Eko 23. srpnja 2021.

Poljski turist iz mora u Istri izvadio 29 periski koje su strogo zaštićena vrsta

Foto: Policijska uprava Istarska
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Policija podsjeća građane i turiste da je periska (pinna nobilis) strogo zaštićena školjka te je njeno vađenje i posjedovanje zabranjen

"Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Pula-Pola su prekršajno sankcionirali muškarca zbog posjedovanja periski. Nakon zaprimljene dojave da osoba i iz mora vadi periske, policija je jučer oko 15.40 sati na plaži u Fažani zatekla 23-godišnjeg poljskog državljanina koji je na zračnom madracu posjedovao 29 ljuštura školjkaša plemenite periske.

Utvrđeno je kako je 23-godišnjak periske prethodno izvadio iz mora, a kako se radi o strogo zaštićenim svojtama čiji je izlov i posjedovanje zabranjeno, protiv muškarca je pokrenut prekršajni postupak.

Policijska uprava istarska podsjeća građane i turiste da je periska (pinna nobilis) strogo zaštićena školjka te je njeno vađenje i posjedovanje zabranjeno. Štiti je Zakon o zaštiti prirode, a Pravilnikom o strogo zaštićenim svojtama, periska je svrstana u strogo zaštićene zavičajne svojte", stoji u priopćenju PU Istarske.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.