Eko 21. srpnja 2010.

Marko Tolja protiv napuštanja životinja

Obitelj_Na_More_A_Pas_Na_Ulicu_510
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mladi riječki pjevač Marko Tolja uključio se u kampanju Prijatelja životinja 'Obitelj na more, a pas na ulicu?' S plakata za koje se slikao zajedno s psima Frkijem i Vasijem iz Skloništa za napuštene životinje, Marko poručuje ljudima da svoje kućne životinje ne napuštaju zbog odlaska na godišnji odmor

Prijatelji životinja nastavljaju s kampanjom 'Obitelj na more, a pas na ulicu?' s ciljem osvješćivanja javnosti o problemu napuštanja životinja koji se povećava tijekom godišnjih odmora.

Nakon Franke Batelić, Gale Svilan, Anđele Ramljak, Tatjane Jurić, Nikoline Pišek i Maje Vučić, ovogodišnje zaštitno lice ljetne kampanje Prijatelja životinja je Marko Tolja koji, zajedno s psima Frkijem i Vasijem, građanima poručuje da se odgovorno ponašaju prema svojim kućnim životinjama i da ih ne napuštaju. Plakati će se moći vidjeti u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Sisku, Bjelovaru, Osijeku, Karlovcu, Puli i Zadru.

Frki i Vasi su štićenici Skloništa za napuštene životinje grada Zagreba u Dumovcu gdje je obavljeno i snimanje kako bi se skrenula pozornost na brojne životinje koje njihovi neodgovorni skrbnici odbacuju. Tako ih osuđuju na smrt ili na život u kavezu skloništa, čekajući osobu koja će se umjesto kupnje životinje odlučiti na udomljenje.

Obavezno mikročipiranje pasa

Ovom kampanjom Prijatelji životinja žele skrenuti pozornost i na mikročipiranje pasa, koje je Pravilnikom o označavanju pasa od 19. lipnja ove godine postalo obavezno za sve pse, bez obzira na njihovu dob. Time će se lakše vratiti izgubljeni psi kao i provoditi Zakon o zaštiti životinja prema kojemu je napuštanje životinja kažnjivo novčanim iznosom do 15.000 kuna.

'Vrlo rado sam pristao sudjelovati u kampanji Prijatelja životinja jer oštro osuđujem napuštanje životinja. Smatram da je bolje da ljudi ne nabavljaju psa ako postoji i najmanja pomisao da bi im jednom mogao biti suvišan. Nadam se da će obavezno mikročipiranje pomoći da se kažnjavaju svi oni koji olako shvaćaju brigu za neku životinju', izjavio je Marko prilikom snimanja.

Prijatelji životinja pozivaju na potpisivanje peticije za zakonsku zabranu usmrćivanja napuštenih životinja čime bi se spriječilo njihovo ubijanje i na taj način potaknulo vlasti na pravilno zbrinjavanje napuštenih životinja i sankcioniranje neodgovornih građana. Peticija se može potpisati na www.prijatelji-zivotinja.hr.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.