Eko Miss(ija) bez plastike 06. ožujka 2019.

Pričamo o nerazumnoj potrošnji jednokratne plastike uživo!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Znanost se s problemom jednokratne plastike koja završava u okolišu bavi već dugo, ali tek se nedavno putem dokumentarnih filmova i veće osviještenosti medija počelo više pričati o nerazumnoj proizvodnji i potrošnji. Jesmo li napokon shvatili da sami možemo nešto poduzeti?

Naš gost je dr.sc. Davor Škrlec, Zastupnik u Europskom parlamentu (Zeleni/ESS). S njim ćemo komentirati odluku Europske unije o zabrani korištenja jednokratne plastike poput slamki, čaša, štapića za uši i plastičnih tanjura,  izazove s kojima će se Hrvatska morati suočiti u sljedećih pet  godina, situaciju s mikroplastikom u vodi za piće, na našim tanjurima i u kozmetičkim proizvodima, ponuditi alternativna rješenja i strategiju za rješavanje ovog globalnog problema.

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kada pričamo o jednokratnoj plastici u Hrvatskoj koji su prvi koraci koje svi možemo napraviti? Kako mijenjati navike bez straha?  Možemo li zajedno pokrenuti revoluciju u Hrvatskoj?

Prati nas uživo na Facebooku missZDRAVE od 14h i pridruži se našoj Missiji protiv plastike!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.