Eko 17. travnja 2012.

Prijavi se za dm green city nagrade!

Green1_1
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

dm green city project akcija je koja se ove godine održava po treći put, a u znaku je Međunarodne godine energetske učinkovitosti. Projekt uključuje niz događaja kroz koje se javnost želi osvijestiti o važnosti ekološkog djelovanja, a završit će svečanom dodjelom Green City nagrada. Saznaj kako se i ti možeš naći među nominiranima i prijavi se za Green City Awards

Prijavnicu za dm green city nagrade potraži ovdje, a možeš je preuzeti i u PDF obliku te poslati na mail adresu info@dmgreencity.com ili na broj faksa 01/3751 154.

dm green city project

dm green city project je eko akcija koju treću godinu zaredom organizira Marko Lasić Nered, a ove godine je u znaku Međunarodne godine energetske učinkovitosti. Projekt će biti svečano otvoren 21. travnja, povodom Dana planeta Zemlje, kada će se na Cvjetnom trgu održati cjelodnevno zabavno edukativno događanje pod nazivom dm green city open.  

Tijekom svibnja i lipnja dm green city project će obilježiti Dan zaštite prirode ekološkom modnom revijom i Dan očuvanja okoliša dm ženskom utrkom. Kruna projekta je dodjela dm green city nagrada kojom se odaju priznanja najistaknutijim pojedincima i kompanijama na polju ekološkog angažmana.

Nagrade za postignuća u očuvanju okoliša

Svečana dodjela dm green city nagrada održat će se 14. lipnja u dvorani Tucman gdje će se ekološki najodgovornijim pojedincima i kompanijama dodijeliti nagrade u devet kategorija za postignuća i doprinose u očuvanju okoliša. Kategorije su: najbolji eko edukativni projekt, najbolja eko ambalaža, najbolja eko akcija, najbolja eko fotografija, najbolji eko dokumentarni film, nagrada za korporativno dostignuće u zaštiti okoliša, najbolja eko kampanja, najbolja eko inovacija/proizvod, grand prix nagrada za najbolji primjer izvrsne ekološke poruke.

O pobjednicima će odlučiti stručni žiri, kojeg čine Rajko Ružićka iz Hrvatske gospodarske komore, Jasna Duspara, urednica Zdrave krave, Marta Brkić, članica Upravnog odbora Hrvatske udruge stručnjaka u zaštiti prirode i okoliša te Mladen Iličković, urednik Eko zone na HRT-u.

Prijavnicu za dm green city nagrade potraži ovdje, a možeš je preuzeti i u PDF obliku te poslati na mail adresu info@dmgreencity.com ili na broj faksa 01/3751 154. Prijaviti se možeš do 1. lipnja 2012. godine.

Uz prijavu je potrebno priložiti dokumentaciju kojom se obrazlaže i opisuje rad kojim se prijavljuje za nagradu po zadanim kriterijima unutar pojedine kategorije. Pravilnik o dodjeli nagrada potraži ovdje.

U nastavku pročitaj više o događanjima koja te očekuju u sklopu ovogodišnjeg dm green city projecta te kako i ti možeš postati dio ove akcije.

Proljeće u znaku eko aktivnosti

Organizatori dm green city projecta, na čelu s Markom Lasićem Neredom i ove ti godine poklanjaju niz događanja u cilju podizanja ekološke osviještenosti i odgovornosti. Povodom Dana planeta Zemlje, u subotu 21. travnja na Cvjetnom trgu, s početkom u 10 sati, očekuje te bogati zabavno edukativan program.

Svi posjetitelji moći će pohađati rekreacijske radionice s poznatim hrvatskim trenerima, naučiti zdrave kulinarske tajne, upoznati se s prednostima prirodne kozmetike i uživati u plesnim i pjevačkim nastupima.

U svibnju i lipnju dm green city project obilježit će Dan zaštite prirode ekološkom modnom revijom i Dan očuvanja okoliša dm ženskom utrkom.

Završno događanje je dodjela dm green city nagrada kojom se odaju priznanja najistaknutijim pojedincima i kompanijama na polju ekološkog angažmana, sa ciljem senzibiliziranja i poticanja građana na aktivno sudjelovanje u zaštiti okoliša.

Zeleni korak - akcija za najmlađe

'Na Cvjetnom ćemo upoznati građane s našom tradicionalnom akcijom prikupljanja starog papira i plastičnih vrećica,"Zeleni korak" . Ovogodišnja akcija upravo traje i jako smo zadovoljni odazivom osnovnih i srednjih škola. Predstavnici pet škola najuspješnijih u akciji bit će pozvani na svečanu dodjelu dm green city nagrada gdje će im biti uručena nagrada i priznanje za angažman u zaštiti okoliša', najavio je Marko Lasić Nered.

Također, ekološke aktivnosti u dm-u krenule su već u ožujku od kada se čak 792.406 građana odreklo plastičnih vrećica prilikom kupnje, a više od 111.000 kupaca u dm-u je odabralo platnenu torbu kao alternativu za kupnju. Kupnjom platnene torbe u dm-u izravno su doprinijeli ostvarenju donacije za akciju "Zeleni Korak".

Predstavnicima pet škola najuspješnijih u ovogodišnjoj akciji dm će donirati uređaj "Krijesnica", izvorni hrvatski proizvod koji omogućuje uštedu električne energije veću od 50 posto i pruža osvjetljenje koje je najbliže sunčevom svjetlu.

PBZ Card kao partner projekta nagrađuje pobjednike akcije Zeleni korak jednodnevnim izletom u jedan od hrvatskih parkova prirode u organizaciji turističke agencije Jumbo Travel Services.

U dm green city project aktivno se uključila i kompanija Schrack d.o.o., kao partner za elektrotehniku i to za sve korisnike na području razvoda električne energije niskog napona, s naglaskom na brzim punjačima za električne automobile. Projekt je podržalo i Ministarstvo za zaštitu okoliša i prirode, ali i brojne poznate osobe koje će sudjelovati u aktivnostima u sklopu projekta.

Zdrava Krava i dalje će te obavještavati o svim aktivnostima u sklopu dm green city projecta.

Više informacija potraži na: www.dmgreencity.com

dm nagradna igra

dm je za svoje kupce pripremio i posebno iznenađenje. U skladu s ekološki odgovornim porukama koje građanima ovim projektom želi poslati, dm je u travnju organizirao nagradnu igru u kojoj mogu osvojiti hibridni automobil – Hondu Insight 1.3 Comfort, ali i 142 dm green city ženska bicikla.

Na ovaj način dm želi građanima ukazati na alternativne, ekološki odgovorne načine prijevoza te važnost energetske učinkovitosti i smanjenja emisije CO2.

Od 1. do 30. travnja u dm-u kupi označene proizvode odabranih brendova i automatski sudjeluješ u nagradnoj igri. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.