Eko 12. listopada 2020.

Lav, tigar i medvjed koji su živjeli u zlostavljačkoj obitelji, nastavili dalje zajedno

Foto: Facebook/screnshoot 24 sata
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Lavovi, tigrovi i medvjedi imaju različite sklonosti i stil života. Ali ponekad život spoji i naizgled nespojive. Ovaj trio odlučio je stvoriti svoju vlastitu harmoničnu zajednicu, unatoč tome što pripadaju različitim vrstama.

Iz traume s kojom su se zajedno suočili u mladosti, ti su momci stvorili jedinstvenu vezu i dokaz su kako sve životinje mogu zavoljeti jedna drugu, unatoč različitosti. Godine 2001. policija države Georgia u SAD-u provalila je u dom dilera droga i naišla na srceparajuću scenu. U podrumu kuće ležala su tri preplašena mladunca - medvjed, tigar i lav. Bili su pothranjeni, napadnuti parazitima i pokazivali znakove nehumanog postupanja.

Crni medvjed, Baloo, bio je zarobljen u ormu koja mu se usjekla u kožu. Bengalski tigar, Shere Khan, bio je blizu smrti. Afrički lav Leo bio je zaključan u malu kutiju, iako je imao otvorenu ranu na njušci. No, tim tragičnim danima došao je kraj.

 | Author: Facebook/screnshoot 24 sata Foto: Facebook/screnshoot 24 sata

 

Vlasti su kontaktirale Odjel za prirodne resurse u Georgiji i pomogle životinjama da usele u novi dom, sklonište "Noina arka". Baloo, Shere Khan i Leo, bili su još uplašeni od traume koju su proživjeli te su utjehu tražili u zajedništvu. Nekoliko mjeseci nakon izlječenja, mladunci su počeli pokazivati više povjerenja jedni u druge i sami u sebe, moglo ih se vidjeti kako se dotjeruju, maze i igraju jedno s drugim.

 | Author: Facebook/screnshoot 24 sata Foto: Facebook/screnshoot 24 sata

Kako je trio postajao stariji, voditelji skloništa pretpostavili su da bi ih trebali razdvojiti i smjestiti s vlastitom vrstom. Ali ova je obitelj bila preusko povezana da bi obraćala pažnju na bilo koji od prirodnih zakona. Bili su braća i bilo bi ih okrutno razdvojiti te se ostali zajedno.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.