Eko 01. srpnja 2015.

U Splitu otvorena 3. bio&bio trgovina

Biobio_Trgovina_Splitu
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Trgovine ekoproizvoda bio&bio otvorile su već treću splitsku lokaciju gdje kupci mogu odabrati među više od tri tisuće organskih i cjelovitih proizvoda domaćih i svjetskih top proizvođača. Među najpopularnije proizvode ubraja se svježe organsko voće i povrće uz delikatesni beskvasni kruh, ali i prirodni dodaci prehrani, superhrana, bezglutenske namirnice i organska kozmetika svjetski poznatih proizvođača

Prelazak s brze hrane na organsku je životna prekretnica

Preporučuje se da osnovne živežne namirnice poput kruha te voća i povrća budu kontroliranog organskog porijekla zbog učestale i svakodnevne konzumacije. Na taj način činimo male, ali značajne korake do boljeg zdravlja. Jako je važno što i kako jedemo i to je činjenica koja sve više zaokuplja holističke liječnike i nutricioniste koji nastoje prenijeti jednostavnu poruku: hrana može biti naš lijek, ali i otrov koji polako, ali sigurno narušava naše zdravlje. Utjecaj zdrave i uravnotežene prehrane je nemjerljiv pa je svaka odluka o prelasku s konvencionalne, brze i rafinirane prehrane na cjelovitu i organsku, prava životna prekretnica.

bio&bio jamči certificirano organsko podrijetlo namirnica

U Hrvatskoj se kao najveći autoritet provjerene kupnje zdrave ekološke hrane ističu bio&bio trgovine, koje su specijalizirane isključivo za namirnice certificiranog organskog podrijetla. Dodatnu kvalitetu jamči i kriterij cjelovitosti namirnica čime se u svakom proizvodu čuva njegova puna hranjiva vrijednost. Kako bi se kupci što lakše snalazili u raznovrsnoj ponudi organskih proizvoda, kojih je na bio&bio policama više od 3000, na usluzi im stoje educirani bio&bio prodavači, za sva pitanja, savjete i ideje za korištenje proizvoda. Svi su redom i sami strastveni ljubitelji zdravog života, eko aktivisti i poznavatelji organskih namirnica. Oni smatraju da su već mali pomaci i koraci u zelenom i organskom smjeru itekako značajni za svakoga od nas i predlažu da svoje nove zdrave navike počnete prakticirati s odabirom osnovnih živežnih namirnica.

Zašto je kruh s imanja Zrno ekskluzivan?

Ekskluzivno u bio&bio trgovinama dostupan je delikatesni organski beskvasni kruh koji se ručno proizvodi na najstarijem hrvatskom eko imanju Zrno. Za razliku od većine konvencionalnih vrsta kruhova, Zrno kruh ne sadrži stabilizatore, šećer, kvasac, industrijske enzime, klor, L-cistein, propinat, bojila, regulatore kiselosti, emulgatore, sumporov dioksid i benzol peroksid. 

Povrće i voće iz organskog uzgoja ne sadrži štetne pesticide, herbicide i ostale toksine poput konvencionalnih plodova. Osim toga ukusnije je, bogatije vitaminima i ostalim nutrijentima te je stoga neupitno zdravije. Ponuda dnevno svježeg organskog voća i povrća u bio&bio trgovinama, odnedavno je obogaćena još većim izborom novih kultura. Uz već dobro poznate i tražene organske banane, limun, naranče, avokado, rajčice i zeleno lisnato povrće, od sada su dostupne i ekološke borovnice, dinje, lubenice, kokos, grožđe i mnoge druge.

Mlijeko s blagotvornim učinkom na organizam

Za osobe koje podnose laktozu, mlijeko može imati blagotvoran učinak na organizam i to posebno kozje koje je lakše probavljivo, no samo ako je kemijski netretirano i ukoliko su se striktno slijedili organski kriteriji proizvodnje. Kozji ili kravlji mliječni proizvodi koji imaju ekološki certifikat jedini jamče kvalitetu i sigurnost s obzirom na to da prilikom proizvodnje mora biti ispunjeno nekoliko važnih uvjeta.

Sve što ti je potrebno za odabir osnovnih živežnih namirnica organskog podrijetla, pronaći ćeš u bio&bio trgovinama jer je već malim koracima moguće postići niz značajnih promjena prema boljem zdravlju i više životne energije.

Više informacija na web stranici www.biobio.hr i besplatnom info telefonu bio&bio trgovina 0800 246 246.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.