. kolovoza 2019. godine. Najbolja priča bit će nagrađena električnim romobilom MS Energy Neutron n1

Pravo prijave u ovom nagradnom natječaju imaju sve fizičke osobe iz Hrvatske starije od 18 godina koje pošalju priču putem web lokacije projekta ekojunak.24sata.hr. Slanjem priče prihvaćaju se Pravila ovog natječaja, a pobjednik će biti proglašen 2. rujna 2019. godine. Ime, prezime i prijavljeni sadržaj bit će objavljeni na portalu missZDRAVA. 

Riješi kviz

Glavni sponzor natječaja "Ekojunak" je INA.  
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar Maria
      Maria

      Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com) Kontaktirajte putem aplikacije WhatsApp: +16014560144 za vaš zaht

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.