Eko 10. listopada 2016.

Labuđi otok u Zoološkom vrtu otvoren do kraja listopada

Foto: Promo
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Do kraja listopada održava se Abrakadabra Zoo. Zahvaljujući tom programu građani mogu po prvi put kročiti na Labuđi otok. Među najzanimljivijim je kostimiranim likovima božica Vestia na vatrenom prijestolju.

Uz novu kostimiranu priču ovogodišnji Abrakadabra Zoo građanima otvara i neke nove vidike. Zahvaljujući dovršetku prve faze modernizacije Zoološkog vrta grada Zagreba posjetitelji prvi put preko Zebrina trga, novoizgrađenog Darwinova mosta i Prvog maksimirskog jezera mogu zakoračiti na Labuđi otok.

Kostimirane priče nadahnute životinjama

I u tom se dijelu Maksimira odigrava dio neobične kostimirane priče nadahnute životinjama i čarobnim likovima iz hrvatske, slavenske i svjetske mitologije. U priču ih vodi Maksimirska Coprnica, domaćica neobičnih moći i nadimka MC. Ona djeci poručuje da krenu u potragu za vodom, zemljom, vatrom i zrakom. Ta četiri elementa čuvaju bogovi Vodan, Geb, Vestia i Liburana, a ako djeca uspiju u svojem zadatku, razdvojit će bogove Sunce i Mjesec te začarati zlu božicu Ljuticu. Posebno je dojmljiv susret s Vestiom, božicom vatre koja goste dočekuje na vatrenom prijestolju.

 | Author: Promo Foto: Promo  

U sklopu noćnog obilaska Vrta mališane i njihove roditelje očekuje i okrepljujući topli čaj te pregršt zabave na radionici dubljenja bundeva. Program, namijenjen djeci starijoj od pet godina i njihovim roditeljima, do kraja se listopada održava u dva termina - od 18.15 do 21 te od 20.15 do 23 sata.

Ulaznice za Abrakadabra Zoo mogu se rezervirati putem telefona 01/7788-534 i 01/7788 535 te kupiti u Životinjskom kutku u Vlaškoj 105 u Zagrebu svakog radnog dana od 9 do 20 sati te subotom od 9 do 13 sati. Cijena ulaznice za djecu od 5 do 14 godina je 60, a za odrasle 80 kuna.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.