Eko 21. rujna 2022.

Ema Donev vodi po broju glasova! Čekaju se službeni rezultati

Foto: PR Ema Donov
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kako bi dobila stipendiju i ostvarila svoj san da postane astrofizičarka 14-godišnja Ema Donev iz Ivanić Grada trebala je skupiti više lajkova od svog konkurenta iz Sjeverne Amerike. Glasovanje je bilo otvoreno do ponoći 20. rujna

"Iako su neki lajkovi pristigli i nakon završetka roka, još u 9:15 po našem vremenu (00:15 po pacifičkom vremenu), dakle 15 minuta nakon roka, rezultati na Facebooku su bili 89 tisuća lajkova za Emu i 83 tisuće lajkova za Abela. Na YouTubeu Ema ima 69 tisuća lajkova, dok Abel ima 71 tisuću. To bi značilo da je ukupni broj za Emu 158 tisuća lajkova, a za Abela 153 tisuće lajkova. Broj lajkova je nastavio rasti i nakon roka pa je moguće da bude odstupanja u rezultatima koji još nisu službeno objavljeni, no zasad stvari izgledaju dobro za Emu", piše Index.

Možda te zanima... Ema do kraja dana treba skupiti još par tisuća lajkova da stigne u finale Eko

Ema se sama prijavila na globalno natjecanje mladih znanstvenika Breakthrough Junior Challenge. Stručni žiri je upravo njezin rad odabrao među 30 najboljih među 2400 prijavljenih iz cijelog svijeta. O pobijedi između nje i njezinog mladog kolege znastvenika iz SAD-a odlučit će broj lajkova koje su dobili za svoj rad, a objavljeni su na Facebook profilima i YouTubeu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.