Eko 27. kolovoza 2019.

5 načina da uštediš na računima u svom domu!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Globalno zagrijavanje sve je ozbiljniji problem, ali svi mi možemo pomoći kako bismo riješili taj problem. Iako savjeti koje navodimo imaju mali učinak, svaka promjena se računa.

Ova jednostavna rješenja možeš lako primijeniti kako bi pomogla u borbi protiv globalnog zagrijavanja, prenosi Instructables Living. 

Zamijeni običnu žarulju kompaktnom fluorescentnom 

Žarulje su nešto što ćeš povremeno zamijeniti, sljedeći put kad odeš u kupnju žarulja odaberi drugu vrstu. Kompaktne fluorescentne žarulje troše 60% manje energije od prosječne žarulja, a uz to ćeš spriječiti oko 136 kilograma ugljičnog dioksida godišnje. 

Premjesti hladnjak i zamrzivač 

Postavljanje hladnjaka i zamrzivača u blizini štednjaka ili bojlera troši mnogo više energije nego kad bi stajali sami. Primjerice, ako ih staviš u prostor gdje je sobna temperatura 30-35 stupnjeva Celzijevih, potrošnja energije će se udvostručiti i uzrokovati dodatnih 160 kilograma emisije ugljičnog dioksida za hladnjake godišnje i 320 kilograma za zamrzivače. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Očisti ili zamijeni filtere u klima uređaju i peći

Čišćenje prljavog filtera zraka može smanjiti emisiju ugljičnog dioksida za 350 kilograma godišnje. 

Odaberi nove energetski učinkovite uređaje

Ako se odlučuješ za zamjenu nekih kućanskih aparata, potraži oznaku Energy Star na novim uređajima kako bi odabrala najučinkovitije dostupne modele

Ne ostavljaj uređaje upaljene

Koristi funkciju on i off na svakom uređaju. Televizor koji je uključen tri sata dnevno, što je prosjek vremena koje Europljani provode gledajući televiziju, i u stanju je mirovanja 21 sat troši oko 40% svoje energije u stanju mirovanja

Kako biste saznali još više informacija o ekologiji missZDRAVA u suradnji s Inom pokreće projekt "Ekojunak" kojim vas želimo potaknuti da napravite ekološke promjene. Kroz kolovoz moći ćete pročitati seriju članaka o klimatskim promjenama te njihovom utjecaju na nas. Isto tako, kroz članke ćete dobiti svakodnevnu inspiraciju kako možete napraviti promjene koje će poboljšati vaše živote i živote svakoga u vašoj okolini. Isto tako, možete sudjelovati i u natječaju "Eko junak" i osvojiti romobil! Glavni sponzor projekta Ekojunak je INA. 
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar Maria
      Maria

      Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com) Kontaktirajte putem aplikacije WhatsApp: +16014560144 za vaš zaht

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.