Eko Miss(ija) bez plastike 01. svibnja 2019.

Na ovo dolazimo! Prvi festival bez jednokratne plastike u Zagrebu!

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svega petnaest dana dijeli nas od Welcome Spring Festivala, festivala pozitivnih promjena. Na Trgu J. J. Strossmayera od 25. travnja do 5. svibnja 2019. godine održat će se Welcome Spring Festival kojemu je cilj pokrenuti kulturu gospodarenja otpadom te pokazati kako je moguće biti kreativan, dobro se zabaviti te jesti i piti uz stvaranje minimalne količine otpada.

S obzirom da jednokratna plastika predstavlja veliko opterećenje za planet, a u želji da Festival bude mjesto pozitivnih promjena, ugostitelji na Festivalu neće koristiti jednokratnu plastiku.

Time Welcome Spring Festival postaje prvi festival u Zagrebu na kojem će čaše, tanjuri, slamke i ostali pribor biti izrađeni od 100% biorazgradivih materijala. Posjetitelji će tijekom Festivala imati mogućnost popiti piće iz tzv. „futurističkih bukara“ koje su ručno izrađene od drveta bukve i smreke.

Festivalske biorazgradive čaše i slamke

Dostupne su i festivalske biorazgradive čaše i slamke. Organizator Festivala, Udruga Priroda za sve, na taj način želi potaknuti posjetitelje na ponovnu upotrebu, odnosno usmjeriti ih na ponašanje za održivu budućnost. Welcome Spring Festival čini bogat i raznolik edukativni program isprepleten predavanjima, radionicama, predstavama, zabavnim igrama, performansima i koncertima. Na radionicama će se zainteresirani moći okušati u izradi rukotvorina od otpada.

O okolišnim izazovima će se razgovarati kroz predavanja i debatiranja, a tu je i škola ragbija te škola kineske kaligrafije. Za one koji vole razmišljati, Muzej Iluzija priprema didaktičke drvene mozgalice i društvene igre.

Mala Olimpijada Otpada

Tradicionalno, u okviru Welcome Spring Festivala organizirana je i Mala Olimpijada Otpada - natjecanje u razvrstavanju kućanskog otpada, kantoboju te u kvizu znanja. Najuspješnije očekuju i vrijedne nagrade. Nakon cjelodnevne edukacije posjetitelje očekuje vrhunski glazbeni program: Natali Dizdar, Stampedo, Denis & Denis, Ljetno kino, Flyer, Neki Novi Klinci, Lollobrigida, Terminator, Hrvatska Funk Delegacija, Roppongi Red, Chill Out cover band, Le pižon Gipsy Jazz band, DJ Roby, DJ La Star.

Welcome Spring Festival se održava uz pokroviteljstvo Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te uz potporu Gradske skupštine Grada Zagreba, Gradske uprave Grada Zagreba, HŽPP-a, Zagrebačkog holdinga, Pivovare Medvedgrad, Zmajske pivovare i Cedevite.

Više detalja o Welcome Spring Festivalu potražite na našoj Facebook stranici i Instagram profilu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.