Eko Eko dom 21. lipnja 2019.

Njemački cirkus koristi holograme umjesto životinja!

Foto: Screenshot
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Cirkus obično ne možemo zamisliti bez konja, slonova i lavova, ali ipak se ne možemo složiti s mučenjem životinja u svrhu zabave. Rješenje za to pronašao je Circus Roncalli koji umjesto stvarnih životinja koristi hologramske.

Bored Panda prenosi da Circus Roncalli od 1976. zabavlja publiku svojim životinjskim priredbama, ali su odlučili napraviti nešto u borbi protiv okrutnosti životinja u cirkuskoj industriji. Njihove predstave i dalje sadrže životinje, vatrene krugove i akrobate, ali po prvi put u svijetu nijedna životinja nije stvarna

Roncalli je htio stvoriti 3D holografske fotografije kako bi popunili arenu 32 metra širine, 5 metara dubine, ali i da vidljivosti bude za 360° kako bi publika sa svih strana mogla uživati. U ostvarivanju nove vrste cirkuske predstave pomogle su im tvrtke Bluebox i  Optoma, a 11 laserskih projekata stvorilo je očaravajuće holografsko iskustvo. 

Hrabar potez dolazi usred sve veće zabrinutosti diljem svijeta zbog toga što životinje koje žive u cirkusu većinu svojeg života žive u užasnim uvjetima i u zatočeništvu.

Aktivisti su optužili mnoge cirkuse za premlaćivanje, izgladnjivanje te držanje životinja u nehigijenskim uvjetima. U Velikoj Britaniji vlada je pred izglasavanjem zakona koji bi zabranio putujućim cirkusima da koriste divlje životinje od 2020. godine.

Možda te zanima... Potresna fotografija pasa koji vuku sanjke po vodi na Grenlandu Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.