Eko 15. rujna 2010.

Otkrij sve tajne održivog življenja!

Mayo450X300_
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Posjeti ZeGeVege festival koji se održava na Trgu bana Jelačića u petak 17. rujna od 10 do 22 sata. Moći ćeš isprobati zdravu hranu, besplatno se našminkati kozmetikom koja nije testirana na životinjama, pogledati edukativne filmove, uživati u koncertima, a možeš sudjelovati i u nagradnoj igri

Već treću godinu za redom udruga Prijatelji životinja organizira ZeGeVege festival održivog življenja. Cilj festivala jest upoznati građane s mogućnošću življenja na održivi, ekološki i zdraviji način kojim se pri korištenju prirodnih resursa u svrhu ispunjavanja ljudskih potreba ne narušava okoliš, život ostalih životinja i dobrobit drugih ljudi.

Prvu godinu ZeGeVege festival posjetilo je više od 10.000 ljudi, a prošle godine više od 15.000 građana koji zasigurno neće htjeti propustiti ni ovogodišnji festival.

Pogledaj kako je ZeGe Vege festivalu bilo prošle godine!

Ove godine sudjelovat će sudjelovat 40 izlagača koji svojom poslovnom politikom visokih etičkih i ekoloških kriterija nastoje pridonijeti skladnom suživotu s ostalim živim bićima.

Na ZeGeVege festivalu bit će raznih degustacija i promotivnih prodaja, a svoju ponudu predstavit će proizvođači zdrave hrane, eko-poljoprivrednici, proizvođači kozmetike i sredstava za čišćenje koji nisu testirani na životinjama, proizvođači ekološki prihvatljivih proizvoda i alternativnih izvora energije i udruge koje promiču održivi razvoj.

Na Trgu bana Jelačića bit će postavljena pozornica s cjelodnevnim zabavnim programom u kojem će nastupati mađioničar JozoBozo, pjevači Minea, Bojan Jambrošić, Elma & N.T. Wave, Nina Romić i Bobo Knežević i animalne beštije, grupe Pet do dvanaest, Crank Band i plesači raznih plesnih stilova kao što je trbušni ples, indijski ples, capoeira i popularni zumba fitness.

Vege ručak i nagradna igra

Restoran zdrave hrane Vegehop nudit će gotova, zdrava jela po promotivnim cijenama koja će se moći pojesti za postavljenim stolovima.

Svi koji kupe obrok u restoranu mogu sudjelovati u nagradnoj igri u kojoj je prva nagrada vikend za dvije osobe s vegetarijanskim doručkom u pansionu Cherry Blossom, a posebna nagrada je vegetarijanski ručak na jedrilici uz kupanje na otoku Krku sponzora Macrocruise.

Ostale nagrade su poklon paketi sponzora Alpro, Encian, Steviana, Advent, Jutarnji list i Geo.

Za djecu će biti postavljen Dječji kutić s prilagođenim programom za djecu gdje će se uz kreativne igrice djeca učiti važnosti zaštite okoliša i životinja. Dječji kutić će posjetiti i Vrečko – čudovište od vrećica koje će djeci ispričati priču o plastičnim vrećicama. 

Štand eko-igračke je humanitarnog karaktera, dio prihoda ide udruzi SMA.T – udruzi roditelja djece sa spinalnom mišićnom atrophiom.

U otvorenom šatoru u jutarnjem dijelu programa organizirano je besplatno šminkanje šminkom Too Faced koja nije testirana na životinjama.

Osim zabave, ZeGeVege festival nudi i edukativne sadržaje pa će posjetitelji moći pogledati filmove o utjecaju prehrambene industrije na okoliš i klimu.

Ove godine ZeGeVege festival dio je nove kampanje Zeleni ponedjeljak kojom se Grad Zagreb pridružio rastućem broju gradova koji potiču svoje građane na barem jedan vege dan u tjednu kako bi poboljšali svoje zdravlje i zdravlje okoliša.

Više info: www.zegevege.com

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.