Eko 09. listopada 2019.

dm podržao edukaciju 15.000 djece o odgovornoj brizi o psima

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U petak, 4. listopada, na Svjetski dan zaštite životinja, započela je edukacija osnovnoškolaca u Zagrebu o odgovornoj brizi za životinje uz pomoć nove edukativne slikovnice „Dijete i pas“, čiju je izradu financijski podržao dm.

Godišnje se u šest hrvatskih gradova udomi više od 2500 pasa, no i dalje se traži dom za tisuće napuštenih pasa. Kako bi dao potporu kampanji za udomljavanje pasa, dm je u suradnji sa stručnjacima iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu i udruge Prijatelji životinja, izradio 15.000 edukativnih slikovnica, koje će udruge diljem Hrvatske koristiti za edukaciju mališana. Edukaciju u Zagrebu i okolici provodi Sklonište u Dumovcu, a tijekom godinu dana pristupit će joj 10.000 djece.

„Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu već godinama provodi različite edukacije djece kako bismo im pomogli u razvijanju svijesti o odgovornoj skrbi prema životinjama te ih upoznali s radom skloništa i udomljavanjem. Drago nam je što se ovoj kampanji pridružio i dm, podrškom u izradi novih edukativnih slikovnica koje do sada nismo koristili u edukaciji. Edukacijom djece želimo doprinijeti stvaranju nove generacije odgovornih udomitelja kućnih ljubimaca i smanjenju broja napuštenih životinja na gradskim ulicama“, istaknuo je dr. vet. med. Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt.

 | Author: PR Foto: PR

Prema podacima Mreže za zaštitu životinja, koju vodi udruga Prijatelji životinja, skloništa za napuštene životinje u Zadru, Virovitici, Rijeci, Dubrovniku, Čakovcu i Zagrebu godišnje udome više od 2500 pasa. Među ovim skloništima je i ono u Dumovcu, koje je samo u prvih šest mjeseci ove godine zaprimilo 397 pasa, dok sklonište u Čakovcu, kojim upravlja ZEU Prijatelji životinja i prirode Čakovec, u ovom trenutku skrbi o 560 pasa i nastoje svakom od njih pronaći dom.

„ZEU Prijatelji životinja i prirode Čakovec već osamnaest godina vodi brigu o najvećem hrvatskom skloništu napuštenih životinja u Čakovcu. Zbrinuti su psi uglavnom smješteni u dvorištima s kućicama, a među njima ima velikih i malih, odraslih i štenaca, ali i starijih koji teže pronalaze novi dom“, istaknula je Aleksandra Hampamer, voditeljica čakovečkog skloništa.

 | Author: PR Foto: PR

U sklopu suradnje dm-a i Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu tiskano je i 10.000 diploma koje mali polaznici dobivaju po završetku edukacije. dm, koji je cijeli listopad posvetio osvještavanju o brizi o životinjama u sklopu kampanje „Kad se naše šape slože“, podržat će i nabavu hrane za čakovečko sklonište kojemu je svaki mjesec potrebno oko pet tona hrane.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.