Eko Miss(ija) bez plastike 27. rujna 2019.

Zašto nas je tako razveselila nova jesenska kolekcija H&M-a?

Foto: H&M
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

S komadima izrađenim od recikliranih materijala ili materijala koji imaju manje utjecaja na okoliš, jesenska kolekcija nastavlja isticati predanost H&M-a da koristi samo održive materijale do 2030.

Reciklirani poliester ključni je materijal za H&M-ovu kolekciju za jesen 2019.

Reciklirani poliester ključni je materijal za H&M-ovu kolekciju za jesen 2019. koju nalazimo u haljinama, majicama, pletenini. Najčešće se izrađuje od rabljenih PET boca, a obrađuje se i prede kako bi se stvorila tkanina koju je lako održavati. Ostali komadi iz kolekcije , koji nisu od recikliranoga poliestera, izrađeni su od organskog pamuka ili mješavine izrađene od TENCEL ™ liocelijskih vlakana.

"Nikada prije nije bilo važnije djelovati na klimatsku krizu. To je ključni izazov za sve industrije, uključujući modnu.", naglašeno je na stranicama H&M-a.

 | Author: H&M Foto: H&M

Reciklirana vuna i organska svila - nikad nije bilo važnije koristiti reciklirano

Osim recikliranoga poliestera i organskoga pamuka, H&M prilikom izrade koristi i - recikliranu vunu, organsku svilu, FSC ™ prirodnu gumu, reciklirano staklo, drvo s certifikatom FSC ™, FSC ™ reciklirano drvo, FSC ™ reciklirani papir te reciklirani kašmir.

H&M-ova jesenska Conscious kolekcija 2019. govori o bezvremenskoj klasici, ali i trendi komadima koje ćeš rado nositi cijelu sezonu. Održivi materijali, prigodnih jesenskih uzoraka must have su svake garderobe", kaže Maria Östblom, voditeljica dizajnerske ženske odjeće u H&M-u.

 | Author: H&M Foto: H&M

Haljine koje laskaju figuri u kombinaciji s udobnim oversized majicama s kapuljačama koje se mogu nositi kao haljine i kariranom košuljom koja se može prebaciti preko svake odjevne kombinacije sa tajicama i trapericama. Pletenina odiše dolčevitama i crop krojevima, dok su jakne elegantnog boxy kroja.

 | Author: H&M Foto: H&M

Detalji u kolekciji uključuju nabore, široke manšete i suptilne bočne proreze. Paleta boja sadrži lagane neutralne tonove, crnu i izražajno narančasto-crvenu boju. Animal print i različite vrste kariranih uzoraka povećavaju sofisticirani,kozmopolitski izgled.

Želimo upotrijebiti našu veličinu kako bismo promjenu doveli do cirkularnog i obnovljivog načina. Conscious kolekcija H&M Fall 2019. nevjerojatan je primjer koliko smo pomoću tehnologije i inovacija uspjeli zamijeniti konvencionalne materijale recikliranim alternativama", kaže Pascal Brun, globalni menadžer održivosti u H&M-u.

H&M jesenska Conscious kolekcija 2019. dostupna je u trgovinama i online.

Ako želimo napraviti stvarne promjene, moramo biti hrabri, gurati granice

Dugoročnim pristupom kada se radi o složenim pitanjima održivosti i H&M Grupa radi na tome da održivost bude integrirana u sve aspekte onoga što rade.

Njihova je vizija voditi promjenu prema kružnoj i obnovljivoj modnoj industriji. Koristeći svoju veličinu i razmjere, rade na kataliziranju sistemskih promjena kroz cijeli vrijednosni lanac i širu industriju. Na ovaj način mogu nastaviti angažirati kupce i pružati sjajne modne i dizajnerske mogućnosti - danas i u budućnosti.

 | Author: H&M Foto: H&M

Za velike promjene su potrebne smjele akcije i hrabrost da ciljamo visoko. Istovremeno, moramo biti ponizni pred izazovima s kojima se naš planet suočava. Dakle, ako želimo napraviti stvarne promjene, moramo biti hrabri, gurati granice i ne bojati se neuspjeha.", rekla je Anna Gedda, voditeljica održivosti H&M Grupe.

 | Author: H&M Foto: H&M

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.