Eko 03. listopada 2019.

Nerazdvojni par: pas i mačić sada su zajedno u skloništu

Foto: Facebook/ Martina SZ
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nakon što ih je pronašla, volonterka im je odnijela vode i hrane. Pas je prvo sakrio mačića, a kad je nanjušio hranu, iznio je svojeg malog štićenika na porciju.

Srce će mi puknuti. Nije mi jasno kako ljudi mogu biti tako okrutni. Užasno mi je žao životinja, iskreno se nadam da će se naći netko tko će im pružiti dom pun ljubavi, ispričala je Martina Szalay Zeidler,  Hrvatica s njemačkom adresom koja, između ostaloga, pomaže brojnim napuštenim četveronožnim ljubimcima. Muškog mješanca i malenog mačića čiji se spol još ne zna na deponiju u Bosanskom Brodu pronašla je njezina kolegica volonterka. Ekipa s 24sata je psa nazvala Lesi, a mačića Tom.

- Mačić je jako loše, ima tešku upalu očiju, na jedno oko ni ne vidi. Vidi se po njemu da je jako malen i mlad. Pas, s druge strane, nije toliko malen, ima oko 25 kila, malo je neuhranjen, ali ne mogu odrediti koliko je star - kaže Martina. Dodaje kako pretpostavlja da su se dva “dlakavca” slučajno našla na deponiju. Ne vjeruje da ih je netko zajedno izbacio. Pas se prema mačiću ponaša iznimno zaštitnički.

Nakon što ih je pronašla, volonterka im je odnijela vode i hrane. Pas je prvo sakrio mačića, a kad je nanjušio hranu, iznio je svojeg malog štićenika na porciju.

- Pas njega nosi posvuda. Kad mu je kolegica stavila hranu, donio je mačića na pseće brikete i dao mu da jede. Kolegica je prvi put tako nešto vidjela. Pretpostavljam da je pas mačiću izgradio neku vrstu improviziranog brloga od smeća - ističe.

Iznenadilo ju je zaštitničko ponašanje psa jer je mužjak. Tako se, priča dalje, puno češće ponašaju kuje. 

Mače i mužjak mješanca koje su volonteri našli na deponiju sad su u privatnom skloništu. Bili su kod veterinara, no mačić je dosta loše.

- Dobio je antibiotike, infuziju, vitamine... Doktorica iz Zagreba ih želi udomiti zajedno - kaže Martina Szalay Zeidler.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.