Eko 19. travnja 2022.

Imate ekoproizvod? Prijavite se na Zelenu medalju i osvojite mjesto na polici Kauflanda

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ekološka proizvodnja borba je iz dana u dan. Zato želimo podržati domaće proizvođače, potaknuti ih da iskoriste što više svojih potencijala i približiti njihove kvalitetne proizvode čitateljima i kupcima

U Hrvatskoj je, prema podacima Ministarstva poljoprivrede, 2013. godine bilo registrirano 1608 ekoloških proizvođača, a u 2020. godini bila su ih čak 5584. Iako je prisutan trend rasta, ekološki proizvođači suočavaju se s mnogobrojnim izazovima u radu. Ekološka je proizvodnja mnogo zahtjevnija od konvencionalne, pa one koji se odluče proizvoditi na takav način treba potaknuti i nagraditi za njihov trud. 

Zato su 24sata u suradnji s Kauflandom odlučila pokrenuti projekt Zelena medalja i odabrati najboljeg ekološkog proizvođača. Glavni ciljevi ovog projekta su jačanje svijesti o važnosti zaštite kvalitete hrane i zdravlja, očuvanje krajolika i biološke raznolikosti, promocija lokalnog razvoja u ruralnim područjima, ekološke proizvodnje i biogospodarstva.

Želimo naše čitatelje informirati o ekoproizvođačima, promovirati najbolje među njima, kao i afirmirati ekološku poljoprivredu kao suvremen, održiv i kvalitetan način života i rada.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Kako osvojiti Zelenu medalju?

Za Zelenu medalju možete se natjecati ako imate svježi ili prerađeni, prehrambeni ili neprehrambeni proizvod koji ima ekocertifikat. U slučaju da imate više proizvoda s kojima biste se htjeli natjecati, potrebno je ispuniti obrazac za svaki proizvod. Proizvod ili proizvode prijavljujete na stranici projekta zelenamedalja.24sata.hr. Stručni žiri procijenit će sve prijave i odabrati deset finalista. Kako biste doznali priče o uspjehu i radu naših finalista - najboljih ekoproizvođača, pratite platforme 24sata, na kojima će biti objavljene. 

Samo jedan finalist osvojit će glavnu nagradu - mjesto za najmanje jedan vlastiti proizvod na policama Kauflanda i vrijednu medijsku kampanju u izdanjima 24sata. Prijaviti se možete do 17. svibnja, a krajem lipnja doznat ćete je li baš vaš proizvod najbolji!

Zelena medalja projekt je koji promiče ekološku proizvodnju. Generalni pokrovitelj Zelene medalje je Kaufland, partner Croatia osiguranje, a projekt podržavaju Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska poljoprivredna komora.