Eko 30. prosinca 2021.

Doček Nove 2022. godine u hrvatskim gradovima, evo što je planu

Foto: instagram Adventiranje kod kazališta u Rijeci
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bliži se kraj 2021., još jedne godine koja je bila obilježena koronom, ali ipak će neki hrvatski gradovi osigurati svojim građanima doček nove 2022. godine.

Svaki grad je odabrao svoj model dočeka, ali je važno da svi poštuju epidemiološke mjere. Donosimo ti kratki pregled novogodišnjih zabava u hrvatskim gradovima.

Rijeka

Ove godine neće biti dočeka nove godine na poznatom riječkom Korzu. U zadnji čas otkazan je koncert Nene Belana i grupe Fiumens. Ipak Riječani i ostali posjetitelji moći će uživati na četiri manje lokacije. “Osim što je propisano da svi nazočni moraju imati covid potvrde što smo i očekivali, za svakog gledatelja moramo imati prostor od četiri kvadratna mjesta”, izjavila je Doris Šajn, pomoćnica pročelnika Ureda grada Rijeke za N1. U podne će biti organizirana dva dočeka, na Trsatskom kaštelu za najmlađe i na Adventiranju kod kazališta te kasnije na Trgu Riječke rezolucije.

 | Author:

Split

“Bez obzira na ovu iznimno tešku situaciju, bit će jako puno glazbenog programa, tu su i naša djeca, i upravo smo danas ovdje kako bismo najavili dječje programe koji su do sada bili u Đardinu, a sada se sele na Zvončac”, naglasila je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice Splita za portal Muzika.hr. Za novogodišnji doček pobrinut će se Thrill Band od 20 sati, nakon kojeg nastupa TBF od 22 do čak 2 sata ujutro. Cijena za TBF-ov koncert je 60 kuna. “Svakako nam je jako drago što nastupamo za doček Nove godine i specijalno nam je drago što smo doma, to je najslađe. Još taj prostor, di su nam prije starci plesali, meni to znači nešto i mislim da će bit baš dobra atmosfera, nekako baš imam dobar osjećaj. Dođite, dođite i veseli budite,” pozvao je građane Mladen Badovinac iz TBF-a.

 | Author: instagram Foto: instagram TBF zagrijat će atmosferu za novogodišnji doček u Splitu

Zagreb

Zagreb u novu godinu ulazi sa Psihomodo popom, Zagrebačkom filharmonijom i Filipom Rudanom. "Zbog epidemioloških mjera bit će ograda na frontalnom dijelu i pred binom, i to dvostruka s prostorom između onih koji su unutar i izvan ograde," izjavio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. Za one koji žele pratit nastupe unutar ograde, bit će potreba digitalna covid potvrda. Dobru atmosferu garantiraju Zagrebačka filharmonija koja je pripremila hitove poznatog britanskog rock benda Queen, a Filip Rudan će se pobrinuti za domaće i strane hitove. Njemu će se pridružiti još nekoliko talentiranih pjevača iz emisija Voice i A strana, a do 2 ujutro Zagrepčane će zabavljati Davor Gobac i Psihomodo pop. Glavni zagrebački trg nije jedina opcija za doček, pa je tako organiziran i doček u Tvornici kulture, ispred Lisinskog uz Felvera, Pepija Jogardea i Antonija Zuzu te uz z++ nastup u Akademiji likovnih umjetnosti.

Osijek, Zadar, Dubrovnik i ostali gradovi

Osijek će doček i ove godine imati na Trgu Ante Starčevića, uz redare koji će provjeravati covid potvrde. Osječane će zabavljati Ivan Zak. Zadrani će se zabavljati sa glazbenicima iz emisije A strana, Vjeku Ključarića, Eni Jurišić, Dina Purića i Petru Oreč. U Zadru će cjelodnevni doček biti na Trgu Petra Zoranića i Trgu pet bunara. “Ujutro ćemo imati jedan fini jazz koncert, Black Coffe će nastupiti. Lagano će zagrijati Zadrane da se stvori jedna ugodna atmosfera uoči samog dočeka," rekao je direktor Turističke zajednice Zadar Mario Paleka. Na Stradunu u Dubrovniku atmosferu će podići grupe Silente i Vatra, a dio Straduna bit će ograđen i također će biti potrebne covid potvrde.

 | Author: instagram Foto: instagram Osječane će na Trgu Ante Starčevića zabavljati Ivan Zak

Varaždinci će uz valcer i šampanjac dočekati novu godinu, a nastupaju grupe Romantix i Kavaliri. I ove godine će se održati tradicionalna novogodišnja utrka koja kreće točno u ponoć s Franjevačkog trga. Opatija nudi bogati glazbeni program na ljetnoj pozornici uz nastupe benda Groovers, Šajete, Trija Rio, Davida Danijela, Duška Jeličića i Bonace, Koktelsa, Dellboysa i Finta De Mona, dok će Vodice zabavljati Maja Šuput i Jole. 

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.