Eko 27. kolovoza 2009.

Operite auto bez ijedne kapi vode

Ekoval10_Mat_190609
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jedinstvena usluga Ekovala sastoji se od unutarnjeg i vanjskog pranja automobila specijalnim tekućinama na bazi organskih polimera tj., proteinima kaučuka i gume. Ekološku prihvatljivost tekućina za pranje, koje se proizvode u Velikoj Britaniji, potvrdio je i Zavod za za opće zdravstvo.

Jedan potez i nečistoća nestaje

S obzirom da se nečistoća uklanja krpama od mikrofibre, za pranje automobila nije potrebna niti kap vode. Nakon što se nečistoća namoči specijalnom tekućinom ona se veže na polimere koji se zatim uklanjaju mikrofibrom. Pritom nema potrebe za šmrkom, 'šamponiranjem' automobila, a, nakon brisanja, tekućina jednostavno – ispari. To znači da se automobil može oprati i na parkiralištu shopping centra, ispred restorana ili zgrade u kojoj klijent stanuje, objašnjava Miroslav.

No, tekućina kojom se Ekoval koristi pri vanjskom pranju automobila nije 'svemoguća' pa je uklanjanje težih zaprljanja, poput debelih naslaga blata, vrlo komplicirano. Ipak, bonus Ekovalovom sistemu pranja je taj što vlakna krpe od mikrofibre u kombinaciji sa sastojcima tekućine za čišćenje nježno poliraju lak te stvaraju zaštitni sloj koji odbija prljavštinu pa automobil dulje ostaje čist.

Eko-kemijsko čišćenje smanjuje alergije

Čak i kada je riječ o kemijskom čišćenju unutrašnjosti automobila, otopine kojima se tretiraju površine također su ekološki prihvatljive, dodaje Tikvički. Specijalni usisivači tekućinu pretvaraju u paru koja uspješno uklanja grinje, najčešćeg uzročnika alergija. Stoga je Ekovalov sistem čišćenja automobila idealan za oboljele od astme i alegija. Također, ekološki prihvatljivi sastav sredstava za pranje, koji je na organskoj bazi, onemogućuje preosjetljivost na kemikalije pogotovo u djece i starijih osoba oslabljenog imuniteta.

Ako ne želite pola vikenda provesti na začelju kolone u autopraonici, žuri vam se na službeni put ili nemate volje odvesti automobil na pranje, nazovite 091 311 7 113 i vaš će 'limeni ljubimac' biti očišćen u terenu, kaže Miroslav Tikvički, suvlasnik tvrtke Ekoval.

Vanjsko i unutarnje pranje automobila koštat će vas oko 130 kuna dok ćete kemijsko čišćenje platiti 400 kn. Za vlasnike voznoga parka, tvrtka Ekoval nudi i popust, a u pripremi je i set sredstava za čišćenje namijenjen vozačima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.