Eko 15. veljače 2010.

Čitateljica Marija mijenja svoj život

Marija1
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Donosimo iskustvo čitateljice zdravekrave Marije Tkalčić s Intenziva Akademije življenja u Makronovi, gdje je naučila kako si refleksoterapijskom masažom stopala može pomoći kod glavobolje, kako upravljati stresom te zašto je važno izraziti svoj stav i emocije

Marija Tklačić, 24-godišnja diplomirana ekonomistica, od 29. siječnja do 3. veljače svakog je dana od 8 do 16.30 sati u zagrebačkom centru Makronova sudjelovala u seminarima Intenziva Akademije življenja, što je osvojila u našoj igri darivanja za registrirane korisnike.

Akademija življenja autorski je program Zlatka Pejića, našeg vodećeg makrobiotičkog savjetnika i međunarodno priznatog stručnjaka u području osobne ekologije, makrobiotike i prirodnih stilova življenja. On je izuzetno inspirativan predavač koji svojim originalnim pristupom, velikim znanjem i iskustvom već više od 25 godina ljude motivira da poboljšaju svoje zdravlje i postignu održivi stil življenja.

Zanimaju te savjeti Zlatka Pejića za održavanje vitalnosti?

Program Akademije življenja sastoji se od ukupno 18 vikend seminara, koje ljudi obično prođu kroz godinu i pol ili dvije, iako se može doći na bilo koji od seminara zasebno. Postoji i rezidencijalni seminar koji se u svibnju svake godine održava u Supetru na Braču, a u njemu je objedinjeno 6 seminara iz programa Akademije življenja, kao i u ovom šestodnevnom Intenzivu, na kojem je sudjelovala Marija.

Tamo je dan započinjao Do-in vježbama, a nakon toga bi se kroz predavanja Zlatka Pejića, razgovor i praksu svaki dan obrađivala jedna od 6 tema:

  • Kako prepoznati svoje stanje i zdravlje
  • Refleksoterapija – masažom stopala do zdravlja
  • Umijeće upravljanja stresom
  • Umijeće upravljanja osjećajima i promjena stava
  • Umijeće promjene – autorefleksivna reevolucija
  • Praktični feng shui – kako oplemeniti i iscijeliti svoj životni prostor

Cilj je ovog programa pomoći polaznicima da upoznaju veliki potencijal svoga tijela te da nauče upravljati svojim životnim kapacitetima, kako bi na kvalitetan način preuzeli odgovornost za svoje zdravlje.

Izračunaj svoj rizik od bolesti i saznaj trebaš li nešto mijenjati u svom načinu života kako bi ostao zdrav.

Marija: "Već se mijenjam!"

Marija Tkalčić, koja je sudjelovanje na Intenzivu Akademije življenja osvojila u igri darivanja za registrirane korisnike zdravekrave, kaže da je to za nju bilo novo i vrlo zanimljivo iskustvo:

"Predavanja su bila jako inspirativna i orginalna, a pristup Zlatka Pejića je zanimljiv i poučan. Za mene su to bile nove stvari, ali on sve objasni tako da ga svatko može razumijeti. Naučila sam kako pogledati u sebe i prepoznati svoje stanje, što je u današnje vrijeme ljudima najteže, te kako promijeniti to stanje.

Bila sam na svih 6 seminara Inteziva Akademija življenja, a nadam se da ću u budućnosti otići i na ostale."

Do-in vježbe i refleksoterapija - najkorisnije

"Najviše su mi se svidjele Do-in vježbe koje smo radili svako jutro prije predavanja, a što se tiče samih predavanja sva su bila jako zanimljiva i bilo bi mi teško izdvojiti samo jedno. Sada iz svakog seminara koristim nešto u svakodnevnom životu.

Refleksoterapija je bila najzanimljivija što se tiče praktičnog dijela. Nakon što smo teorijski savladali refleksne zone stopala, praktični dio je bio jako zanimljiv. Sigurno ću ovo najviše koristiti u budućnosti, kako na sebi tako i na drugima. Sigurno ću idući put kada me zaboli glava posegnuti za bilješkama iz refleksoterapije i probati si tako pomoći, umjesto da odmah popijem tabletu protiv glavobolje."

U intervjuu za zdravukravu Zlatko Pejić opisao je refleksoterapijske tehnike za olakšanje glavobolje i grlobolje.

"Naučila sam kontrolirati stres"

"Isto tako isprobat ću i par jednostavnih vježbica protiv stresa koje sam tamo naučila. Doznala sam kako prepoznati stres te kako se boriti protiv njega, već spomenutim vježbicama, zatim disanjem, meditacijom i slično. Što se osjećaja tiče, najvažnije je da ih ne smijemo zadržavati u sebi, jer to može djelovati destruktivno na nas.

Nakon seminara pokušavam unijeti razne promjene u svoj način života. Nastojim izbjegavati stresne situacije, pokazati svoj stav i emocije, te paziti na svoje zdravlje. Krećem od malih stvari, ali čini mi se da već sada vidim rezultate", ispričala nam je Marija.

Pročitaj kako ljubavni problemi mogu narušiti zdravlje srca.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.