Eko 05. studenoga 2020.

Poznati ljubitelji mačaka podržali kampanju za sterilizaciju pod nazivom 'Dom je tamo gdje je mačka'

Foto: Purina
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mia Kovačić odlučila je sterilizirati mačića Spocka kako bi mu pružila zdraviji život. Povod za ovu kampanju bilo je istraživanje koje je pokazalo kako je u Hrvatskoj sterilizirano tek 33 % mačaka koje žive u kućanstvu, više nego dvostruko manje od prosjeka Europske unije koji iznosi 73 %.

Poznati Hrvati podržali su edukativnu kampanju „Dom je tamo gdje je mačka“ kojom je Purina u listopadu, mjesecu kućnih ljubimaca, odlučila podići svijest javnosti o dobrobitima sterilizacije mačaka. Povod za ovu kampanju bilo je istraživanje koje je pokazalo kako je u Hrvatskoj sterilizirano tek 33 % [1] mačaka koje žive u kućanstvu, više nego dvostruko manje od prosjeka Europske unije koji iznosi 73 % [2].

Budući da sterilizacija mačkama nosi brojne dobrobiti poput dužeg i kvalitetnijeg života te izbjegavanja bolesti, Purina i mreža partnera dobili su podršku od poznatih vlasnika mačaka između kojih su i Mia Kovačić, Katarina Baban, Marko Petrić, Saša Lozar, Nina Mia Čikeš i Nika Fleiss. Svi oni pozvali su pratitelje na društvenim mrežama da steriliziraju svoje mačke.

„Tijekom ove edukativne kampanje sterilizirala sam Spocka, svog mačića kojeg sam udomila nakon poplave. Za sterilizaciju sam se odlučila jer želim Spocku pružiti duži i kvalitetniji život. Sam zahvat je bio bezbolan, a Spock se brzo oporavio i za jedan dan vratio svom uobičajenom mačjem ritmu. Obratila sam pažnju i na njegovu prehranu pa je Spock prešao na hranu za sterilizirane mačke Pro Plan Sterilized kako bi ostao jednako vitalan kao i prije", izjavila je voditeljica Mia Kovačić.

 | Author: Purina Foto: Purina

Kako bi mačke ostale vitalne i nakon sterilizacije, potrebno je prijeći na hranu za sterilizirane mačke koja čuva njihovo zdravlje. S obzirom da dolazi do hormonalnih promjena, s prilagođenom prehranom treba krenuti odmah nakon sterilizacije kako bi se održalo cjelokupno zdravlje mačke. Purina u svom asortimanu ima PRO PLAN specijalizirane proizvode za sterilizirane mačke koji će zadovoljiti sve potrebe, a od kojih mačke neće nakupiti dodatne kilograme što je zbog smanjenja kretanja veliki problem nakon sterilizacije. Osim što je nutritivno uravnotežena PRO PLAN hrana sadrži visokokvalitetne sastojke koji održavaju zdravlje bubrega i mokraćnog sustava, a sve recepture su temeljene na znanstvenim istraživanjima te imaju dokazani zdravstveni učinak.", izjavila je Nataša Rajlić iz Purine.

 | Author: Purina Foto: Purina

PURINA i svi uključeni partneri pozivaju vas za učinite dobru stvar za svoju mačku i odaberete sterilizaciju. Saznajte više detalja na web stranici Purina Pro Plan Hrvatska i Facebook stranici Purina Hrvatska.

[1] Izvor: Ipsos: Istraživanje o steriliziranim mačkama u Hrvatskoj; travanj 2020; N=1000, reprezentativni uzorak
[2] Izvor: Stavovi vlasnika mačaka, stručnjak za upotrebu i ponašanje u Europi, 7 ključnih tržišta EU-a 2013.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.