Eko 14. lipnja 2022.

Lila, ženka engleskog buldoga hitno traži dom

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Lila je nova štićenica Udruge za zaštitu životinja Dog and Go. Predstavljamo vam priču o ljudskoj apatiji, o društvu u kojem živimo i o patnji životinja koju je nekada jako teško shvatiti i riječima opisati. Ovo je priča o životinji, o jednoj nježnoj curici koja je, iako je rasni pas, bila osuđena na tužnu sudbinu.

14. lipnja 2022. 16:15 h Upravo smo dobili vijest da je Lila sretno udomljena!

Lila, engleski bulldog, bila je vlasnički pas. Što to znači? Bila je nečija, imala je ime i svog čovjeka koji ju je trebao voljeti, koji ju je trebao zaštiti. Nažalost njezin vlasnik je preminuo, a obitelj koja je ostala iza njega, nije ju željela - odveli su ju u sklonište. Da bi stvar bila gora, vlasnik je bio prvi koji je izdao njeno povjerenje i koristio ju je isključivo za rasplod i zaradu. Lila je, pretpostavlja se po veterinarskom mišljenju, bila konstantno zatvorena u jednom prostoru, obješenih dojki od konstantnog kočenja, trulih i razbijenih zuba, prepuna ugriznih rana... Kada smo ju prihvatili, bilo ju je strah svakog pokreta, mokrila bi kada bi joj se približili… Ali Lila i dalje voli, voli svim srcem. Želi ljubav i daje ljubav! Nakon samo tri dana opustila se i počela davati pusice kao da svake sekunde želi izreći zahvalu! Zato sada naša Lila zaslužuje svoju bajku, svoje čudo i svoju beskrajnu sreću- svoj dom!

O Lili

Lila je u tipu engleskog buldoga, trenutno ima 25 kg. Ima šest godina. Veterinarski je obrađena, očišćena od parazita i nametnika, detaljno pregledana. Lila je dobrog sveopćeg stanja s urednom krvnom slikom (otkrivena jedino anemija). Na sebi ima dvije izrasline i herniju koju ćemo riješiti prilikom sterilizacije te ćemo također odraditi stomatološku operaciju jer su joj zubi u dosta lošem stanju - truli. Oči su upaljene te ima jak konjunktivitis koji liječimo terapijom. Kosti u redu, ultrazvuk uredan, srce i pluća u redu.

 | Author:


Apsolutno se slaže s drugim psima i macama, obožava djecu, obožava igru i maženje ali joj je ipak najdraže zaspati naslonjena na čovjeka.

Lilu se udomljava isključivo poznavatelju pasmine. To je pas kojemu treba daljnja medicinska skrb te je vrsta koja je podložna i bolestima kostiju, kukova, očiju, sklona raznim alergijama, sunčanicama itd. Lila nažalost nije imala sretan život i nije bila pažena, zato joj sada treba adekvatna skrb te prihvaćanje svih njezinih eventualnih medicinskih troškova u budućnosti, gastro hrane, laganih i umjerenih šetnji bez izlaganja vrućini i slično - to su sve stvari koji će doći s njom.

Hitno traži privremeni ili stalni dom. Javite se u Facebook inbox ili Instagram direct Udruge Dog and Go te na mail adresu doggo.hr@gmail.com ili na broj telefona 0911146093.

 | Author:

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.