Eko 18. svibnja 2022.

Luksuzni odmor na pješčanoj plaži nadomak Venecije i otočića Burana i Murana

1/15
Restaurantu & Lounge Bar u ponudi ima á la Carte sharing fusion koncept u kojem se prožimaju okusi Italije s japanskom kuhinjom
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nas nekoliko novinara iz Hrvatske nedavno je bilo pozvano na otvorenje sezone Falkensteiner Premium Hotel & Spa Jesolo u Italiji. Uživali smo dva dana u raskošnom hotelu s pet zvjezdica smještenom na plaži u Lido di Jesolu.

LIdo di Jesolo nalazi se u blizini Venecije, a diči se nepreglednim pješčanim plažama. Razgovarali smo i s Erichom Falkensteinerom koji zajedno s Otmarom Michaelerom i Andreasom Falkensteinerom vode FMTG grupu - Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG, jedno od vodećih turističkih poduzeća u privatnom vlasništvu u sedam europskih zemalja. Pod njegovim krovom nalaze se Hotels & Residences s trenutačno 27 hotela u kategoriji četiri i pet zvjezdica, dva apartmanska naselja, kao i FMTG Development te turističko savjetovanje Michaeler & Partner.

Otkrili su nam i kave planove imaju za svoje hotele u Hrvatskoj. "Volimo Hrvatsku i zadovoljni smo poslovanjem naših hotela na Krku i u Zadru. U planu nam je u narednih godinu dana otvoriti luksuzni kamp u Punatu na Krku. U Boriku u Zadru planiramo novu hortikulturu oko hotela i ako se ukaže povoljna prilika za investiciju u Splitu voljeli bismo i tamo otvoriti hotel", rekli su na otvorenju sezone u Lido di Jesolu Erich Falkensteiner i Otmar Michaeler.

 | Author: Otmar Michaeler, Erich i Andreas Falkensteiner

Priča o Falkensteiner hotelima počela je od obiteljskog pansiona u Južnom Tirolu kojeg su osnovali Maria i Josef Falkensteiner 1957. godine, a njihovi sinovi sada s partnerom Otmarom Michaelerom diljem Europe imaju 27 hotela te zapošljavaju oko 2000 osoba. Falkensteiner hoteli u Austriji, Italiji, Hrvatskoj, Crnoj, Gori, Slovačkoj, Srbiji i Češkoj pokrivaju različite potrebe za odmorom  od romantičnog vikenda u planinama do vrhunskog obiteljskog odmora na plaži. Iako je svaki hotel jedinstven, nekoliko je stvari zajedničko svim hotelima: kvaliteta, velika ponuda usluga i gastronomska ponuda na najvišoj razini.

 | Author: Pogled s mora na Falkensteiner Premium Hotel & Spa Jesolo

Što se nudi u Falkensteiner Premium Hotel & Spa Jesolo

Za ljubitelje Italije Falkensteiner Premium Hotel & Spa Jesolo bit će pravo otkriće! Ovdje se - u spoju slavnog dizajnera Mattea Thuna i poznatog američkog arhitekta Richarda Meiera - dolce vita legendarnih talijanskih ljetovališta susreće s glamurom Miamija. Divno mjesto za iskušati vrhunsku gastronomiju, razmaziti se u odličnom wellnessu i uživati na izletima u čarobnu Veneciju i otočiće Murano i Burano.

 | Author: Izlet na Murano u tvornicu stakla La vetreria artistica di Murano - Massimiliano Schiavon Art Team i ručak na Buranu u restoranu Osteria Al Museo

Hotel s pet zvjezdica ima idealnu lokaciju direktno na prostranoj plaži, a gostima je na raspolaganju ukupno 165 soba i apartmana savršeno prilagođenih parovima ili obiteljima. Posebna estetika, sofisticirana arhitektura i visokokvalitetan dizajn izraženi kroz jasne oblike, kvalitetne materijale, bijelu, akvamarin i morski plavu s pop art elementima, stvaraju ekskluzivan ambijent uz osjećaj topline i ugode.

 | Author: Apartman

 | Author: Dvokrevetna soba

 | Author: Terasa u sklopu apartmana

Opuštanje na najvišoj razini

Unutarnji i vanjski bazeni s grijanom morskom vodom, prostrani Acquapura SPA s brojnim saunama, zavodljivim hamamom i prostorima za odmor, visokokvalitetni kozmetički proizvodi, razne blagotvorne masaže, ekskluzivni wellness tretmani koji njeguju tijelo, um i dušu,  premium su oaza opuštanja, mira i tišine.

 | Author: Unutarnji i vanjski bazeni s grijanom morskom vodom

 | Author: Panoramska sauna u sklopu raskošnog wellness i spa prostora

Dolce vita doživljaj

Mediteranska kuhinja ovdje se spaja s egzotičnim okusima Japana i Havaja. U Artigiani Restaurantu & Marketu može se uživati  u pomno odabranim i svježim namirnicama lokalnih proizvođača, a kako restoran funkcionira i kao tipična tradicionalna talijanska tržnica gosti hotela za suvenir mogu kupiti originalnu talijansku tjesteninu ili začine. U HOKU Restaurantu & Lounge Bar u ponudi je  uzbudljivi á la Carte sharing fusion koncept u kojem se prožimaju okusi Italije s japanskom kuhinjom. I još poneki havajski koktel s pogledom na more – to je to, odmor iz snova može početi.

 | Author: Artigiani Restaurant & Market

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.