Eko 31. svibnja 2016.

Dođi na "Vegefest Varaždin 2016"!

Vegefest
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Što je Vegefest? Naime, Vegefest je sajam veganskih proizvoda i održivog življenja na koji su pozvani svi ljudi dobre volje koji će na ovom hvalevrijednom događaju imati prilike naučiti kako obogatiti svoj jelovnik, živjeti sa suosjećanjem prema drugim bićima, te se educirati kako pridonijeti očuvanju okoliša. Sajam će se održati u centru Varaždina na Kapucinskom trgu od 9h do 20h. Sudjelovanje je besplatno za sve posjetitelje

Na Sajmu će se izlagati i promovirati isključivo proizvodi biljnog podrijetla, tj. zdrava hrana te ekološki proizvodi, proizvodi koji nisu testirani na životinjama i koji su prijateljski prema okolišu.  Posjetitelje očekuje zanimljiv i zabavan sadržaj, kao što su radionice kuhanja s degustacijama slanih i slatkih veganskih jela, edukacije o održivom načinu života koja uključuju predavanja o prednostima veganske prehrane, pravima životinja, te racionalnom korištenju prirodnih resursa. 

Kako veselje ne bi izostalo moći ćete i zapjevati uz pratnju KUD-a te na koncertu koji je zakazan u 18h.

Što mogu naučiti na Vegefestu?

Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja, govoriti će o zdravstvenim posljedicama konzumiranja životinjskoga mlijeka i etičkim aspektima iskorištavanja životinja u mliječnoj industriji. Mnoge će potaknuti na razmišljanje činjenica da države koje imaju najveću konzumaciju kravljeg mlijeka imaju i najveću prisutnost osteoporoze.

Prijatelji životinja pozivaju sve posjetitelje da se od 12:00h do 12:30h uključe u aktualnu kampanju „Činčile su zakon“ potpisivanjem peticije protiv kaveznog uzgoja činčila radi krzna u Hrvatskoj gdje će se moći družiti i slikati s maskotom Činči te ambasadorom kampanje Bojanom Jambrošićem

Predavanja će također održati centar Namaste iz Varaždina, Kolektiv Sjemenčice i Robert Međugorac koji završava doktorat iz područja bioetike, specijaliziran za animalistiku i ZOO-etiku te će ujedno voditi i tribinu “Oslobođenje životinja”, dok će radionice zdrave hrane voditi Green Chef Marijana Belošević, udruga Medenjak iz Varaždina i Kolektiv Sjemenčice.

Više o događaju i samom rasporedu možeš pronaći ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.