Eko 29. siječnja 2015.

Čist dom uz kućne ljubimce je moguć

Usis
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mnogi ljudi smatraju da podovi prekriveni tepisima i kućni ljubimci ne idu zajedno. Ali uz kvalitetne usisavače kao što su Philipsovi i naravno njihovu redovitu uporabu možeš imati i jedno i drugo. Osim s dlakama po namještaju i podovima vlasnici kućnih ljubimaca suočavaju se i s buhama. Donosimo ti nekoliko savjeta kako imati čist dom i uz prisustvo dlakavih prijatelja

Dom s tepihom i kućnim ljubimcem može biti čist

Tepih daje toplinu domu i ako se redovito čisti nećeš imati problema s dlakama i prašinom. Njega sagova, tepiha i staza uz kvalitetna sredstva je jednostavna i neće ti oduzeti puno vremena. Kvalitetna priprema štedi vrijeme, pa tako i izbor sredstava s kojim radiš. Za usisavanje tepiha i podova predlažemo ti usisavač bez vrećice napravljen s tehnologijom PowerCyclone tvrtke Philips, koja osigurava najučinkovitije odvajanje prašine i prljavštine koja ulazi u usisavač. Za usisavač nisu potrebne vrećice, a napravljen je za dugotrajan rad. A, vrijeme ćeš uštedjeti i tako što ne moraš kupovati i mijenjati vrećice na usisavaču.

Ovi aparati sakupljaju prašinu u male spremnike koji se mogu isprazniti po potrebi, bez gubitka usisne snage tijekom procesa čišćenja. Spremnik za prašinu je vidljiv pa možeš vidjeti kako se prašina i prljavština nakupljaju, što olakšava pražnjenje spremnika kada se napuni. Svi Philipsovi usisavači bez vrećice pružaju radne značajke koje osiguravaju temeljito čišćenje. Snažni su, a ipak jednostavni za uporabu.

U borbi protiv buha potrebno je imati usisavač s vrećicom

"Buhe osim ugriza kod životinja uzrokuju upale i alergije. Suprotno mišljenjima da su kućni ljubimci ti koji u stan donose buhe, situacija u praksi je  drugačija. Samo pet posto buha živi na kućnim ljubimcima (najčešće dok se hrane njihovom krvlju), a ostatak vremena su u okolini: u namještaju, zavjesama, madracima, tepisima, jastucima, u pukotinama između parketa i naravno u prirodi.

Ako je tvoj ljubimac imao buhe, a ti si ga naknadno očistili od istih, nema razloga za slavlje jer da bi ih iskorijenila potrebno je generalno čišćenje.
Dovoljno je da u tvoje domaćinstvo uđe samo nekoliko buha i vrlo brzo bit će ih stotine. Kako bi ih se riješila ljubimce redovito kupaj i špricaj sredstvima protiv buha. Slijedi usisavanje cijelog stana , doslovce od poda do stropa (uključujući madrace, trosjede i ostali namještaj) ako treba i nekoliko puta. Nakon usisavanja obavezno baci vrećicu za usisavač jer postoji mogućnost da u njoj i dalje ima živih buha",
piše 24sata.

Dobro rješenje ili izbor bi stoga bio usisavač tvrtke Philips s vrećicom."Naš asortiman usisavača s vrećicom odlikuje nenadmašna usisna snaga, inovativne i učinkovite usisne četke koje pružaju neusporedive radne značajke, a sve je to rezultat ulaganja u našu tehnologiju. Štoviše, pazimo da proces odlaganja vrećice za prašinu bude higijenski te da se vrećica jednostavno odlaže u koš za smeće. Naši usisavači s vrećicom imaju posebno razvijene filtere s višeslojnim sustavima filtracije, tako da je zrak koji izlazi iz usisavača čišći od zraka koji u njega ulazi", poručili su iz Philipsa.

Potraži više informacija o Philipsovim usisavačima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.