Dijeta 25. lipnja 2013.

Ženstvenim treningom izgubi kilograme

Kat
1/6
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dvije Katarine, kandidatkinje projekta ''Mršavimo zdravo s Modifastom'' redovito vježbaju kod profesorice kineziologinje Ane Kuhanec, a ovog puta isprobale su jedan od najpopularnijih programa - Ana's Sensual fitness. Taj program spoj je pilates tehnike i plesa u kojem se kružnim, senzualnim kretnjama oblikuje tijelo

Spoj pilatesa i plesa

Ana je objasnila kako iako kandidatkinje mršave uz intenzivnije programe vježbanja, odlučila je napraviti nekoliko posebnih treninga kako bi upoznale čari Ana's Sensual fitness programa koji već dugi niz godina oduševljava mnoge žene i jedan je od trenutno najpopularnijih programa vježbanja u njezinom studiju.

'Mnogima je poznat kao ples na šipci, no moj je program specifičan upravo zbog prisutnosti emotivne komponente i pomicanja vlastitih fizičkih granica pomoću emocija. Spoj je pilates tehnike i plesa, a samo okruženje u kojem se vježba slično je satovima yoge jer nema ogledala niti vizualne korekcije pokreta već se uči osjećati vlastito tijelo. Takvim vježbanjem sjedinjuje se emotivno i fizičko biće', objasnila nam je Ana.

Sjedinjenje fizičkog i emocionalnog

Ana's Sensual Fitness otvara um i omogućuje ženama da uživaju u svom tijelu i senzualnosti. Vježbajući one uzimaju stvar u svoje ruke i uživaju u sebi. Kružnim, senzualnim kretnjama oblikuju tijelo koristeći mišiće koje možda nikada nisu koristile, a pritom sjedinjuju fizičko i emocionalno biće. Naglasak je na vježbama koje oblikuju glavne ženske adute: noge i stražnjicu, ali podjednako oblikuje čitavu muskulaturu. Plešući oko šipke žensko će tijelo izgledati učvršćeno, a kretnje će biti lepršavije.

Sat programa traje 120 minuta, a Ana's Sensual fitness sastoji se od devet stupnjeva, dok svaki stupanj ima određeni fokus. Na početku je to prilagodba na novi, nježniji, smireniji, ženstveniji način kretanja, zatim je fokus na disanje pa osluškivanje glazbe tijelom i tako redom iz stupnja u stupanj. Cilj ovakve vrste vježbanja je osvijestiti senzualnost i sposobnost uživanja u raskoši svake kretnje mišića na tijelu.

'Žena je po prirodi senzualno biće, ali se treba zapitati koliko ona uistinu poznaje svoju senzualnost. Današnji život nameće stereotipe kako bi žena trebala i morala izgledati pa opterećena time, gubi svoju pravu sliku, svoj unutarnji odraz, svoje ja. Dvjema Katarinama je stjecanje samopouzdanja tijekom ovakvog programa mršavljenja itekako bitno te sam sigurna da će im u tome Ana's Sensual fitness pomoći', rekla nam je Ana.

Ljepše držanje uz Ana's sensual fitness

Katarina Jurica rekla nam je kako joj se jako sviđa Ana's sensual fitness i da nakon nekoliko treninga ima bolju kondiciju i držanje: 'Vidim velike pomake u svojoj kondiciji, a još veće u držanju tijela nakon Ana's sensual fitnessa. Imam čvrstu volju da postignem svoj cilj, odnosno da smršavim, a u tome mi pomažu Anini programi vježbanja i cijeli njezin tim.'

Katarina Blažeković kaže kako joj se jako sviđaju ženstveni i senzualni pokreti koji se izvode u Ana's sensual fitness programu: 'Ovakva vrsta treninga jako mi se sviđa, pokreti su lagani i ženstveni pa nakon Ana's sensual treninga osjećam puno pozitivne energije jer znam da sam napravila nešto korisno za sebe, svoje tijelo i um.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.