Eko 20. travnja 2011.

Dječje bio&bio vrećice čuvaju okoliš

Bio-Vrecice
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

I ove godine bio&bio trgovine uključuju se u proslavu Dana planete Zemlje. Zajedno s djecom iz osnovne škole Trnsko i dječjeg vrtića Remetinec, koja su svoje znanje o ekologiji pokazala oslikavanjem papirnatih vrećica, pokušat će utjecati na širenje ekološke svijesti potrošača

Jedna od važnih misija bio&bio trgovina upravo je zaštita okoliša, pa se stoga bio&bio svake godine aktivno uključuje u proslavu Dana planete Zemlje, s namjerom povećanja svijesti o važnosti čuvanja okoliša.

Ove su se godine priključili međunarodnoj inicijativi Earth Day Groceries Project, jednoj od najstarijih ekoloških internet inicijativa koja putem suradnje i edukacije škola i trgovačkih subjekata kao što su trgovine i supermarketi nastoji utjecati na širenje ekološke svijesti potrošača.

Ovoj globalnoj inicijativi pridružuju se projekti širom svijeta, a ove godine uključili su se, kao hrvatski predstavnici i jedna škola iz Slavonskog broda i bio&bio trgovine ekoproizvoda u suradnji s osnovnom školom Trnsko i dječjim vrtićem Remetinec.

Učiteljica u osnovnoj školi Trnsko, gđa. Sanja Dam, izrazila je svoju, no i želju učenika da ovaj Dan planete Zemlje obilježe suradnjom s pravom eko trgovinom koja promovira ekološke principe i u bio&bio trgovinama su prepoznali svog eko-partnera.

Na Dan planete Zemlje dođi u bio&bio po svoju oslikanu vrećicu

Djeca iz spomenute škole i vrtića dobila su zadatak na bio&bio papirnate vrećice nacrtati ili napisati svoje ekološke poruke.Čak 300-njak djece uložilo je veliki trud i pokazalo veliko znanje o ekologiji i zaštiti okoliša, a osim crteža, izražavali su se i u stihovima te lijepim motivirajućim porukama.

Ovoga petka, 22. travnja na Dan planete Zemlje, bio&bio trgovina u Arena Centru kupcima će pakirati namirnice u oslikane dječje bio&bio vrećice koje su prava mala remek djela stoga se pozivaju svi zainteresirani da upravo kupnjom u bio&bio trgovinama obilježe Dan planete Zemlje, pogledaju mini izložbu dječjih crteža u izlozima te odabirom ekoloških proizvoda pridonesu zaštiti okoliša.

Više info: www.biobio.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.