Eko 09. ožujka 2022.

Leonardo DiCaprio donirao 10 milijuna dolara zemlji svoje bake

Zvijezde koje su donirale za Ukrajinu
Foto: shutterstock Leonardo Dicaprio, Mila Kunis, kraljica Elizabeta i bračni par Blake Lively i Ryan Reynolds samo su neki koji su donirali novac za pomoć Ukrajini
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sve više slavnih progovara o ratu u Ukrajini, a neki su odlučili donirati novac kako bi pomogli žrtvama ruske invazije.

Leonardo DiCaprio, najpoznatiji glumac i zvijezda modernog Hollywooda, donirao je 10 milijuna dolara za podršku Ukrajini koja se bori protiv ruskog okupatora prenosi Polishnews. Leonardo DiCaprio je poznat po svom angažmanu, a ovoga puta njegova podrška ima i osobni motiv. Naime, njegova baka po majci, Helene Indenbirken, rođena je u Odesi kao Jelena Stepanovna Smirnova. Odatle je 1917. emigrirala s roditeljima u Njemačku, gdje je kasnije rođena i Leonardova majka.

Leonarda je odgajala samohrana majka pa je bio u bliskom kontaktu sa svojom bakom, koja je podržavala njegovu karijeru. Njegova baka je preminula 2008. u 93. godini, a često se s Leonardom i njegovom majkom pojavljivala na premijerama njegovih filmova. 

I ostale zvijezde doniraju

Glumica Mila Kunis, koja je inače rodom iz Ukrajine, i njezin suprug i glumac Ashton Kutcher obećali su da će sami donirati 3 milijuna dolara kako bi prikupili ukupno 30 milijuna dolara. Prije dva dana, Mila i Ashton otkrili su da su skupili 15 milijuna dolara, što je na pola puta do cilja. Prikupljena sredstva bit će donirana za smještaj ukrajinskih izbjeglica. Mila Kunis rođena je 1983. u Chernivitsi, južnoj Ukrajina, a preselila se u SAD 1991. "Uvijek sam se smatrala Amerikankom, ponosnom Amerikankom... Ali danas nikad nisam bila ponosnija što sam Ukrajinka", rekla je u videu objavljenom na Instagramu.

Još jedan poznati hollywoodski par, Blake Lively i Ryan Reynolds, odlučio je donirati novac. "Za svaki donirani iznos, dodat ćemo još toliko kako bi dali dodatnu podršku", napisao je Ryan na svom Twitteru 26. veljače. 

Podršku je izrazila i poznata manekenka Gigi Hadid koja je na svom Instagramu obećala da će donirati svoju zaradu od aktualnih revija. “Naše oči i srca moraju biti otvoreni za svu ljudsku nepravdu. Neka svi vidimo jedni druge kao braću i sestre, izvan politike, izvan rase, izvan religije”, napisala je Gigi na Instagramu

Na popisu se našla i Bethenny Frankel, zvijezda reality showa Real Housewives of New York City, koja je još 26. veljače u intervju za The Cut otkrila kako je njezina inicijativa BStrong prikupila milijune za ukrajinske izbjeglice. "Šaljemo i 100 000 kriznih kompleta potrebnih izbjeglicama za preživljavanje. Ali osim kompleta za preživljavanje, novac koji ljudi doniraju ići će za gotovinske kartice, koje pomažu ljudima da obnove svoje živote”, rekla je Bethenny.

Iako kraljica Elizabeta II nije javno govorila o ruskoj invaziji na Ukrajinu, svoje je osjećaje o situaciji izrazila je donacijom Odboru za hitne slučajeve kako bi podržala njihove napore u prikupljanju sredstava za Ukrajinu. “Veliko hvala Njezinom Veličanstvu Kraljici što je nastavila podržavati Odbor za hitne slučajeve i što je dala velikodušnu donaciju za Ukrajinu", napisali su iz Odobra na službenom Twitteru. Buckinghamska palača kasnije je za The Sun potvrdila da je kraljica dala donaciju iz svojih privatnih sredstava, ali nije otkrila iznos.

Humanitarna pomoć Ukrajini Možda te zanima... Stranice putem kojih možeš pomoći izbjeglicama iz Ukrajine Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.