Eko 29. prosinca 2021.

Pop pjevačicu ugrizla zmija na snimanju videa: Tko je žrtva zmija ili pjevačica?

Foto: instagram Pjevačicu Maetu na setu ugrizla zmija
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Maeta je mlada pjevačica koju je na snimanju njenog novog video spota ugrizla je zmija, srećom zmija nije bila otrovna.

Američka pop pjevačica Maeta podijelila je ovo neugodno iskustvo i na svom Instagram profilu što je privuklo pažnju internetskih korisnika. Neugodni incident dogodio se kada je tijekom snimanja video spota pjevačica ležala na podu sa zmijom na tijelu. Na snimci se vidi kako druga osoba pokušava staviti još jednu zmiju na pjevačicu i u tom trenutku ju je prva zmija ugrizla za bradu. Pjevačica je uspjela odgurnuti zmiju sa sebe, a snimku incidenta opisala je na Instagramu s natpisom "kroz što prolazim da napravim video za sve vas." Snimku je pogledalo više od 550 tisuća ljudi.

Pjevačica je na sreću prošla bez ozljeda jer korištene zmije nisu bile otrovne. Ipak neki stručnjaci su upozorili da i zmije bez očnjaka također mogu naštetiti osobi pogotovo, ako se zmija drži blizu lica ili osjetljivog područja kao što su oči, prenosi Firstpost.com.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maeta (@maetasworld)

Egzotične životinje se često koriste u zabavne svrhe

Iz udruge Prijatelji životinja smatraju da se egzotične životinje ne bi smjele koristiti u zabavne svrhe i da je u ovom incidentu zmija ta koja je žrtva. "Divlje i egzotične životinje nisu i ne bi smjele biti kućni ljubimci niti iskorištavane za industriju zabave ili nečiji profit. Sama činjenica da je zmija ugrizla pjevačicu pokazatelj je da se osjećala ugroženo. Neovisno o ugrizu, zmije su bile uznemirene situacijom na koju su prisiljene. Životinje nisu ukrasi ili modni dodaci koje možemo koristiti za skupljanje 'lajkova', posebno kada postoje tehnološki izumi poput CGI-a kojima možemo postići isti cilj bez da životinje bude izložene stresu i patnji," napominju iz udruge.

Danas sve više slavnih poziva na zaštitu životinja i protive se nošenju krzna, a neki promoviraju i veganstvo kao način života pa se iz udruge Prijatelji životinja nadaju da će i pjevačica krenuti tim stopama, pogotovo nakon ovog incidenta. "Nadamo se da će navedena pjevačica shvatiti da korištenje divljih životinja za spot nije primjereno te da se radi o bićima sa svojim potrebama i emocijama, isto kao što se nadamo i da će svoju popularnost u budućnosti iskoristiti za promociju životinja, a ne njihovo iskorištavanje. Egzotične životinje koje se iskorištava u svrhu zabave prolaze kroz veliki stres jer ih se stavlja u neprirodno okruženje, prisiljava na neprirodno ponašanje i loše tretira," poručuju Prijatelji životinja.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.