Eko 27. listopada 2016.

Dan crnih mačaka - donosi li ti sreću ili nesreću?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zanimljivo je da su mačke u starom Egiptu iznimno poštovali, djelomično zbog njihove sposobnosti za borbu protiv štetočina, kao što su miševi, štakori. Bez obzira što ih se u današnje vrijeme doživljava kao znak nesreće ili nemira, na današnji dan se slavi njihov dan.

Za crne mačke se nekada smatralo da ribarima donose sreću

U keltskoj mitologiji se vjerovalo da vile mogu biti u obliku crne mačke, a time se i njihov dolazak u dom ili selo smatrao znakom dobre sreće. Nažalost, hodočasnici, koji su došli na područja na kojima su ranije boravili Kelti, su zbog religioznosti i straha od bilo čega povezanog s poganskim vjerovanjima svojih predaka stvorili strah da crne mačke mogu biti vještice i demoni. U to vrijeme postalo je uobičajena praksa da se strogo kazni one koji čuvaju crne mačke kao kućne ljubimce.

 | Author: Zdrava Krava Foto: Zdrava Krava

Žene u Japanu koje žive same misle da će im crne mačke donijeti sreću u ljubavi

Iako je ovih dana nitko ne vjeruje da su crne mačke vještice ili demoni, nažalost mnogi ljudi na zapadu na njih još uvijek gledaju kao znak loše sreće. Dan crne mačke se obilježava kako bi ih se prestalo diskriminirati jer su crne mačke iste kao i bilo koje druge mačke.  
 

Fotografija mačke i vlasnika u posljednjoj zajedničkoj vožnji koja lomi srca

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.